Τρίτη 25 Αυγούστου 2020

Υπογραφές Εκατοντάδων φαντάρων από 32 Μονάδες και γονιών ενάντια στο Κόψιμο των Αδειών/Μεταθέσεων, την Οικονομική Επιβάρυνση της Επιφυλακής –Πάρτε Μέτρα για τον Κορονοιό

 

Για μια ακόμη φορά η αγωνιστική πρωτοβουλία του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αγκαλιάστηκε από Εκατοντάδες φαντάρους και γονείς.
Είναι χαρακτηριστικό ένα μήνυμα γονιού που έλαβε η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ:
Υπογράφω κι εγώ ως γονέας φαντάρου που έχω να δω το παιδί μου 3 μήνες. Τώρα θα ήταν έξω με 12ημερη άδεια και μετά μετάθεση.
Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Πρώτα απ’ όλα βγαίνοντας Παραπονούμενοι στην Αναφορά, σπάζοντας τα τηλέφωνο Διοικητών και ΓΕΣ-ΥΠΕΘΑ, στηρίζοντας με την Υπογραφή σας την Απαίτηση να δοθούν Λύσεις!

Αντιστεκόμαστε στην αδικία και την άνιση μεταχείριση των φαντάρων. Την κρίση και τους τυχοδιωκτισμούς τους για τις ΑΟΖ δεν θα τα πληρώσουμε εμείς. 

Συνάδελφοι, τα όσα βιώνουμε τους τελευταίους μήνες δεν έχουν προηγούμενο. Από τα βρώμικα παιχνίδια ελληνικού και τούρκικου κράτους απέναντι στους πρόσφυγες στον Έβρο και το Αιγαίο, μέχρι τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς για τις ΑΟΖ και την ταυτόχρονη πανδημία που βιώνουμε, οι φαντάροι είμαστε εμείς που πληρώνουμε τα σπασμένα. Για την ακρίβεια μας αντιμετωπίζουν σαν αναλώσιμα πιόνια, που όταν θέλουν μας κόβουν τις μεταθέσεις (όπως έκαναν σε πολλούς συναδέλφους στο Δ’ ΣΣ και την 1η ΜΠ τον Μάρτιο), που μας Διατάζουν να πάρουμε μέρος στο κυνήγι προσφύγων και σε παράνομες επαναπροωθήσεις. Εμάς τρέχουν για να είναι σε ετοιμότητα οι μονάδες της «πρώτης γραμμής» -κι όχι μόνο- την ώρα που υψηλόβαθμα στελέχη του στρατού, και διάφοροι μαυρογιαλούροι του πολιτικού συστήματος, βολεύουν τα βύσματά τους που κάνουν παραμεθόριο από τα σπίτια τους, δίνοντας εντολές και χώνοντας όλους τους υπόλοιπους. 

Από τον Ιούλιο έχουμε μπει σε επιφυλακή δύο φορές, λόγω της όξυνσης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά Κοιτάσματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι δυο φορές να μας κοπούν ή να ανακληθούν οι άδειες της τελευταία στιγμή, να μην δίνονται Μεταθέσεις. Όσοι υπηρετούμε σε περιοχές μακρυά από τα σπίτια μας, κάνουμε προγραμματισμό αρκετές μέρες πριν, προκειμένου να κλείσουμε εισιτήρια και να είμαστε σίγουροι ότι τις λίγες μέρες που έχουμε, θα μπορούμε να πάμε στις οικογένειές μας. Το αποτέλεσμα είναι είτε να έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας εισιτήρια, χωρίς να μπορούμε να ταξιδέψουμε και να αναγκαζόμαστε να τα ξαναπληρώσουμε όταν θα μπορούμε επιτέλους να ταξιδέψουμε, είτε να βάζουμε πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να επιστρέψουμε στις μονάδες μας με τον πιο σύντομο και συνήθως πιο ακριβό τρόπο. Σε μία εποχή που –ειδικά για τα παιδιά φτωχών λαϊκών οικογενειών- το κόστος της θητείας είναι δυσβάσταχτο, να αναγκαζόμαστε να χάνουμε 50 ή και 100€, με την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να σφυρίζει αδιάφορα στο πάγιο αίτημα των φαντάρων για δωρεάν μετακινήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας. Ποιος σκέφτεται τους Συναδέλφους της Σειράς του Ιουλίου που Παρασκευή Ορκίστηκαν και έφυγαν για τα σπίτια τους με άδεια Ορκωμοσίας [πληρώνοντας αυτοί το κόστος μετακίνησης] και την Κυριακή τους Διέταξαν να γυρίσουν στις μονάδες λόγω Επιφυλακής [υποχρεώνοντας τους να πληρώσουν ξανά τα εισιτήρια]. 

Παράλληλα, όλοι γνωρίζουν ότι ο Κορονοιός επελαύνει στον Στρατό όσο και αν το κρύβει το Υπουργείο Άμυνας. Η κυβέρνηση ΔΑΙΜΟΝΟΠΟΙΕΙ την νεολαία και την αντιμετωπίζει ως υπεύθυνη για τη διάδοση του Ιού, αλλά τα στοιχεία καταρρίπτουν την προπαγάνδα τους. Η Πολεμική Κινητοποίηση, οι άθλιες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας που επικρατούν στα στρατόπεδα, τα μέτρα που δεν έλαβαν τόσο καιρό και η παροιμιώδης προσπάθεια του Υπουργείου να συντηρήσει τα προνόμια των Στρατιωτικών, να τους ευνοήσει, καθώς τους επέτρεψε να μπαινοβγαίνουν στα στρατόπεδα ενώ έβαζε σε Καραντίνα μόνο τους φαντάρους... Διαμόρφωσαν τις κατάλληλες συνθήκες για την Διάδοση του Κορονοιού. Πλέον τα κρούσματα αυξάνονται ενώ καταγράφονται σε ολοένα περισσότερα στρατόπεδα. Και είναι κυρίως Στρατιωτικοί αυτοί που βγαίνουν θετικοί στον Κορονοιό. 

Διεκδικούμε: 

Δωρεάν μετακίνηση για όλους τους φαντάρους στη διάρκεια της θητείας. Να πληρώσει το Υπουργείο Άμυνας τα εισιτήρια για την επιφυλακή και τον πολεμικό τυχοδιωκτισμό τους. 

Να δοθούν όλες οι άδειες που δικαιούμαστε. Να πάρουν όλοι οι φαντάροι τις μεταθέσεις τους κανονικά. 

Να δοθεί μια βδομάδα Άδεια στους Φαντάρους της Σειράς του Ιουλίου. 

Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις μονάδες, χωρίς Συνωστισμό. 

Φρένο στη Βυσματοκρατία και την άνιση μεταχείριση των φαντάρων. 

Ενδελεχής έλεγχος και τεστ για τον κορονοϊό, χωρίς διακρίσεις στα μέτρα ανάμεσα σε κληρωτούς και μόνιμους. Να παρέχονται σε όλους δωρεάν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια, μάσκες κοκ). Να μην διανοηθούν να συνεχίσουν τα παιχνίδια με την υγεία και τις ζωές μας. 

Η υγεία, η ζωή και η αξιοπρέπειά μας είναι πάνω από το Αξιόμαχo! Με αγώνες απαντάμε στου παράλογου τη θητεία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι για να Υπερασπίσουμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή και ταυτόχρονα να συνυπογράψουν με τις μονάδες τους το κείμενο!

282 Μ/Κ ΤΕ

ΚΕΠΒ Θήβας

24η Ταξιαρχία

ΚΕΔΑ Σκοτίνας

543 Μ/Κ ΤΕ

487 ΤΔΒ

ΣΣΕ

95 ΤΥΕΘ

95 ΕΑΝΕΘ

541 ΤΕ

ΚΕΔΑ Ζούμπερι

71 Α/Μ ΤΑΞ

646 Μ/Κ ΤΠ
872 ΑΚ
29 Μ/Π ΤΑΞΠΖ
ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα

644 Μ/Κ ΤΠ

KEYΠ Λαμίας

265 M/K TE

503 Τάγμα Προκάλυψης

80 ΑΔΤΕ

521 Τάγμα Πεζοναυτών

Στρατόπεδο Κυριαζή

574 Τάγμα Πεζικού
1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού Στεφανοβίκειο Βόλου

25 ΤΘΤ

Πεδίο Βολής στην Κρήτη

285 Μ/Κ ΤΠ

649 ΤΕ

32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

5ου ΤΥΠ

50 ΜΕ

547 Α/Μ Τ/Π

545 Α/Μ Τ/Π

518 ΜΠ/ΤΠ
   ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου