Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Η Εργασιακή Εκμετάλλευση των Φαντάρων και ο Στρατός που καταστρέφει θέσεις εργασίας

Μπορεί η στρατιωτική θητεία να αυξάνεται με πρόσχημα τις αμυντικές ανάγκες της χώρας, όμως πέρα από το ότι, όπως έχουμε ήδη αναδείξει, μόνο αμυντικές δεν είναι, αφού πρώτος στόχος σήμερα φαίνεται να είναι η επέκταση της ΑΟΖ, ακόμα και αντίθετα με το διεθνές δίκαιο και η στρατιωτική εμπλοκή σε συρράξεις της περιοχής και όχι μόνο (πχ Μάλι), ωστόσο, όπως επίσης έχουμε καταγγείλει πολλές φορές, χιλιάδες στρατιώτες απασχολούνται σε υπηρεσίες οι οποίες δεν έχουν καν να κάνουν με στρατιωτικές δραστηριότητες. 
Χωρίς λοιπόν να υποστηρίζουμε την αύξηση της εμπλοκής των οπλιτών σε τέτοιες δραστηριότητες, δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε ότι η στρατιωτική θητεία, όχι μόνο δεν θα χρειαζόταν να αυξηθεί, αλλά θα μπορούσε και να μειωθεί, εάν χιλιάδες οπλίτες δεν απασχολούνταν, ιδίως:
1. Σε κέντρα παραθέρισης στρατιωτικών ως απλήρωτοι εργαζόμενοι προκειμένου να κάνουν πάμφθηνες διακοπές εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί με τις οικογένειές τους. 
2. Σε λέσχες αξιωματικών ως δούλοι για να τρώνε, ψυχαγωγούνται και γλεντοκοπάνε αξιωματικοί με τις οικογένειές τους. Λέσχες κατά το παρελθόν έχουν λειτουργήσει ως κομμωτήρια, χώροι για γλέντια και ζεμπεκιές, παιδικά πάρτι για τις ανάγκες των οποίων οι στρατιώτες φούσκωναν επί ώρες μπαλόνια, χώροι για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας, εστιατόρια, εκδηλώσεις και πολλά άλλα, πάντα με την απλήρωτη εργασία των φαντάρων. 
3. Στον ΕΦΚΑ για να βγάζουν τις συντάξεις των στελεχών. 
4. Σε στρατιωτικά πρατήρια προκειμένου να εξασφαλίζουν φθηνά αγαθά πρώτης και όχι μόνο ανάγκης για τα στελέχη. 
5 . Σε πάσης φύσεως δημόσια έργα με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Ικαρίας, όπου στις δεύτερες εκλογές του 2015 το ποσοστό των ΑΝΕΛ αυξήθηκε θεαματικά, επειδή επί Υπουγίας του ο Καμμένος έβαλε το στρατό να κάνει έργα. 
6. Σε πάσης φύσεως έργα μετά από φυσικές και μη καταστροφές. 
7. Σε κάθε λογής αγήματα στη γιορτή κάθε πολιούχου, τοπικού αγίου κλπ. 
8. Στην ικανοποίηση τοπικών αναγκών (πχ πρόσφατα ως συνεργοί αυτοκινήτων στη Νίσυρο) 
9. Σε κέντρα κράτησης μεταναστών. 
Αυτά όλα δεν τα βλέπουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των στρατιωτικών, οι στρατηγοί και οι στρατιωτικοί αναλυτές, αυτά τα τσακάλια γνώσης σχετικής με τη διεθνή πολιτική.... 
Ή καλύτερα οι συνδικαλιστικές οργανώσεις βλέπουν μόνο το τελευταίο (κράτηση μεταναστών) ως άσχετο με την άμυνα και ζητούν συνεχώς απεμπλοκή, διότι τα υπόλοιπα, επίσης άσχετα, είτε αισθάνονται ότι βελτιώνουν τη δημόσια εικόνα του στρατού (πχ έργα), είτε τους εξασφαλίζουν φθηνή καλοπέραση και παροχές για τις οποίες οι υπόλοιποι πολίτες πληρώνουν πολύ περισσότερα, ακόμα κι αυτοί που βρίσκονται σε πολύ μεγαλύτερη οικονομική ανάγκη. 
Η παράθεση βέβαια που κάνουμε δεν μπορεί παρά να είναι ενδεικτική, διότι οι οπλίτες γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης σε πολλές πιθανές και απίθανες περιπτώσεις. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παρακολούθηση από ένστολους στρατιώτες ποδοσφαιρικού αγώνα στη Δράμα, υπό βροχή, μάλιστα.

Είτε επομένως με πρόσχημα την ενεργοποίηση του Στρατού στην Πολιτική Προστασία, είτε με πρόσχημα "τον κοινωνικό ρόλο του Στρατού" που λανσάρισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ακολούθως η κυβέρνησης της ΝΔ οι στρατιώτες διατάζονται να καλύψουν τα κενά του Κρατικού Μηχανισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που προκαλούν τα Μνημόνια και η αστική πολιτική του "Λιγότερου Κράτους". 
Γιατροί φαντάροι κάνουν το Αγροτικό τους την καλοκαιρινή περίοδο προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες της πολεμικής βιομηχανίας.
Φαντάροι βγάζουν τις συντάξεις, κάνουν εμβόλια προκειμένου να μην γίνουν Προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.
Φαντάροι καθαρίζουν τις παραλίες, κάνουν Πυρασφάλεια και Πυρόσβεση για να μην διοριστούν Πυροσβέστες.
Μεγάλος ο κατάλογος της εργασιακής εκμετάλλευσης μας συνάδελφοι.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εντείνει τις αγωνιστικές του προσπάθειες ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων.
Από ταξικές θέσεις ενώνουμε τους αγώνες μας με τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας απέναντι σε όλα αυτά τα Αντεργατικά μέτρα.
Το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό  λαμβάνει και τα χαρακτηριστικά κοινής πάλης φαντάρων-εργαζομένων-ανέργων-νεολαίας για να μπει φραγμός σε όλα αυτά:
-ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ 

- ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

-ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ 

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥ 

ΝΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ
 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ

για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου