Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Φαντάρος από Λήμνο: η αύξηση της θητείας είναι Εγκληματική Επιλογή

Εδώ και καιρό, εμείς που ήμασταν μέσα, παρακολουθούσαμε ένα γαϊτανάκι με την υπόθεση της στρατιωτικής θητείας, με τις φήμες να δίνουν και να παίρνουν. 
Τελικά, οι συνάδελφοι μας, οι φαντάροι της Γ' ΕΣΣΟ του 2021 θα είναι οι άτυχοι που τους έφτασε το 12μηνο...

Αλήθεια, ποιόν συμφέρει η αύξηση της θητείας;

Συμφέρει η αύξηση της θητείας τα παιδιά των φτωχών οικογενειών;
Σίγουρα όχι.

Γιατί αυτοί θα βρίσκονται 9 μήνες στη παραμεθόριο για να επανδρώνουν καταλλήλως τη πολεμική μηχανή.

Γιατί, για να συντηρούνται, θα χρειαστεί να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, την ίδια ώρα που οι οικογένειές τους είδαν το εισόδημα τους να εξαφανίζεται μέσα στη καραντίνα. Και όλα αυτά για να κάνουν πλούσια τα ΚΨΜ των στρατοπέδων.

Γιατί για να δουν τους δικούς τους από την παραμεθόριο, θα χρειαστεί να δίνουν 100αρια στο πηγαινέλα.

Γιατί, για είναι "προβλεπόμενοι", θα χρειαστεί να ξοδεύουν χρήματα σε άχρηστα αντικείμενα.

Γιατί είναι αυτοί που θα τους αναγκάσουν να πάνε στην "εμπόλεμη ζώνη" στη Κύπρο με αντάλλαγμα το 9μηνο και τα 200 € το μήνα. 
Για να έτοιμοι να σκοτωθούν για τα πετρέλαια και τις ΑΟΖ.

Γιατί, αντί να σπουδάζουν και να εργάζονται αξιοπρεπώς, θα βρίσκονται στον Έβρο και τα νησιά για να κυνηγάνε πρόσφυγες και κατατρεγμένους, θα βρίσκονται στα ΚΑΑΥ να κάνουν τους υπηρέτες των στελεχών.

Γιατί, ενώ αυτοί θα πηγαίνουν από υπηρεσία σε υπηρεσία και από σκοπιά σε σκοπιά στη παραμεθόριο και στα νησιά, ενώ τα "βύσματα" θα παίρνουν αποσπάσεις-μεταθέσεις στο σπιτάκι τους. Γιατί τι 12μηνο, τι 9μηνο αν είσαι βολεμένος με τα καλά.

Γιατί είναι αυτοί που θα τα ακούνε καθημερινά από στελέχη, θα ακούνε για τους όλους τους εχθρούς του ελληνικού κράτους, από τους Τούρκους και τους μετανάστες, μέχρι τους εργάτες απεργούς και τους γκέι.

Η αύξηση της θητείας είναι εγκληματική επιλογή. 
Δεν υπάρχει ούτε ένας νέος που να συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη, γιατί ξέρουμε πολύ καλά ότι αντί να σπουδάζουμε και να εργαζόμαστε, θα βρισκόμαστε σε ένα "ψυγείο" για ένα 9μηνο. 
Δεν είναι λύση ούτε το τρελόχαρτο ούτε η ατομική βόλεψη, ούτε τα κλασσικά "ντάξει ο στρατός είναι παράλογος, τι θες και ψάχνεις;". 
Μόνο με κίνημα μέσα και έξω από το στρατό μπορεί η νεολαία να βάλει φρένο στα πολεμικά σχέδια τους, μόνο με οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου