Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

Διακρατική Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ-Κύπρου: Εκπαίδευση στη φύλαξη των πετρελαϊκών εταιρειών!

Ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 ξεκίνησε συνεκπαίδευση μεταξύ Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΕΕ) της Ελλάδας, των Η.Π.Α. και της Κύπρου. Οι συμμετέχουσες δυνάμεις θα εξασκηθούν σε αντικείμενα Ναυτικών Ειδικών Επιχειρήσεων, στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σούδας στην Κρήτη.
Η εν λόγω συνεκπαίδευση, έχει ως σκοπό την αναβάθμιση του επιπέδου συνεργασίας, συναντίληψης και διαλειτουργικότητας μεταξύ των συμμετεχουσών δυνάμεων, την επαύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και της ανταλλαγής εμπειριών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων της Ελλάδας με φίλες και σύμμαχες χώρες.
Η άσκηση σχεδιάστηκε από το ΓΕΕΘΑ και συντονίζεται από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/ΔΔΕΕ).

Με αυτή την ανακοίνωση το Υπουργείο Άμυνας ενημερώνει για τη Διακρατική Άσκηση Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας-ΗΠΑ-Κύπρου, μια Εκπαίδευση που αποσκοπεί  στη φύλαξη των πετρελαϊκών εταιρειών! 
Είναι εξάλλου μια από τις βασικές αιτίες της αντιδραστικής αναδιοργάνωσης του Στρατού, που έρχεται να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα.
Θυμίζουμε την ανακοίνωση μας "Διοίκηση Ειδικού Πολέμου: Ειδικές Δυνάμεις για τους Πολέμους της νέας εποχής σε Αμερικανικά Πρότυπα!" 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε μια φάση μεγάλων αλλαγών.
Ιδιαίτερη σημασία έχει να παρακολουθήσουμε τις αλλαγές στις Ειδικές Δυνάμεις.
Γιατί;
Καθώς ο ρόλος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αλλάζει, έχει εξαιρετική σημασία να αναλύσεις τις τομές που συντελούνται στις Ειδικές Δυνάμεις καθώς βρίσκονται στην αιχμή του πολεμικού δόρατος που συγκροτεί η κυβέρνηση της ΝΔ. 
Δόρυ που έρχεται να υπηρετήσει τις στρατηγικές ανάγκες και στόχους του ελληνικού αστικού κόσμου, συχνά σε αλληλεπίδραση με τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πιο συγκεκριμένα τους αμερικανικούς.
Στο επίκεντρο αυτών των αλλαγών βρίσκονται: 
  • οι ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού για τις ΑΟΖ και τα Ενεργειακά κοιτάσματα, 
  • η απαίτηση του Ισραήλ των Βαλκανίων για ένα στρατό Πάροχο Ασφάλειας, η εξασφάλιση ενός περιβάλλοντος Ασφάλειας για τους εφοπλιστές, επενδυτές, τους αγωγούς, τις εξέδρες πετρελαίου/φυσικού αερίου, 
  • η αντιμετώπιση των ασύμμετρων απειλών για το αστικό σύστημα εξουσίας [πρόσφυγες-εργατικό κίνημα-μειονότητες], τόσο εκτός όσο και εκτός συνόρων,
  • οι Αμερικανικοί και Νατοϊκοί σχεδιασμοί ενάντια σε Ρωσία και Κίνα σε οικονομικό-πολιτικό-στρατιωτικό επίπεδο,
  • η συμμετοχή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις με πιο ενεργό πολεμικό ρόλο. Η κυβέρνηση της ΝΔ πιάνει το νήμα από την κυβέρνηση του 2011 που επιχειρηματολογώντας για την συμμετοχή της στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη τόνιζε ότι η στρατιωτική συμμετοχή διασφαλίζει τα "εθνικά συμφέροντα", τον Ντόκο που εκπροσωπώντας το ΕΛΙΑΜΕΠ σε στρατιωτικό συνέδριο απαιτούσε την πιο πολεμική συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων   σε αποστολές εκτός συνόρων.
Σήμερα βεβαίως η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί όλα αυτά διαπραγματευόμενη με τον Γάλλο πρόεδρο Μακρόν την αποστολή Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεχ, ενώ ετοιμάζεται να στείλει 100 στελέχη και συστοιχίες ΠΑΤΡΙΟΤ στην Σαουδική Αραβία. 
Yλοποιώντας βεβαίως το δόγμα Τραμπ "πλήρωσε για να στείλω στρατεύματα και πολεμικά μέσα". 
Παράλληλα, απαντά στην ιμπεριαλιστική παρουσία της Τουρκίας μέσω των βάσεων της στην περιοχή προστατεύοντας το Αραβικό αντιδραστικό καθεστώς που αποτέλεσε τον μεγαλύτερο χρηματοδότη του ISIS!
Είναι οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΝΔ που προπαγανδίζουν ότι εξασφαλίζουν "Ασφάλεια και Σταθερότητα", οι οποίες στέκονται στο πλευρό χωρών που στηρίζουν την Τρομοκρατία είτε οργανώσεων όπως το ISIS και η ΑΛ ΚΑΙΝΤΑ,  είτε την κρατική τρομοκρατία χωρών όπως το Ισραήλ και οι ΗΠΑ που στο πλαίσιο του ανταγωνισμού τους με το Ιράν, προβαίνουν όλο και πιο συχνά σε δολοφονίες.     

Η ελίτ των Ελλήνων κομάντος-Στα πρότυπα ΝΑΤΟ η οργάνωση του νέου Σχηματισμού
Όλο αυτό το διάστημα σημαδεύεται από την διεξαγωγή συνεκπαιδεύσεων μεταξύ τμημάτων των Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού και Αμερικανικού Στρατού, αλλά και Διεθνείς ασκήσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ 2020 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ: ενώ ο Κορονοιός επελαύνει κάνουν ασκήσεις για να μοιράσουν την Ανατολική Μεσόγειο! 
http://diktiospartakos.blogspot.com/2020/11/blog-post_564.html

Τα επιχειρησιακά σενάρια, οι χώρες που συμμετέχουν, η Διακλαδικότητα είναι πηγή πλούσιων συμπερασμάτων.
Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την λειτουργία του ΚΕΝΑΠ.
Ο πολυδιάστατος ρόλος του νατοϊκού Κέντρου Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) που εδρεύει στη Σούδα, επισημάνθηκε σε εκδήλωση του τοπικού παραρτήματος της ΑΧΕΠΑ στα “Αστέρια” του Πεδίου Βολής Κρήτης. H παρουσίαση του ρόλου του ΚΕΝΑΠ έγινε από τον διοικητή του Στέλιο Κωσταλά, ο οποίος στάθηκε στην εκπαίδευση σε επιχειρήσεις για την προστασία γεωτρύπανων αλλά και γενικότερα εξορυκτικών εργασιών σημειώνοντας πως αυτό είναι ένα αντικείμενο που ενδιαφέρει πολύ και την Ελλάδα καθώς το επόμενο διάστημα αναμένονται οι σχετικές εργασίες.
https://www.haniotika-nea.gr/polidiastatos-o-rolos-tou-kenap-sti-souda/
 
Όλες αυτές οι διεργασίες και τομές επισημοποιούνται με την ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου.
Διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα:
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο Σχηματισμό σε πρότυπα ΝΑΤΟ και στη λογική των σύγχρονων στρατών σε όλο τον κόσμο ειδικά σε «θερμές» περιοχές. Εκεί όπου η ανάγκη για μια πανίσχυρη δύναμη άμεσης επέμβασης ικανή να επιφέρει μέσα σε ελάχιστο χρόνο «χειρουργικά» χτυπήματα υψηλής στρατηγικής σημασίας σε εχθρικούς στόχους HVT (High Value Targets) είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική.

Η ταχύτητα, η αυτονομία, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και η αμεσότητα εκτέλεσης κάθε αποστολής όπου απαιτηθεί με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ θα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της ΔΕΠ η οποία ουσιαστικά θα αποτελεί έναν ακόμη πυλώνα ισχύος ανεξάρτητο από τους τρεις κλάδους. Η Διοίκηση Ειδικού Πολέμου διαμορφώνεται με βάση τις ιδιαιτερότητες του Εθνικού Χώρου και με έμφαση στην υπεράσπιση των «ευαίσθητων» περιοχών όπως μικρά νησιά και νησίδες αλλά ταυτόχρονα και με επιθετικό προσανατολισμό αν απαιτηθεί σε επιχειρήσεις ακαριαίων χτυπημάτων ανορθόδοξου πολέμου.

Η ίδρυση της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου έχει ήδη αποφασιστεί έπειτα από γνωμάτευση του ΣΑΓΕ (Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων) από τον περασμένο Απρίλιο και από τότε έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες ώστε το συντομότερο να καθίσταται πλήρως επιχειρησιακή.

Το ΓΕΕΘΑ οργανώνει τη νέα Διοίκηση σε Αμερικανικά πρότυπα έχοντας ήδη αναπτύξει στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ τη χώρα που διαθέτει χωρίς αμφιβολία τις κορυφαίες Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων στον κόσμο όπως οι Seals, η Delta και οι Rangers. Μονάδες με μεγάλη εμπειρία σε Ειδικές Επιχειρήσεις και σε ανορθόδοξο πόλεμο σχεδόν σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Βασικός στόχος του Επιτελείου με την ίδρυση της ΔΕΠ είναι η επαύξηση της διακλαδικότητας, του πλέον απαραίτητου χαρακτηριστικού στο σύγχρονο θέατρο επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα ζητούμενο είναι η απόλυτη αυτοδυναμία σε προσωπικό και μέσα-τόσο πλωτά όσο και εναέρια- ώστε οι αποστολές να εκτελούνται με την υψηλότερη δυνατή ταχύτητα από τα πλέον εξειδικευμένα στελέχη.

Σύμφωνα με το οργανόγραμμα στη Διοίκηση Ειδικού Πολέμου θα ανήκουν:
• Το Ειδικό Τμήμα Αλεξιπτωτιστών (ΕΤΑ).
• Ζ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών (Ζ΄ΜΑΚ).
• Οι Μοίρες Καταδρομέων.
• Οι Μοίρες Αλεξιπτωτιστών.
• Οι πεζοναύτες.
• Τμήμα της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ).
• Το Τάγμα Εναέριου Εφοδιασμού (ΤΕΝΕΦ).
• Ελικόπτερα του Στρατού Ξηράς (ΝΗ-90 και CH-47DG Chinook).

Τα εναέρια μέσα μάλιστα θα αποτελέσουν ξεχωριστή Μονάδα την Μονάδα Αεροπορικών Ειδικών Επιχειρήσεων SOATG (Special Operations Air Task Group).
Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζεται:
• Ενιαία εκπαίδευση.
• Ενιαίες προμήθειες μέσων, υλικών και οπλισμού.
• Ενιαία επιχειρησιακή σχεδίαση.

Το Αντιπολεμικό και εργατικό κίνημα καλείται να απαντήσει σε αυτούς τους αντιδραστικούς και φιλοπόλεμους σχεδιασμούς που διαμορφώνουν ένα νέο τοπίο. Σχεδιασμούς που βρίσκουν τα ιδιαίτερα "εθνικά" αστικά συμφέροντα πλήρως αλληλένδετα από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. 
Δεν μπορεί να υπάρξει μεγαλύτερη ψευδαίσθηση ότι μπορεί να συγκροτηθεί ελληνικός αστικός στρατός μακριά από το ΝΑΤΟ.
Ακόμη περισσότερο, ο Ελληνικός Στρατός δεν εκπαιδεύεται ούτε για Αποτροπή, ούτε για Άμυνα...
Εκπαιδεύεται για να Πολεμήσει υπηρετώντας τους επιθετικούς-επεκτατικούς στόχους του ελληνικού κεφαλαίου. Δεν είναι ούτε ο Στρατός του 80', ούτε ο στρατός του 90' και των αρχών του νέου αιώνα που συμμετείχε στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παρέχοντας διευκολύνσεις ή αναλαμβάνοντας βοηθητικό ρόλο. Πλέον ο ελληνικός στρατός στέλνεται στο εξωτερικό, χωρίς να Αποκλείεται το ενδεχόμενο να Πολεμήσει. 
Όλα αυτά είναι ψηφίδες του πολεμικού παζλ για την Αναβάθμιση του Στρατηγικού του ρόλου στο πλαίσιο της θεωρίας του Χάους των Διεθνών Σχέσεων, όπου το κενό της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ καλύπτουν ντόπιοι Χωροφύλακες, κράτη που κατά περιόδους αναπτύσσουν σχέσεις φιλίας και Εχθρότητας, ή και πολλούς συνδυασμούς συνεργασίας και ανταγωνισμού!    
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι σχέσεις Ιταλίας-Ελλάδας: συμφωνία μοιρασιάς θαλασσών, στρατιωτική συνεργασία στην Ανατολική Μεσόγειο, ανταγωνισμός στην Λιβύη!   
Το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να αντιπαλέψει από Εργατική Διεθνιστική Αντικαπιταλιστική σκοπιά, Μέσα και Έξω από τον Στρατό, τους στρατηγικούς στόχους των αστών, τον Στρατό και τις συμμαχίες που διαμορφώνουν για να τα υλοποιήσουν.
Το βάθεμα της ταυτόχρονης αντεργατικής επίθεσης, τα ολοκληρωτικά χαρακτηριστικά που προσλαμβάνει το αστικό σύστημα εξουσίας, η θωράκιση του κράτους Άμυνας/Ασφάλειας δείχνουν το πόσο αδίστακτοι στέκουν απέναντι στον εσωτερικό εχθρό, τον κόσμο της εργασίας. 
Είναι αντιδραστικές αλλαγές που επιβάλλει ο Μητσοτάκης και ο Ερντογάν, αλλά που επίσης συντελούνται σε Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία και αλλού.
Σε εποχή καπιταλιστικής κρίσης, οι σχεδιασμοί των αστικών κυβερνήσεων μας "αναθέτουν" μόνο το ρόλο του εκμεταλλευνόμενου-καταπιεζόμενου-Αναλώσιμου της παραγωγικής διαδικασίας και του Μισθοφόρου των κατασταλτικών και στρατιωτικών δυνάμεων. 
Η ένταση των ανταγωνισμών τους απαιτεί ανάλογη πολεμική προετοιμασία. Ο Πόλεμος είναι πλέον καθημερινότητα για ολοένα περισσότερους λαούς. 
Πρέπει να Αντισταθούμε.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου