Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020

ΣΜΥ: 200 κρούσματα Κορονοιού στους 620 σπουδαστές! Μεγάλες οι ευθύνες του Υπουργείου Άμυνας

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ:
Οι καταγγελίες που φτάνουν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από γονείς και σπουδαστές είναι συνεχείς.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ήταν αυτό που περιέγραψε το μέγεθος του προβλήματος μιλώντας για 200 θετικά κρούσματα, αλλά και τις συνθήκες ππου επικρατούν στην ΣΜΥ.
Σήμερα το militaire.gr δημοσιοποιεί συλλογική επιστολή σπουδαστών που απηχούν τους προβληματισμούς και την αγωνία που έχουν παραθέσει μέσα από τις καταγγελίες μας.
Πρέπει όλοι μας να έχουμε επίγνωση του γεγονότος ότι αυτά που καταγγέλλονται για την ΣΜΥ υφίστανται στο σύνολο σχεδόν των Στρατιωτικών Σχολών.

ΟΜΑΔΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΣΜΥ ( Ακόμη αρνητικοί)
Οφείλουμε να παρέμβουμε και να κοινοποιήσουμε στη σελίδα σας τα κάτωθι …….. καθώς οι συνθήκες διαβίωσης εν μέσω πανδημίας είναι αντίξοες και πάρα πολύ επικίνδυνες. Η σχολή έως τώρα που σας γράφουμε έχει διαχωριστεί σε τρία κομμάτια, 100 άτομα βρέθηκαν αρνητικά στο ταχύ τεστ για κορονοϊό και δεν είναι καραντίνα κεκλεισμένοι εντός θαλάμων. Περίπου 200 άτομα είναι θετικά στον κορονοϊό σύμφωνα με το ταχύ τεστ και 320 αρνητικά αλλά έχουν έρθει σε επαφή με τα θετικά, συνεπώς βρίσκονται καραντίνα εντός θαλάμου.

Τα δύο τάγματα των σπουδαστών της ΣΜΥ έπαψαν να υφίστανται καθότι ολόκληρο το ένα εκ των δύο είναι σε καραντίνα με τα θετικά κρούσματα να είναι στο πικ.

Όλη η σχολή πλην 100 ατόμων που προαναφέρθηκαν τρώνε συσκευασμένα φαγητά που τους μεταφέρονται στους θαλάμους καραντίνας από τα μαγειρεία της σχολής. Συνεπώς όπως γίνεται αντιληπτό το βάρος ολόκληρης της σχολής έχει πέσει στα χέρια των 100 «τυχερών» σπουδαστών οι οποίοι φυλάνε υπηρεσίες σε καθημερινή βάση ανακυκλώνοντας τα ίδια άτομα. Επίσης συσκευάζουν οι ίδιοι σπουδαστές τα τρία γεύματα της ημέρας για 600 άτομα όπου μεταφράζεται ως 1800 συσκευασίες καθημερινώς ….τουλάχιστον.

Επιπρόσθετα οι αγγαρείες , οι καθαριότητες και ότι άλλο τους ανατεθεί αποτελεί μία από τις πλέον καθημερινές μη υπηρεσιακές υποχρεώσεις τους.

Λοιπά ζητήματα…. αμφιλεγόμενη η υγειονομική κατάσταση του πολιτικού προσωπικού και των στρατιωτών που εισέρχονται και εξέρχονται στη σχολή με μία απλή θερμομέτρηση.

Πολλές φορές έρχονται σε επαφή με τους σπουδαστές χωρίς τη χρήση μάσκας ενώ εμείς οι ίδιοι υποχρεούμαστε τη χρήση της μάσκας ακόμη και στους θαλάμους η οποία αφαιρείται μόνο την ώρα της κατάκλισης.

Προφανώς και δεν είναι εφικτό να συμβεί κάτι τέτοιο υπολογίζοντας το νεαρό της ηλικίας των σπουδαστών με τη δεδομένη αντίρρηση με την ανυπόφορη πολύωρη χρήση της μάσκας. Ποια η λύση της σχολής; Τιμωρούμαστε διότι δεν αντέχουμε να φοράμε 16 ώρες την ημέρα τη μάσκα. Δεν είναι δυνατόν να φυλάμε κάθε μέρα υπηρεσίες ή στην καλύτερη μέρα παρά μέρα και το μόνο που κερδίζουμε είναι περισσότερα κρούσματα.

Δεν υπάρχει η ικανότητα διάθεσης στρατιωτικού προσωπικού να καλύψει τουλάχιστον τις σκοπιές ούτως ώστε να περιοριστεί η κίνηση και επαφή των σπουδαστών; 
Πιστεύουμε ότι είμαστε εγκλωβισμένοι, φιμωμένοι και απελπισμένοι σε μία τόσο επικίνδυνη κατάσταση που διανύει η χώρα μας και κανείς δεν κάνει κάτι για αυτό. 
Μεγάλα τα λάθη και οι απροσεξίες από τους προϊσταμένους μας. 
Για να μην σας κουράσουμε άλλο να τελειώσουμε λέγοντας ότι τα κρούσματα δεν σταμάτησαν να εμφανίζονται καθημερινά μέχρι και σήμερα 20/11/20 βγήκαν ακόμη 40 θετικά ……από όλη τη σχολή…. μόνο τέσσερις θάλαμοι δεν είναι σε καραντίνα και δεν έχουν κρούσμα ακόμη και όπως προείπαμε μειώνεται ο αριθμός των σπουδαστών που καλούνται να ανταπεξέλθουν σε κάθε είδος υπηρεσίας.

Σας ευχαριστούμε πολύ που μας ακούσατε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου