Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Πληρώνουμε Εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ στους Στρατιωτικούς ως μερίδιο από τους εξοπλισμούς που καταλήγει στα Μετοχικά Ταμεία!

Ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε στρατιωτικούς στα κανάλια να ωρύονται, απαιτώντας την προμήθεια ολοένα και περισσότερων εξοπλισμών.
Είναι μια τεράστια προπαγανδιστική επιχείρηση που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των στρατηγικών συμφερόντων του ελληνικού αστικού κόσμου,  την εξυπηρέτηση διεθνών αλλά και ελληνικών ιδιωτικών πολεμικών βιομηχανιών, αλλά στην χρηματοδότηση του ίδιου του Στρατιωτικού Κατεστημένου.
Βλέπεις, ένα τμήμα των χρημάτων καταλήγει στα Μετοχικά Ταμεία των Στρατιωτικών, με την μερίδα του λέοντος να την αρπάζουν η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό.
Αναφερόμαστε στις κρατήσεις που περιλαμβάνονται σε κάθε σύμβαση προμήθειας πολεμικού υλικού και αποδίδονται κατά βάση στο Μετοχικό Ταμείο του κάθε Κλάδου, τον οποίο αφορούν αυτές.
Σε κάθε σύμβαση προμήθειας πολεμικού υλικού, προβλέπεται επιβάρυνση από κρατήσεις ύψους 4% επί του ύψους της συμβάσεως, που κατευθύνεται στο οικείο Μετοχικό Ταμείο. 
Αυτά τα έσοδα για τα Μετοχικά Ταμεία των τριών Κλάδων, «μεταφράζονται» σε παροχές μερίσματος στους αποστράτους Στρατιωτικούς, εφάπαξ αποζημιώσεις κ.λπ., επομένως έχουν ισχυρή επίδραση στην οικονομική κατάσταση των αποστρατευομένων και των αποστράτων.
ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ
Την περίοδο μετά το 2010, οι μείζονες συμβάσεις που ανατέθηκαν αφορούσαν: 
  • την επαναφορά σε ενέργεια και εκσυγχρονισμό των 5 αεροσκαφών Ρ-3Β του Πολεμικού Ναυτικού (2015), 
  • την αναβάθμιση των 84 μαχητικών F-16 (2018), 
  • την προμήθεια των 7 ελικοπτέρων MH-60R (2020) 
  • και την προμήθεια 18 Rafale (2021), για να περιοριστούμε αυστηρώς στις συμβάσεις που αφορούσαν πολεμικά μέσα και όχι υπηρεσίες κ.λπ. 
Ας δούμε αναλυτικά τι σημαίνουν για τους στρατιωτικούς αυτές οι πολεμικές προμήθειες. Τι κερδίζουν από τις Αγορές όπλων...
Στην περίπτωση των Rafale, οι συμβάσεις που υπεγράφησαν περιελάμβαναν κρατήσεις 6,144%, αναλυόμενες σε 4% υπέρ Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας, 2% υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Αλληλοβοήθειας Αεροπορίας (ΕΛΟΑΑ) και 0,12% τέλη χαρτοσήμου και 0,024% υπέρ του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), δηλαδή «Τέλος Χαρτοσήμου επί των Κρατήσεων». 
Σε ύψος συμβάσεων 2.337.014.000 € προστέθηκαν συνολικώς 152.985.600 € από κρατήσεις.

Στο άλλο μεγάλο πρόγραμμα της Πολεμικής Αεροπορίας, στην σύμβαση των F-16 ύψους 1.232.351.577 € (1.528.115.956 $ με ισοτιμία 1 € = 1,24 $), προστέθηκαν άλλα 49.294.063 € από κρατήσεις 4% υπέρ Μετοχικού Ταμείου Αεροπορίας. 
Επομένως, την τελευταία τριετία έχουν εξασφαλισθεί ροές υπέρ των 200 εκατ. € στο εν λόγω Ταμείο.
Εν τω μεταξύ, για την Πολεμική Αεροπορία αποφασίσθηκε η προμήθεια 6 επιπλέον Rafale και προετοιμάζονται προγράμματα αναβαθμίσεως των 38 F-16 Block 50 και προμήθειας μίας Μοίρας F-35. Το συνολικό ύψος αυτών, θα ξεπεράσει τα 4 δισ. €! 
Που μεταφράζονται σε άλλα 160 εκατ. € για το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Σε μικρότερα νούμερα ανέρχεται η απόδοση των εξοπλιστικών συμβάσεων στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού. 
Εκεί, τα ποσά είναι σαφώς μικρότερα αλλά το υπό εξέλιξη «υπερπρόγραμμα» προμήθειας 4 νέων φρεγατών και εκσυγχρονισμού των 4 ΜΕΚΟ 200, προϋπολογισμού 5 δισ. €, αναμένεται να αποφέρει συνολικώς ένα πολύ μεγάλο μερίδιο.

Εν τω μεταξύ, στη ΔΕΘ ο Κ.Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα αγοραστούν άλλα έξι (6) γαλλικά πολεμικά αεροσκάφη.
Επίσης έντονες είναι οι πιέσεις για τον εκσυγχρονισμό και των 38 F-16 Block 50 και προμήθειας μίας Μοίρας F-35. 
Το συνολικό ύψος αυτών, θα ξεπεράσει τα 4-5 δισ. €! 
Που μεταφράζονται σε άλλα 160 εκατ. € για το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας.

Τη μερίδα του λέοντος την αρπάζουν Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό, για αυτό πιέζουν οι στρατιωτικοί στον Στρατό Ξηράς που βλέπουν να προμηθεύονται προς το παρόν κυρίως αμερικανικό μεταχειρισμένο πολεμικό υλικό. 

Τα κέρδη από τους πολεμικούς εξοπλισμούς είναι πολλά και για πολλούς.
Το στρατιωτικό κατεστημένο που βρίσκεται στην αιχμή στην τεράστια επιχείρηση Στρατιωτικοποίησης του λαού μας και στην αναβάθμιση του Κράτους Άμυνας/Ασφάλειας έχει πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα να ικανοποιήσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ "ξέπλυνε" πολιτικά στρατιωτικούς και στρατιωτικό μηχανισμό  από τα βάρη του αντιδραστικού παρελθόντος  και τους απάλλαξε από την κριτική που τους είχε ασκήσει το κίνημα στην Μεταπολίτευση για τον συντηρητικό και αυταρχικό, πολεμοκάπηλο και καταστροφικό για τους λαούς της Κύπρου ρόλο που είχαν παίξει, ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει αποκαθαρμένος τον πολύ πιο επιθετικό σύγχρονο ρόλο του εναντίον των λαών.
Τα προνόμια του στρατιωτικού κατεστημένου αυξήθηκαν τα χρόνια των Μνημονίων, το γόητρο τους απογειώθηκε προκειμένου να παίξουν είτε ως εν ενεργεία και ως Συνταξιούχοι τον αντιδραστικό και ποολεμοκάπηλο ρόλο τους.
Και το  ελληνικό κράτος, τα αστικά κόμματα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ τους καλοπληρώνουν...
Βλέπεις πάντα η Εθνικοφροσύνη ήταν εξίσου χυδαία και επί πληρωμή! 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου