Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Πάνω από 100 πρόσφυγες διέσωσε το Ocean Viking ανοιχτά της Λιβύης και της Μάλτας


Φωτογραφία αρχείου από το Ocean Viking / Carmelo Imbesi/ANSA via AP
Το σκάφος της SOS Méditerranée διέσωσε 129 πρόσφυγες και μετανάστες, ανοιχτά της Λιβύης και της Μάλτας, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή μη κυβερνητική οργάνωση.
Δύο από τους διασωθέντες χρειάστηκαν ιατρική διακομιδή, που έγινε από την ιταλική ακτοφυλακή, η οποία παρέλαβε επίσης τέσσερα μέλη των οικογενειών τους, καθώς επρόκειτο για ανθρώπους, οι οποίοι πάσχουν από χρόνιες ασθένειες και έχουν ανάγκη επείγουσες ιατρικές φροντίδες, διευκρίνισε η Μεσόγειος SOS.

Οι υπόλοιποι «123 διασωθέντες βρίσκονται ακόμη πάνω στο Ocean Viking» και ο νεότερος εξ αυτών «είναι ηλικίας μικρότερης του ενός μήνα», πρόσθεσε η ΜΚΟ.
Η πρώτη επιχείρηση το Σάββατο επέτρεψε να διασωθούν 25 άνθρωποι που επέβαιναν σε ξύλινο πλεούμενο το οποίο διέτρεχε κίνδυνο στα διεθνή ύδατα στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, ανέφερε η Μεσόγειος SOS. Το πρωί της επομένης, το Ocean Viking διέσωσε άλλους 33 ανθρώπους στα ανοιχτά της Λιβύης.

Ύστερα, το βράδυ της Κυριακής και τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, το πλοίο προχώρησε σε δύο επιπλέον επιχειρήσεις διάσωσης, αυτή τη φορά «στη ζώνη έρευνας και διάσωσης της Μάλτας», πρόσθεσε η ΜΚΟ.

Αρχικά, το Ocean Viking διέσωσε 58 ανθρώπους, προτού περισυλλέξει στην 4η επιχείρηση κατά σειρά 13 ανθρώπους που είχαν χαθεί, σύμφωνα με τη ΜΚΟ.

Κατά δεδομένα του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ), τουλάχιστον 1.369 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μεσόγειο από την αρχή της χρονιάς προσπαθώντας να φτάσουν στην Ευρώπη.
ΠΗΓΗ ΕΦΣΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου