Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Δ Σώμα Στρατού: Ακραίες διακρίσεις μεταξύ Αξιωματικών και Μισθοφόρων Στρατιωτών ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.

Στο μήνυμα που στάλθηκε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αφενός υπάρχει δικαίωση των καταγγελιών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ σχετικά με τους ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ., αφετέρου καταγράφονται σοβαρές διακρίσεις μεταξύ Αξιωματικών και ΟΒΑ-ΕΠ.ΟΠ.
Εδώ και χρόνια είναι έτσι αλλά σε αυτό φταίνε οι αξιωματικοί.
Οι Αξιωματικοί εξασφαλίζουν στέγαση στα Σ.Ο.Α με 70 ευρώ ενοίκιο και 30 ευρώ πετρέλαιο για θέρμανση. Κάτι που οι υπόλοιποι θέλουν 300 ευρώ σε ενοίκιο και εάν έχεις πετρέλαιο αυτόνομη (που δεν είναι ποτέ ) θες άλλα 250 ευρώ.
Με τη ΔΕΗ να σε πετσοκόβει εάν δεν έχεις πετρέλαιο.
Πρέπει να πληρώνεις 350 ευρώ το λιγότερο εάν είσαι Έβρο για να είσαι ζεστός.
Και συνεχεία να αγοράζεις τα βασικά.
Όπως και τα απαραίτητα αγοράζεις για την υπηρεσία.
Τα χρειάζεσαι στη δουλειά αλλά κανείς δεν στα παρέχει ποτέ.
Αλλά ξέρουν να σε υποβαθμίζουν συνέχεια.
Οι Αξιωματικοί ότι αγοράζουν, παίρνουν τα λεφτά πίσω κάνοντας δαπάνη και εσένα σε λένε όχι.
Που εάν φύγεις από το στρατό με τα σημερινά δεδομένα θα είσαι 65 και σκέψου ότι θα τρέχουμε (εάν μπορούμε) για να καθαρίζουμε τουαλέτες.
Μακάρι να ασχολούμασταν όλοι με ένα πράγμα αλλά δεν είναι αλήθεια.
Και δυστυχώς το λένε και στο κόσμο έξω, ότι είμαστε άχρηστοι και ότι δεν κάνουμε τίποτα.
Εάν είναι έτσι κάνε μια μονάδα μόνο με αξιωματικούς να δούμε τι θα γίνει σε πραγματικά γεγονότα....

Θυμίζουμε την πρόσφατη ανακοίνωση μας:
Πεταμένοι οι ΟΒΑ: Διατάζονται να κυνηγούν πρόσφυγες αλλά δεν τους πληρώνουν τα αντίστοιχα επιδόματα
Το επαναλαμβάνουμε:
το Υπουργείο Άμυνας και το στρατιωτικό κατεστημένο έχουν τους ΟΒΑ για πέταμα...
Τους λένε παραμύθια για Καριέρα στον Στρατό προκειμένου να τους δελεάσουν να καταταγούν στον Στρατό, αλλά με την πρώτη ευκαιρία αποδεικνύεται ότι δεν τους υπολογίζουν καθόλου.
Μισθοφόροι Στρατιώτες για τις βρώμικες δουλειές!
Και είναι βρώμικη δουλειά και απίστευτη Αθλιότητα να κυνηγάς Πρόσφυγες-Μετανάστες στην παραμεθόριο, υπερασπιζόμενος τα σύνορα της Ευρώπης Φρούριο, που βεβαίως βομβαρδίζει λαούς, πουλά όπλα και προκαλεί την προσφυγιά!
Και είναι βρώμικη δουλειά του Μισθοφόρου Στρατιώτη ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. να πηγαίνεις σε Αφρική και Σαουδική Αραβία να υπερασπίσεις τους αντιδραστικούς εμίρηδες που βομβαρδίζουν τους λαούς, προκαλούν γενοκτονίες και τους ωθούν στην προσφυγιά.  
Και είναι βρώμικη δουλειά να σκοτώνεις και να καταπιέζεις για να κλείσουν συμβόλαια οι Έλληνες εφοπλιστές, κατασκευαστές και επιχειρηματίες της ενεργειακής βιομηχανίας.
Δείτε πως κοροϊδεύει το Υπουργείο Άμυνας τους ΟΒΑ που αρνείται να καταβάλλει  και σε αυτούς το επίδομα ιδιαιτέρων συνθηκών εργασίας, παραμεθορίου και αποζημίωσης νυκτερινής εργασίας για τις νυκτερινές ώρες (22.00΄ – 06.00΄), όπως καταβάλλεται στο σύνολο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θυμίζουμε:
Μήνυμα φαντάρου που υπηρέτησε Έβρο: Κάνεις νέος Μισθοφόρος Στρατιώτης ΟΒΑ/ΕΠΟΠ! Αντισταθείτε στην Πλύση Εγκεφάλου από τους Αξιωματικούς
Κάνεις νέος ΟΒΑ/ΕΠΟΠ!
Αγώνας για ζωή με δικαιώματα.
Είμαι φαντάρος που μέχρι πρότινος υπηρετούσα σε μονάδα της παραμεθόριου. Οπότε, γνωρίζω από πρώτο χέρι της συνθήκες ζωής, διαβίωσης κι εργασίας τόσο των οπλιτών θητείας, όσο και των μονίμων. Ακόμα, ξέρω πολύ καλά την "πλύση εγκεφάλου" που επιχειρείται από ανώτερους στους στρατιώτες για τα "καλά" της μονιμότητας στον στρατό ως ΟΒΑ ή ΕΠΟΠ.
Σίγουρη δουλειά, σταθερότητα, σχετικά καλός μισθός, χωρίς ιδιαίτερα προαπαιτούμενα, ευκαιρίες έστω και περιορισμένης ανέλιξης. 
Στο σημερινό ζοφερό παρόν για τους νέους εργαζόμενους, δεν είναι καθόλου αμελητέα, αλλά αντίθετα ζητούμενα άπιαστα συχνά. 
Συχνά δε για τα παιδιά της "βαθιάς επαρχίας", φαντάζει η μόνη επαγγελματική διέξοδος. 
Εκεί ποντάρουν για να στελεχώσουν τις χιλιάδες νέες θέσεις ΟΒΑ/ΕΠΟΠ που προκύρηξε η κυβέρνηση.

Βλέποντας με κατανόηση τις αγωνίες, τα κίνητρα, τους λόγους για τους οποίους ένας νέος σκέφτεται να καταταγεί ως μόνιμος, θα ήθελα να στείλω το εξής μήνυμα: 
η μιζέρια της ζωής ως κατώτερου στελέχους, το τρέξιμο, η συμμετοχή σε αποστολές όπως το κυνήγι μεταναστών, η απίστευτα βαρετή ρουτίνα, το να ζεις χωρίς προοπτική πέρα από την διασφάλιση των αναγκαίων και κάποιων λίγων ακόμα, δεν αξίζει στην γενιά μας!

Να αγωνιστούμε, μαζί με τους εργαζόμενους, για δουλειά με δικαιώματα, με καλούς μισθούς, ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου. 
Για ζωή αξιοβίωτη. Να μην υποταχτούμε στην μιζέρια!
Κάνεις νέος ΟΒΑ/ΕΠΟΠ!
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου