Τετάρτη 7 Απριλίου 2021

124 ΤΕ Μυτιλήνης: Ατέλειωτη εμπλοκή με εικονικούς "εξοδούχους", χωρίς το απαραίτητο φαγητό και την αναγκαία καθαριότητα

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Ατέλειωτη εμπλοκή με αρνητικά ρεκόρ και εικονικούς "εξοδούχους" στην 124 ΤΕ Μυτιλήνης
Πρωτοφανής συνθήκες επικρατούν στο στρατόπεδο Γ. Βουτσικά της Μυτιλήνης όπου οι στρατιώτες της 124 ΤΕ βιώνουν από τον Ιανουάριο μια μόνιμη εμπλοκή.
Συγκεκριμένα τον μήνα Ιανουάριο οι στρατιώτες που ανήκαν στο πρώτο γκρουπ Χριστουγέννων, εκτέλεσαν από 24 έως και 30 υπηρεσίες μέσα σε ένα μήνα! 
Να σημειωθεί ότι οι υπηρεσίες δεν είχαν καμία κυκλικότητα.
Στρατιώτες εκτελούσαν 10-15 συνεχόμενες σκοπιές κεντρικής πύλης.

Παράλληλα με τις υπηρεσίες (συνήθως θαλαμοφύλακες και περίπολα αλλά καμιά φορά και σκοποί πύλης) οι στρατιώτες είχαν πρωινή μεσημεριανή και βραδινή λάτζα στα εστιατόρια, γεγονός που καθιστούσε τον ύπνο και την ξεκούραση άπιαστα σενάρια. 
Η αδιαφορία γίνονταν ξεκάθαρη όταν στις νέες υπηρεσίες έβλεπες ότι ενώ φυλάς στην πύλη, θα χρειαστεί να φυλάξεις ξανά σε 3 ώρες ή ακόμη καλύτερα να αλλάξεις τον ίδιο σου τον εαυτό, με αποτέλεσμα να μένεις 6 συνεχόμενες ώρες στην πύλη.

Μέχρι 10 Ιανουαρίου η απάντηση που εισέπρατταν οι στρατιώτες σε τυχόν παράπονα ήταν ότι όλα θα άλλαζαν με την επιστροφή των αδειούχων του 2ου γκρουπ ή τον ερχομό της νέας ΕΣΣΟ. 
Το αποκορύφωμα ήταν ότι μόλις ήρθε η περιβόητη αυτή ώρα, οι υπηρεσίες των στρατιωτών αυξήθηκαν, καθώς προστέθηκαν πεζά και εποχούμενα περίπολα (τα οποία φυλάνε το στρατόπεδο τις ίδιες ακριβώς ώρες ταυτόχρονα) και οι 5 στρατιώτες που θα μπορούσαν να είναι εξοδούχοι, άρχισαν να στέλνονται στο φυλάκιο της Βούβαρης, όπου και εκτελούσαν ασταμάτητες υπηρεσίες και αρκετά χωσίματα.

Πλέον το τελευταίο διάστημα μετά από έντονες αντιδράσεις των στρατιωτών σε μια αυθαίρετη διαταγή να σταλούν οι μοναδικοί δύο εξοδούχοι της μονάδας στο φυλάκιο της Βούβαρης για να εκτελέσουν υπηρεσία (χωρίς ωστόσο να υπάρχει καμία τέτοια απόφαση από την μεραρχία), η μονάδα παρουσιάζει 2-3 εξοδούχους στο χαρτί των υπηρεσιών, οι οποίοι εκτελούν από 4 ώρες ο καθένας:
ΑΜ τα πρωινά και κατά πάσα πιθανότητα εάν δεν είναι ντόπιοι με διανυκτέρευση, θα κάνουν και την βραδινή λάτζα των εστιατορίων.

Όσον αφορά τώρα το φυλάκιο της Βούβαρης, πρόκειται για ένα φυλάκιο με άθλιες συνθήκες υγιεινής. 
Ξεκινώντας από το χώρο που φυλάσσονται οι δίσκοι και τα μαχαιροπίρουνα ο οποίος είναι εξωτερικός και διαρκώς ανοικτός για το κοινό, γάτες-ποντίκια που υπάρχουν αρκετά τριγύρω, καταλήγοντας στο χώρο θαλαμιζόμενων της πύλης, όπου δεν τηρείται καμία απόσταση στα 6 κρεβάτια που βρίσκονται στα 2 τμ του δωματίου. 
Επίσης το κλιματιστικό δεν λειτουργεί σωστά και τα φίλτρα είναι σίγουρα ακαθάριστα για πολύ καιρό. 
Ακόμη σε περίπτωση βροχής το δωμάτιο μαζεύει νερά από το ταβάνι τα οποία στάζουν πάνω στα κρεβάτια.

Όλα τα παραπάνω έχουν αναφερθεί στη διοίκηση της μονάδας και οι απαντήσεις που πήραν οι στρατιώτες είναι "δεν μπορώ να κάνω κάτι εγώ για την κατάσταση στα φυλάκια", ωστόσο συνεχίστηκε κανονικά η αποστολή των στρατιωτών στο παραπάνω φυλάκιο.

Ένα ακόμη πολύ σημαντικό θέμα είναι εκείνο του φαγητού το οποίο ποτέ δεν αποτελείται από τις προβλεπόμενες ποσότητες καθώς υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις σε υλικά. Αποκορύφωμα οι πατάτες τηγανητές με συνοδευτικό βραστό ρύζι και ψωμί που έχουν σερβιριστεί για βραδινό γεύμα.

Αναρωτιόμαστε, δεν ισχύει το όριο των 19 Υπηρεσιών μηνιαίως;
Ρωτάμε για το ΓΕΣ που νοιάζεται τόσο πολύ για την Πειθαρχία, ισχύουν όλες αυτές οι καταγγελίες;

Συνάδελφοι, όλη αυτή η πίεση και υπερεκμετάλλευση που βιώνεται είναι αποτέλεσμα της Πολεμοκαπηλείας και της απαίτησης του Αξιόμαχου.
Το Υπουργείο Άμυνας και το αντιδραστικό στρατιωτικό κατεστημένο επιβάλλουν ένα καθεστώς Δουλείας για τον φαντάρο, που τον αντιμετωπίζουν ως Αναλώσιμο.
Με την ξεφτίλα της μηνιαίας αμοιβής των 8,7 ευρώ, θέλουν να μας στερούν ένα χρόνο από την ζωή μας για να μας εκμεταλλεύονται εργασιακά και οικονομικά, να μας βάζουν να κυνηγάμε πρόσφυγες, να είμαστε έτοιμοι να σκοτώσουμε και να σκοτωθούμε για τις ΑΟΖ, τα Ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων δρόμων σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, να είμαστε συμμέτοχοι-συνένοχοι στο Στρατό τους που αναλαμβάνει ρόλο Μπράβου των πετρελαϊκών εταιρειών, Χωροφύλακα των λαών μέχρι το Μάλι και την Ασία, με εμπλοκή στον Ψυχρό Πόλεμο μεταξύ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και Ρωσίας, Κίνας.
  Εμείς συνάδελφοι, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ στεκόμαστε απέναντι σε όλα αυτά. 
Πρέπει να βγούμε μαζικά και αποφασιστικά Παραπονούμενοι στην Αναφορά και να ζητήσουμε Ακρόαση από την Ιεραρχία.
Καλούμε τους γονείς να παρέμβουν και να υποστηρίξουν τα παιδιά τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 15 ΜΕΡΕΣ ΑΔΕΙΑΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ
ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΞΙΟΜΑΧΟ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΨΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ 12 ΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες-Μετανάστες
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και νεολαίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου