Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Μια πολύ "περίεργη" εξέλιξη: Δεν έφυγε για Σ.Αραβία η Ελληνική δύναμη με τους PATRIOT που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021

Το σαιτ που ασχολείται με τα στρατιωτικά ζητήματα Armyvoice.gr αποκαλύπτει ότι δεν έφυγε για τη Σαουδική Αραβία η ελληνική δύναμη με τα αντιπυραυλικά συστήματα PATRIOT τα οποία θα συνόδευαν 90-100 στρατιωτικούς, που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 14 Σεπτεμβρίου 2021.
Μόλις πριν από 6 ημέρες, στις 21 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωνε τη Βουλή ότι οι Patriot έχουν αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία, λέγοντας:
«Τα συστήματα “Patriot” απεστάλησαν στη Σαουδική Αραβία, με την προϋπόθεση ότι δεν αποδυναμώνονται οι δικές μας αντιπυραυλικές δυνατότητες, κάτι που προφανώς είναι εξασφαλισμένο βάσει του συνολικού σχεδιασμού για να στήσουν μια Αντιπυραυλική Ομπρέλα Άμυνας σε συγκεκριμένες ευαίσθητες υποδομές στη Σαουδική Αραβία, οι οποίες μέχρι πρότινος κρίθηκε ότι είναι ευάλωτες κυρίως υποδομές πετρελαϊκής παραγωγής σε προσβολές από μη επανδρωμένα οχήματα και άλλα συστήματα, τα οποία χαρακτηρίζονται μη συμβατικά, όσον αφορά στη φύση τους, συγκριτικά με το παρελθόν και το γνωστό οπλοστάσιο».

Οι πληροφορίες του Armyvoice.gr αναφέρουν ότι το πλοίο που θα ερχόταν να παραλάβει το πλήρωμα και τα υλικά, δεν ήρθε ποτέ.
Εν τω μεταξύ προέκυψε η σοβαρή καταγγελία του πρέσβη επί τιμή και πρώην επικεφαλής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ), Νίκου Βαμβουνάκη, σχετικά με τη δωρεά 10 εκατομμυρίων δολαρίων από τη Σαουδική Αραβία προς την Ελλάδα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Στην καταγγελία του ο πρέσβης διατυπώνει ευθέως το ερώτημα κατά πόσο η δωρεά αυτή συνδέεται με την υπόθεση της παραχώρησης μιας συστοιχίας Patriot PAC-3 της ΠΑ στην Σαουδική Αραβία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βαμβουνάκης κατήγγειλε ότι τα 10 εκατ. ευρώ δεν είχαν προορισμό κάποιο λογαριασμό του Δημοσίου αλλά την εταιρεία Price Waterhouse and Coopers. Και αυτό δεν έγινε λογικά με ευθύνη της Σ. Αραβίας αλλά της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς όπως σημειώνει ο πρέσβης επί τιμή «δε νομίζω ότι θα ισχυριστεί κάποιος ότι οι Σαουδάραβες επέλεξαν να πιστωθούν τα 10.000.000 δολ. στον λογαριασμό μιας διεθνούς ελεγκτικής εταιρείας επειδή δεν μας εμπιστεύονται ως χώρα».
Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, η αναχώρηση αναμένεται να γίνει τον επόμενο μήνα, και κάποιοι την προσδιορίζουν για το διάστημα 20 με 25 Οκτωβρίου. Τι συνέβη είναι ακόμα άγνωστο.

Αυτά γράφει το σαιτ.
Είναι όμως αυτοί οι λόγοι της ματαίωσης της αποστολής;
Συνδέεται η εξέλιξη αυτή με την νέα ένταση στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, όπου οι εμπρηστικές δηλώσεις και κινήσεις των δύο ανταγωνιζόμενων κρατών διαδέχονται τις διπλωματικές παρεμβάσεις και τα καλέσματα για συνέχιση των συνομιλιών; 
Όπου η προβολή Στρατιωτικής Ισχύος εργαλειοποιείται στο πλαίσιο της αναζήτησης πολύ ευρύτερων διευθετήσεων.   
Το γεγονός ότι οι περιφερειακοί και παγκόσμιοι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί και επιδιώξεις αλληλοδιαπλέκονται και επηρεάζονται, αποκαλύπτεται από τις ημερομηνίες  σημαντικών γεγονότων.
Οι ΗΠΑ χτίζουν, ανεβάζοντας τους τόνους απέναντι στους βασικούς τους ανταγωνιστές, την Ρωσία και κυρίως την Κίνα, οικοδομούν μαι νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου-Καταστολής σε Ειρηνικό και Μεσόγειο, με το ελληνικό κράτος να επιδιώκει να του αναγνωριστεί ρόλος βασικού Πυλώνα.
Η επισφράγιση αυτών των σχεδιασμών γίνεται μέσα από την Υπογραφή της 5χρονης πολεμικής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ,  που φημολογείται ότι θα γίνει στις 14 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν.Δένδια στην Αμερική.
Σύμφωνα με το armyvoice.gr μαι βδομάδα αργότερα θα μεταφερθούν οι Ελληνικοί PATRIOT στην Σ.Αραβία, καθώς είναι σαφές ότι οι διευθετήσεις στη Μέση Ανατολή εμπεριέχονται στον επανασχεδιασμό της παγκόσμιας αμερικανικής πολιτικής που οριοθετείται με όρους Ψυχρού Πολέμου απέναντι στις ΗΠΑ.
Ήδη αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο Μπάιντεν πιάνει το νήμα από τον Τζ.Μπους και επαναφέρει το δόγμα "Ή μαζί μου ή Εχθροί μου".
Ένα δόγμα που επηρεάζει αναμφίβολα τις εξελίξεις στον Ειρηνικό, στις σχέσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου οι όποιες κινήσεις στρατιωτικής ενίσχυσης της Ευρώπης πρέπει να ενταχθούν στους μαερικανικούς σχεδιασμούς,  περιορίζοντας στο ελάχιστο κινήσεις αυτονόμησης. Είναι χαρακτηριστικές οι αμερικανικές απειλές απέναντι στο τουρκικό κράτος για τους S 400.... 

Σε κάθε περίπτωση οι ιμπεριαλιστικοί σχεδιασμοί, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός και η πολεμοκαπηλεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη μας απειλούν.
Πρέπει να παλέψουμε να μην πάνε ελληνικά στρατεύματα στην Σαουδική Αραβία, να επιστρέψουν όλες οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, όλων των όπλων, που δρουν στο εξωτερικό.
Οι πολεμικοί τους σχεδιασμοί είναι άμεσα σχεδιασμένοι με τα κτηνώδη αντεργατικά μέτρα και με την απάνθρωπη αντι-προσφυγική τους πολιτική.
Εμείς απαιτούμε σεβασμό των δικαιωμάτων προσφύγων-μεταναστών και να κλείσουν όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Να Αγωνιστούμε για να μην υπογραφεί η Ελληνο-Αμερικανική πολεμική συμφωνία και να ακυρωθούν οι Άξονες του Πολέμου με αραβικά κράτη και κράτη της Μεσογείου.

 Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ καταθέτει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για την πάλη του Αντιπολεμικού Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό:
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία-ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ τους αγώνες του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ Πρόσφυγες και Μετανάστες
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου