Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

Μεγάλες διαδηλώσεις σε όλη τη Γαλλία κατά της κάρτας υγείας

HORS-ZONE PRESS via REUTERS/HORS-ZONE PRESS
Περίπου 120.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σε όλη τη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων 17.000 στο Παρίσι, για να διαμαρτυρηθούν για το υγειονομικό πάσο που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν.
«Οι Γαλάτες θα αντισταθούν», υποσχέθηκαν ξανά οι διαδηλωτές του Σαββάτου, όπου είχαν προγραμματιστεί 180 συγκεντρώσεις, για το δέκατο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο

«Δεν εμβολιάστηκα, ούτε καν σε όνειρο, και παραιτήθηκα» από τη Δημόσια Υπηρεσία, είπε στο AFP μια βοηθός νοσηλευτικής από το Ile-de-France, σε μια διαδήλωση που θύμιζε «κίτρινα γιλέκα» το απόγευμα στο Παρίσι. «Το εμβόλιο, δεν είμαστε σίγουροι τι περιέχει, δεν είμαστε ινδικά χοιρίδια», είπε αυτή η 37χρονη γυναίκα, «θυμωμένη και λυπημένη», δίνοντας μόνο το μικρό της όνομα, Χάγκερ.

Η διαδήλωση που ξεκίνησε από την Place du Maréchal Juin πραγματοποιήθηκε σε γενική ηρεμία. Αλλά αρκετοί διαδηλωτές εισέβαλαν στο Gare du Nord στο τέλος του απογεύματος, οδηγώντας σε παρέμβαση της αστυνομίας.

Λίγο νωρίτερα, η πομπή είχε ξεφύγει από την επίβλεψη της αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσιογράφο της Le Figaro. Μια άλλη διαδήλωση με επικεφαλής την ακτιβίστρια Σοφί Τισιέ ξεκίνησε από την Place Laroque. Η τρίτη εκδήλωση, κατευθύνθηκε προς το Τροκαντερό απέναντι από το Πεδίον του Άρεως στον Πύργο του Άιφελ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από τη Le Figaro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου