Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Κατάταξη Νεοσυλλέκτων ΕΣΣΟ Μαϊου στην Πολεμική Αεροπορία-ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

 

2021 / Γ’ ΕΣΣΟ: Η πρόσκληση στρατευσίμων για την Πολεμική Αεροπορία
Σύμφωνα με το stratologia.gr, εκδόθηκε η ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΑ 44/2021 που αφορά στην πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ (Μάιος 2021) στην Πολεμική Αεροπορία. Για τους στρατεύσιμους, που έχουν κατανεμηθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι υπόχρεοι για κατάταξη με την 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ, για την παραλαβή του Σημειώματος Κατάταξης απαιτείται η επιλογή του μενού «ΕΙΣΟΔΟΣ» μέσω του οποίου πραγματοποιείται αυθεντικοποίηση με χρήση κωδικών taxisnet. Κατόπιν απαιτείται η επιλογή του μενού «ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΜΟΥ» και τελικά η εκτύπωση του.
Η κατάταξη θα γίνει στις 17 και 18 Μαΐου στην 124 ΠΒΕ στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζουμε την απόφαση του Υπουργείου για τη δινέργεια μοριακών τεστ στη νέα σειρά: “Στο πλαίσιο πρόληψης για την αποφυγή διάδοσης της νόσου Covid-19, οι υπόχρεοι για κατάταξη με τη 2021 Γ΄ ΕΣΣΟ του Στρατού Ξηράς και της Πολεμικής Αεροπορίας και με τη 2021 Β΄ ΕΣΣΟ του Πολεμικού Ναυτικού (Μάιος 2021), υποβάλλονται υποχρεωτικά, σε μοριακό έλεγχο ανίχνευσης (τεστ PCR) του κορονοϊού covid-19, σαράντα οχτώ (48) έως εβδομήντα δύο (72) ώρες, πριν την ημερομηνία κατάταξής τους.
Ο έλεγχος ανίχνευσης διενεργείται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία, στα κέντρα υγείας, σε καθορισμένα περιφερειακά ιατρεία ή στα στρατιωτικά νοσοκομεία, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης και του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας [Άρθρο 3 ν.4790/2021 (Α΄ 48)]”.

Κάλεσμα Αγώνα στους Νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Μαίου 2021 και τους Αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων
ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ-ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Κάλεσμα Αγώνα στους Νεοσύλλεκτους της ΕΣΣΟ Μαίου 2021 και τους Αγωνιστές των κοινωνικών κινημάτων
Σε ποιον όμως στρατό μας Υποχρεώνουν να Καταταγούμε; Προερχόμαστε από μια χρονιά στην οποία η πολεμοκαπηλία στα στρατόπεδα αλλά και στην κοινωνία εναλλασσόταν με lockdown για την πανδημία του Covid -19 και με πογκρόμ μεταναστών σε Έβρο - Μόρια και και τις άθλιες απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις που πλέον αποτελούν Αποστολή του Ελληνικού Στρατού. 
Κρέας στα κανόνια μας είχαν τον Ιούλιο του 2020 για τις ΑΟΖ και τα ενεργειακά κοιτάσματα που αρπάζουν EXXON-MOBIL, TOTAL, Λάτσης και Βαρδινογιάννης, Αναλώσιμους στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό για τον πως θα μοιράσουν τη Μεσόγειο και θα την οδηγήσουν στην Οικολογική Καταστροφή. Μητσοτάκης και Ερντογάν ήταν και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν Έλληνα και Τούρκο φαντάρο για να υπερασπιστούν λέει τα "κυριαρχικά τους δικαιώματα 20 ναυτικά μίλια από τα σύνορα τους". 
Αν δεν είναι αυτό επιθετικότητα και επεκτατισμός και των δύο αστικών κρατών τότε τι είναι; 
Για να εξασφαλίσουν λοιπόν τα συμφέροντα τους θέλουν να Αγοράσουν όπλα αξίας 65 δισεκατομμυριών ευρώ, να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες Μισθοφόρους Στρατιώτες για να τους στείλουν σε Μάλι και Σαουδική Αραβία. Γι' αυτά αυξάνουν την Στρατιωτική θητεία στους 12 μήνες και προωθούν την Στράτευση των Φτωχών ανδρών και γυναικών στα 18, Στρατολογώντας χιλιάδες φασίστες και εθνικιστές στην ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ.
Μας λένε ότι ο Πόλεμος είναι το μέσο για να αναβαθμίσουν τον στρατηγικό ρόλο του ελληνικού αστικού κράτους: μετατρέπουν λοιπόν την Ελλάδα σε ένα τεράστιο Πολεμικό Ορμητήριο, εντάσσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις στους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ/ΝΑΤΟ -Ρωσίας, Κίνας, συμμαχούν με όλους τους ΦΟΝΙΑΔΕΣ [ΗΠΑ-Ισραήλ, την Σαουδική Αραβία που ενισχύει το ISIS και βομβαρδίζει την Υεμένη, τα ΗΑΕ, τη Γαλλία του ιμπεριαλιστή Μακρόν που επιβάλλει αυταρχικούς νόμους στον λαό του].  Ένας Ελληνικός Στρατός ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ των λαών και διώκτης των προσφύγων που στέλνουν στην Ευρώπη οι βάρβαροι πόλεμοι και ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ-ΣΥΝΕΝΟΥΝ-ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΝ! Δείτε τα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού που πλέουν σε όλη τη Μεσόγειο για να ελέγξουν θαλάσσιους εμπορικούς-ενεργειακούς δρόμους, στα χωρικά ύδατα της Λιβύης και του Λιβάνου, στην Αραβική και Μαύρη θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο, έως τον Ινδικό Ωκεανό.
Αυτό σημαίνει ότι η Υποχρεωτική Στρατιωτική θητεία γίνεται πιο Πολεμική. Αυξάνουν τους ναύτες στα πολεμικά πλοία που πλέουν στο εξωτερικό. Στέλνουν Υποχρεωτικά τους φαντάρους στην ΕΛΔΥΚ Κύπρου {συνάδελφοι αντισταθείτε-δεν υπάρχει κανένας Νόμος και καμιά Διαταγή που μπορεί να σας Υποχρεώσει να υπηρετήσετε εκτός ελληνικών συνόρων παρά τη θέληση σας}. Η επάνδρωση των μονάδων της Παραμεθορίου γίνεται Πολεμική (φτάνει το 80-90%) και μας καλούν να συμμετέχουμε ενεργά είτε στις Πολεμικές προετοιμασίες είτε στο κυνήγι των προσφύγων: 
εμάς διατάζουν να εντοπίζουμε τις βάρκες με τους πρόσφυγες για να τους καρφώσουμε στο Λιμενικό που θα τους Επαναπροωθήσει ΠΑΡΑΝΟΜΑ!  
Αναβαθμίζεται συνεχώς ο Κατασταλτικός ρόλος του Στρατού.
Πρόσφυγες-Μετανάστες, μειονότητες, κοινωνικά κινήματα θεωρούνται από το αστικό κράτος και την κυβέρνηση της ΝΔ "Ασύμμετρες Απειλές" και αντιμετωπίζονται ως εσωτερικό εχθρός: πρόσφατα έβαλαν τον Στρατό σε Επιφυλακή  ενάντι στον Εχθρό λαό, ενώ η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία εκπαιδεύεται συνεχώς για επιχειρήσεις Καταστολής Πλήθους, εντός και εκτός συνόρων.
Διαφημίζουν τον "κοινωνικό ρόλο του Στρατού": λόγω των Μνημονίων και της αστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του "Λιγότερου Κράτους" και των Ιδιωτικοποιήσεων το κράτος δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες της κοινωνίας. Αντί να κάνουν Προσλήψεις Γιατρών-νοσηλευτών-Εκπαιδευτικών, στην Πυροσβεστική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν τους Σκλάβους φαντάρους να "τρέχουν" στις πυρκαγιές, τους σεισμούς, τις πλημμύρες, να επανδρώνουν τα Ιατρεία στα νησιά καλύπτοντας τις ανάγκες της Τουριστικής Βιομηχανίας, να καθαρίζουν τις ακτές για να κονομάνε οι μαγαζάτορες!
Ο ιδρώτας και ο κόπος των φαντάρων που εργάζονται αμισθί είναι η "Κοινωνική αποστολή του Στρατού" που συμβάλλει στην Καταστροφή θέσεων εργασίας και την αύξηση της Ανεργίας.
Η ένταση της εργασιακής μας εκμετάλλευσης πραγματοποιείται πρώτα όμως μέσα στον στρατό: μας έχουν Υπηρέτες των Στρατιωτικών σε Λέσχες και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις, στα Πρατήρια. Εμείς συντηρούμε τις εγκαταστάσεις και τα οχήματα, σε μας βασίζεται η λειτουργία των γραφείων! 
 Μας λένε ότι δεν έχουν λεφτά να μας προσφέρουν αυτά που είναι Υποχρεωμένοι: πρόβλημα με τα ρούχα, με το φαγητό και το νερό, τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας, με τον Κορονοιό. Αντί να μας κάνουν ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ όπως μας υποσχέθηκαν μας κάνουν τα αναποτελεσματικά RAPIDE ΤΕΣΤ. Στην πρόσφατη Κατάταξη του Πολεμικού Ναυτικού ασθένησαν περισσότεροι από 100 ναύτες στους 800 εξαιτίας του Συνωστισμού και των ημίμετρων τους. Αποδεικνύεται ξανά ότι τον Κορονοιό στον Στρατό διαδίδει το Υπουργείο Άμυνας και τα Επιτελεία! 
Η οικονομική εκμετάλλευση στον Στρατό Απογειώνεται. Στα 5000-6000 ευρώ φτάνει το κόστος της θητείας. 
Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά τα λεφτά και γιατί; Οι λαϊκές οικογένειες που βασανίζονται από τη μείωση του μισθού, την Ανεργία και τη Φτώχεια;
Τι συμβαίνει όμως όλους αυτούς τους μήνες που μας Αφαιρούν από τη ζωή μας για να μας Υποχρεώσουν σε θητεία στον Στρατό;
Δείτε την πρόσφατη Αυτοκτονία του 23χρονου συναδέλφου μας στο ΚΕΤΧ Πάτρα: καψόνια, προσβολές και απειλές, μπούλινγκ και τρομοκρατία, Αυθαιρεσία και Παρανομίες των Αξιωματικών, Βύσματα και Πελατειακές σχέσεις! Διαφθορά, επιθετικότητα των στελεχών, παραβίαση των δικαιωμάτων μας.
Αυτός είναι ο Στρατός το 2021! 
Αυτή είναι η Στρατιωτική Θητεία το 2021!
Όμως συνάδελφοι αυτοί είναι η μια εικόνα του Στρατού, η μαύρη.
Υπάρχει όμως και μια άλλη.
Αυτή του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ.
Των συνεχών αντιστάσεων και αμφισβητήσεων των φαντάρων. 
Φαντάροι που βγαίνουν Παραπονούμενοι στην Αναφορά.
Φαντάροι που σπάνε τα στεγανά του Στρατού και στέλνουν τις Επιστολές με τις καταγγελίες τους.
Ότι κερδίσαμε στον Στρατό -και κερδίσαμε πολλά- το χρωστάμε σε αυτές τις αγωνιστικές προσπάθειες.
Τίποτε δεν χαρίζεται-Με τους αγώνες μας τα κερδίσαμε!

Εμείς ως Δίκτυο Σπάρτακος καλούμε σε αυτό το πλαίσιο τον συνάδελφο Νεοσύλλεκτο που μπαίνει τώρα στρατό, τον αγωνιστή που έχει παλέψει για μια σειρά από ζητήματα στην προσωπική και την κοινωνική του ζωή, να γίνει η αιχμή του δόρατος για το κίνημα του κόσμου της εργασίας και της Νεολαίας Μέσα αλλά και Έξω από τον Στρατό, να προσφέρει με τον αγώνα του για την Υπεράσπιση των Δικαιωμάτων του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να σταθούμε ενωμένοι ενάντια στον Πόλεμο, Εθνικισμό, Ρατσισμό και Φασισμό. Να παλέψει ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Τον καλούμε να τα βάλει ευθέως με την κυβέρνησης της ΝΔ και το κράτος Άμυνας-Ασφάλειας του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, που χτίζει μια κατάσταση "διαρκούς έκτακτης ανάγκης" για να καλύψει την κρίση του συστήματός του και έχει ανάγκη από αναλώσιμους ανθρώπους (φαντάρους, χαμηλόβαθμα στελέχη, υγειονομικούς χωρίς ωράριο κ.α.), που συνεχίζει απρόσκοπτα την καταστολή προσφύγων-μεταναστών, φοιτητικών κινημάτων, απεργιών, έως τον πλήρη έλεγχο και την παρακολούθηση των ζωών μας.

Να τα βάλει ευθέως με τον στρατό που Προστατεύει καταρχήν το σάπιο αστικό σύστημα εξουσίας και προωθεί την αδικία-ανισότητα-διακρίσεις, που μεριμνά για τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς και τους παρέχει στρατιωτικά νοσοκομεία, κατοικίες, κατασκηνώσεις δωρεάν μετακινήσεις, που προωθεί τα βύσματα παντού και που ρίχνει τον φτωχό φαντάρο στην κόλαση του να πληρώνει για την θητεία του με την απειλή ότι αυτή μπορεί κι όλας να αυξηθεί!

Να συγκρουστεί με τον Εθνικισμό, τον Ρατσισμό και το Φασισμό, να τα βάλει με τα ιδεολογήματα και τους μύθους που υφαίνει η κρατική προπαγάνδα για δήθεν αμυνόμενη χώρα, χωρίς στρατό, χωρίς συμμάχους, που είναι έρμαιο των μεγάλων δυνάμεων ενώ είναι σε 15 αποστολές στο εξωτερικό, ενώ έχει από τις μεγαλύτερες αναλογίες στρατιωτικών-αστυνομικών πολιτών στην Ευρώπη και τον κόσμο, ενώ έχει αναπτύξει τον πολεμικό άξονα Ελλάδας- Κύπρου Ισραήλ -Αιγύπτου και πολλά άλλα. 

Τον καλούμε να βγει παραπονούμενος στην αναφορά για ότι πρόβλημα αφορά την μονάδα και δεν λύνεται. Να ζητήσει να αναφερθεί στα ανώτερα κλιμάκια κάθε φορά αν δεν λύνεται το πρόβλημα. Να δημιουργήσει δεσμούς αλληλεγγύης με τους υπόλοιπους φαντάρους και κλίμα ενότητας αναδεικνύοντας πως χωρίς όλους εμάς που υπηρετούμε υποχρεωτικά στρατός δεν υπάρχει!
Πόλεμος αν δεν το θέλουμε εμείς που θα μας διατάξουν δεν γίνεται!
Πως με το λαό της Τουρκίας που είναι σε ίδια μοίρα ή και χειρότερη πιο πολλά μας ενώνουν παρά μας χωρίζουν!

Να επικοινωνήσει με το Δίκτυο Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων που κάνει αυτήν τη χρόνια προσπάθεια να αναδείξει τα προβλήματα που υπάρχουν και δεν λέγονται πουθενά.
Που ο ρόλος της είναι να κοινωνικοποιεί τα ζητήματα των φαντάρων, να σπάει το άβατο του στρατού όπου δήθεν τελειώνει η ζωή και να συνδέει το κοινωνικό κίνημα που όντως υπάρχει εκεί μέσα με αυτό που υπάρχει έξω και να τα ενδυναμώνει και τα δυο.
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
 ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου