Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021

Νέα Σμύρνη: Αυτόπτης μάρτυρας στο prin.gr – «Ξαφνικά άρχισε το ξύλο, δεν υπήρξε διαπληκτισμός»

Γιώργος Μουρμούρης
Μια ακόμη επώνυμη καταγγελία έρχεται να προστεθεί στις μαρτυρίες και το οπτικοακουστικό υλικό που διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ, περί «επίθεσης 30 ατόμων» κατά αστυνομικών, στην πλατεία της Νέας Σμύρνης το μεσημέρι της Κυριακής, και «μαχών σώμα με σώμα».
Η Χρυσούλα Παπαϊωάννου, κάτοικος της περιοχής και μητέρα δύο παιδιών, γύρω στις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής βρισκόταν στο διαμέρισμά της, από το μπαλκόνι του οποίου μπορούσε να έχει εικόνα όσων λάμβαναν χώρα στη συγκεκριμένη περιοχή της πλατείας. «Δεν υπήρξαν διαπληκτισμοί ούτε φωνές. Ο νεαρός ήταν ήρεμος και ξαφνικά άρχισε να τρώει ξύλο», λέει στο prin.gr. «Η μόνη βρισιά που ακούσαμε ήταν το “πονάω ρε μαλάκες, τι κάνετε”», προσθέτει, ενώ σημειώνει ότι όσο διαρκούσε το περιστατικό στο σημείο κατέφθαναν δυνάμεις της ΕΛΑΣ. «Στο τέλος πρέπει να ήταν περίπου 100 αστυνομικοί των ομάδων ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ», υποστηρίζει.

Όταν τελείωσε ο ξυλοδαρμός, καταγγέλλει η αυτόπτης μάρτυρας, ο νεαρός δεν μπορούσε να περπατήσει. «Το παιδί το πήρανε σηκωτό, δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του. Είχε πάει μια κυρία από πάνω του και φώναζε ότι θα λιποθυμήσει», σημειώνει.

«Μας τραμπουκίζουν μπροστά στα παιδιά»

Η Χρυσούλα Παπαϊωάννου αναφέρει ότι ο ξυλοδαρμός που σημειώθηκε την Κυριακή ήταν αποκορύφωμα μιας σειράς επιθετικών συμπεριφορών από αστυνομικούς όλο το προηγούμενο διάστημα. «Είμαστε μια τετραμελής οικογένεια και τα Σαββατοκύριακα βγαίνουμε έξω με τα παιδιά. Όταν καθόμαστε σε ένα παγκάκι, έρχονται συχνά αστυνομικοί που μας τραμπουκίζουν μπροστά στα παιδιά για να σηκωθούμε. Σπάνια θα είναι κάποιος ευγενικός να σου πει ‘’παρακαλώ μη συνωστίζεστε’’», σημειώνει. «Το σημερινό ήταν αποκορύφωμα για κάτι που ζούμε στη Νέα Σμύρνη συνέχεια».

«Φοβήθηκα ότι θα ανέβουν στο σπίτι»

«Στο σημείο του ξυλοδαρμού υπήρχαν μικρά παιδιά, 10-12 χρονών, τα οποία τρομοκρατήθηκαν. Πολύς κόσμος φώναζε προς τους αστυνομικούς να αφήσουν τους νεαρούς, αλλά εκείνοι δεν έδιναν σημασία. Και τα παιδιά δεν αντιστέκονταν, πώς να αντισταθείς όταν έχεις πέντε άτομα από πάνω σου;», λέει η αυτόπτης μάρτυρας της αστυνομικής βίας. «Υπάρχει ένα βίντεο στο οποίο συλλαμβάνουν στο άλσος της Νέας Σμύρνης ένα παιδί που είχε τραβήξει το περιστατικό με το κινητό. Και εμάς μάς φώναζαν, προς το μπαλκόνι. Φοβήθηκα ότι θα ανέβουν και πάνω», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου