Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

951 Τάγμα Στρατονομίας: Είναι εικόνα του Στρατού το 2021-Φόβος από τη βρωμιά και τον Κορονοιό

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Θα ήθελα να καταγγείλω την κατάσταση που επικρατεί εδώ και 2 εβδομάδες στο στρατόπεδο Φακίνου, στο Γουδί στην Αθήνα. 
Μετά από 40 χρόνια, το 951 Τάγμα Στρατονομίας έφυγε από το στρατόπεδο Φακίνου ώστε να εγκατασταθεί στο Χαϊδάρι. Το αποτέλεσμα ήταν να μείνει το στρατόπεδο χωρίς άτομα για τις υπηρεσίες του (σκοπιά, περίπολο, κάμερες, θαλαμοφύλακες, ΑΜ) και εφόσον οι καταδρομείς εκτελούν υπηρεσίες μόνο στο δικό τους μέρος του στρατοπέδου, το ΓΕΣ εξέδωσε σήμα όπου οι υπηρεσίες θα καλύπτονται με στρατιώτες από κοντινές μονάδες έως ότου εγκατασταθεί μόνιμα κάποια μονάδα εκεί (πιθανότατα με βάση τα όσα μας έχουν πει, θα εγκατασταθεί ένα μέρος του ΓΕΕΘΑ). Οι υπηρεσίες εκτελούνται από τους στρατιώτες σε μορφή φρουράς, δηλαδή οι στρατιώτες δεν μένουν μόνιμα στο πρώην κτίριο της Στρατονομίας, αλλά αλλάζουν μέρα παρά μέρα, ανά 2 μέρες ή ανάλογα με το πως το έχει ρυθμίσει η κάθε μονάδα που συμμετέχει. 
Συνολικά, συμμετέχουν στρατιώτες από ΑΣΔΥΣ, 902, ΓΕΣ, ΣΜΣ, 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτό ξεκίνησε από τις 12 Φεβρουαρίου και η διαταγή αφορούσε συνολικά το διάστημα από 12 έως 28 του μήνα. Ωστόσο μας ενημέρωσαν τις τελευταίες μέρες πως θα κρατήσει τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαρτίου, με μερικά στελέχη να υποστηρίζουν πως έχουν ενημέρωση πως θα τραβήξει μέχρι το Καλοκαίρι. Εν ολίγοις αισθανόμαστε ότι μας κοροϊδεύουν. Το ΔΙΓΕΔ που στεγάζεται στο στρατόπεδο Φακίνου, ενώ έχει άτομα για να καλύψει έναν ικανοποιητικό αριθμό υπηρεσιών, το μόνο που αναλαμβάνει είναι 1 νούμερο από κάμερες και την υπηρεσία του ΑΥΔΜ (ΝΑΙ την κάνει στρατιώτης!!) με αποτέλεσμα να βγάζει καθημερινά τεράστιο αριθμό εξοδούχων τη στιγμή που οι υπόλοιπες μονάδες έχουν φορτωθεί έξτρα υπηρεσίες για να φυλάνε το στρατόπεδό τους.

Περιττό να αναφέρω πως οι εγκαταστάσεις είναι σε τραγική κατάσταση, το κτίριο είναι κυριολεκτικά έτοιμο να πέσει και από την πρώτη κιόλας μέρα το θέαμα που αντικρίσαμε από άποψη καθαριότητας ήταν τραγικό, αφού η Στρατονομία το είχε αφήσει όλο το κτίριο στην τύχη του, τις τελευταίες εβδομάδες πριν φύγει. 
Από την βρωμιά που επικρατεί μετά δυσκολίας πηγαίνουμε στην τουαλέτα ενώ είναι αδύνατο να κάνουμε εκεί μπάνιο, οπότε περιμένουμε να περάσει η υπηρεσίας μας για να πάμε σπίτι. 
Οι τουαλέτες να χρειάζονται απολύμανση από συνεργείο καθώς εμείς ως στρατιώτες και λαμβάνοντας υπόψη την έξαρση του covid19 αρνούμαστε να καθαρίσουμε εφόσον δεν μας παρέχεται επαγγελματικός εξοπλισμός, καθώς πολλοί από εμάς έχουμε στο σπίτι μας ανθρώπους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Μερικές μονάδες τρώνε εμπλοκή. Είμαστε όλοι στρατιώτες που βρισκόμαστε στους τελευταίους μήνες της θητείας μας και λόγω των έξτρα υπηρεσιών έχουμε φτάσει σε σημείο να πηγαίνουμε σπίτι μας αποκλειστικά για ένα φαγητό και έναν ύπνο. Γιατί μην ξεχνάμε πως παρά τις έξτρα υπηρεσίες, προφανώς συνεχίζουν να υπάρχουν και οι υπηρεσίες που υπήρχαν ανέκαθεν στη μονάδα του καθενός.

Το χειρότερο από όλα είναι πως δεν έχουμε μια σαφή ενημέρωση για το πότε θα σταματήσει όλο αυτό. Όλο παίρνει παράταση και έχουμε φτάσει σε σημείο να ενημερωνόμαστε από "φήμες" που κυκλοφορούν μεταξύ των μονάδων, αφού από ότι φαίνεται η ηγεσία δεν γνωρίζει με ακρίβεια το πότε θα εγκατασταθεί μόνιμα μια μονάδα εκεί ώστε να εκτελεί τις υπηρεσίες του στρατοπέδου. Παρόλο που έχουμε παραπονεθεί πολλές φορές στη διοίκηση της εκάστοτε μονάδας για την κατάσταση που βιώνουμε, ενώ φαίνεται να υπάρχει κατανόηση εκ μέρους της διοικήσεως, στην πράξη δεν μπορεί να αντιδράσει, καθώς το σήμα αποτελεί εντολή του ΓΕΣ.

Παραθέτω μερικές φωτογραφίες της κατάστασης στην οποία βρήκαμε το κτίριο όταν αποχώρησε η στρατονομία.
Αυτό που ζητάμε, είναι 2 πράγματα. Αφενός να μας πει η ηγεσία του ΓΕΣ υπεύθυνα έως πότε θα κρατήσει αυτό με τις υπηρεσίες στο στρατόπεδο Φακίνου και αφετέρου, για όσο θα κρατήσει αυτό, να ενισχυθεί η φρουρά με τη συμμετοχή επιπλέον μονάδων (και φυσικά με πιο ενεργή παρουσία εκ μέρους του ΔΙΓΕΔ που βρίσκεται στο στρατόπεδο) ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση με τις υπηρεσίες.

Αυτός είναι ο Στρατός το 2021.
Αυτός είναι ο Στρατός που δαπανά ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς, προσλήψεις χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών και το ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com 
diktiospartakos.blogspot.com 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το 951 μια ζωή τα ίδια σκατα. Διοικητές καριεριστες χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, στρατονομία να περνάνε τούφα και φαντάροι να πλησιάζουν στο τέλος της θητείας τους ,να τρώνε εμπλοκές, άυπνοι και εξαντλημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή