Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού εδώ και τώρα!


Έκκληση μέσω δημόσιας επιστολής για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απευθύνουν προς το υπουργείο Υγείας, ειδικευόμενοι γιατροί στην Κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών "Λαϊκό". 
«Ήδη από την έναρξη της λειτουργίας της μονάδας Covid, είχαμε επισημάνει ότι ο αριθμός των 9 ειδικευομένων είναι οριακός για τη σωστή και ασφαλή λειτουργία της κλινικής. Κάτι τέτοιο φάνηκε από την δυσκολία κάλυψης των εφημεριών της κλινικής, για την οποία, τον τελευταίο μήνα, απαιτήθηκε η συνδρομή ειδικευομένων από τις παθολογικές κλινικές για την αναπλήρωση κενών, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακής διασποράς, αλλά και η υπερεργασία συναδέλφων, για κάποιους από τους οποίους οι εβδομαδιαίες ώρες εργασίας ξεπέρασαν (ή θα ξεπεράσουν αυτό το μήνα) τις 100. Αντίστοιχη είναι και η
κατάσταση για το νοσηλευτικό προσωπικό, με δεκάδες χρωστούμενα ρεπό», επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι γιατροί στην επιστολή τους. Μάλιστα όπως σημειώνουν μέσα σε ενάμιση μήνα λειτουργίας της κλινικής, 4 ειδικευόμενοι, 2 νοσηλεύτριες και 2 τραπεζοκόμες έχουν
νοσήσει ή βγει θετικοί στον κορονοϊό. 
«Είναι επιτακτικότατη ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού», υπογραμμίζουν οι γιατροί τονίζοντας ότι σε κάθε εφημερία υπάρχουν όλο και λιγότερα διαθέσιμα κρεβάτια ενώ ήδη αναγκάστηκαν να επεκτείνουν την κλινική θετικών κρουσμάτων στη θέση των υπόπτων. 
Το αίτημά τους για άμεσες προσλήψεις νέου μόνιμου προσωπικού είναι πιο αναγκαίο από ποτέ καθώς όπως λένε οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας επιβάλλουν να υλοποιηθεί αυτό το αίτημά τους σε ένα νοσοκομείο το οποίο ήδη πριν την πανδημία (υπό)λειτουργούσε με πολλά κενά. 
-Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη και η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται βροντοφωνάζουν οι ειδικευόμενοι γιατροί στο "Λαϊκό". 
(Στις φωτογραφίες μπορείτε να δείτε ολόκληρη την επιστολή των γιατρών)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου