Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

Ζακ Κωστόπουλος: Τρία χρόνια από τη εν ψυχρώ δολοφονία του

Διαδήλωση με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στη Γλάδστωνος και πορεία στις 7 μ.μ. προς το Σύνταγμα
Διαδήλωση την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στη Γλάδστωνος και πορεία στις 7 μ.μ. προς το Σύνταγμα

▸ Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 21 Σεπτεμβρίου από την άγρια, σε δημόσια θέα δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου-Zackie Oh από ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου και μεσίτη, στον πεζόδρομο της οδού Γλάδστωνος.

Τρία χρόνια μετά, οι δράστες του μέχρι θανάτου άγριου ξυλοδαρμού δεν έχουν υποστεί καμία συνέπεια καθώς δεν έχει υπάρξει κάποια δικαστική εξέλιξη –πέραν της κατάρρευσης των ψευδών περί «τοξικοεξαρτημένου ληστή με μαχαίρι» που αναπαρήγαν εξαρχής πολλά ΜΜΕ.

Επανέναρξη της δίκης, που είχε διακοπεί επ’ αόριστον πέρσι, αναμένεται στις 20 Οκτωβρίου του 2021 στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. Στο εδώλιο θα βρεθούν ο κοσμηματοπώλης της οδού Γλάδστωνος, ο μεσίτης και τέσσερις αστυνομικοί.

«Πέρασαν τρία χρόνια με κατασκευασμένα ψέματα, παραπληροφόρηση και σκύλευση του σώματος του Ζακ. Την οργή για την απώλειά του διαδέχτηκε το πένθος, το κοινό μας μοιρασμένο πένθος για την αγάπη που μας στέρησαν. Η οργή μας για την ατιμωρησία, για το ρατσιστικό τους μίσος, για τις προσπάθειες συγκάλυψης, για την τρίχρονη, δυσανάλογη καθυστέρηση παραμένει και όσο περνάει ο καιρός θεριεύει», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η πρωτοβουλία Justice for Zack/Zackie.

Καλώντας σε διαδήλωση την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, με προσυγκέντρωση στις 6 μ.μ. στη Γλάδστωνος και πορεία στις 7 μ.μ. προς το Σύνταγμα, η Πρωτοβουλία σημειώνει ότι «όσο θα βρισκόμαστε στους δρόμους να υπερασπιζόμαστε τη μνήμη του, οι συγκαλύψεις, οι καθυστερήσεις και η λάσπη δεν μπορούν να θαμπώσουν την λάμψη του Ζακ».

Συνδέοντας τον αγώνα με την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, η Πρωτοβουλία προσθέτει: «Πέρσι τον Οκτώβριο αγκαλιαζόμασταν με ανακούφιση στους κατάμεστους δρόμους της Αθήνας, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για τους ναζί της εγκληματικής συμμορίας. Φέτος τον Σεπτέμβριο, παίρνουμε με ευγνωμοσύνη τη σκυτάλη από τον αγώνα αυτό και την πάμε στον επόμενο».
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου