Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Σύγκρουση Γαλλίας-Ρωσίας για τους Μισθοφόρους της Ρωσική Wagner -Πως συνδέεται η Ελλάδα μ΄όλα αυτά;

Η Αφρική είναι το μήλο της έριδος μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΕΕ-ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας και ο μεταξύ τους ανταγωνισμός οξύνονται, αλληλοσυνδέεται με τη δράση πολυεθνικών εταιρειών και εμφυλίων πολέμων. Ενώ πάντα στην Αφρικανική Ήπειρο έβρισκαν μεγάλο περιθώριο δράσης οι Ιδιωτικές εταιρείες του Πολέμου που εξασφαλίζουν Μισθοφόρους Στρατιώτες.
Proxy και Υβριδικοί Πόλεμοι που βυθίζουν τους λαούς στο αίμα, τους ωθούν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς για να βρεθούν αντιμέτωποι με τα σιδερένια τείχη των πολεμικών στόλων ΕΕ και ΝΑΤΟ, τις απάνθρωπες Επαναπροωθήσεις και τα Γκουντάναμο του ελληνικού κράτους.
Η δράση των Μισθοφόρων της Ρωσική Wagner φέρνει αντιμέτωπους ΕΕ-Γαλλία με Ρωσία και επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι ο Εχθρός του Εχθρού μπορεί να είναι Εχθρός.
Ο Πούτιν έχει εντάξει την Wagner ως συστατικό στοιχείο της εξωτερική του πολιτικής κάτι που το είδαμε στην Ουκρανία, την Συρία, την Λιβύη, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. 
Στην Λιβύη ο Πούτιν και ο Μακρόν βρίσκονται να υποστηρίζουν τον Στρατάρχη Χαφτάρ, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία βρίσκονται αντιμέτωποι, ενώ η προοπτική ανάληψης δράσης από τη ρωσική Wagner στο Μάλι προκαλεί ένταση ανάμεσα στις δύο ιμπεριαλιστικές δυνάμεις. 
Πρόσφατα η ΕΕ προειδοποίησε τους δικτάτορες στο Μάλι ότι η εμπλοκή του ιδιωτικού στρατού θα κατάφερνε «σοβαρό» πλήγμα στις σχέσεις ανάμεσα σε ΕΕ-Μπαμακό.
Δείτε τι ωραία χαρακτηρίζουν οι ηγέτες της ΕΕ τους Δικτάτορες:
«Φαίνεται πως οι μεταβατικές αρχές συζητούν το ενδεχόμενο – αν και γνωρίζω ότι δεν έχουν λάβει ακόμη απόφαση – να καλέσουν τον όμιλο Wagner να δράσει στη χώρα», δήλωσε ο κ. Μπορέλ έπειτα από τις συνομιλίες των ΥΠΕΞ των 27 στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
«Ξέρουμε καλά το πώς συμπεριφέρεται αυτός ο όμιλος σε διάφορα μέρη του κόσμου», συνέχισε, αναφερόμενος κυρίως στις ωμότητες για τις οποίες έχει κατηγορηθεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
«Αυτό θα έπληττε σοβαρά τη σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και στο Μαλί», προειδοποίησε, σημειώνοντας πως η ΕΕ εκφράζει την ανησυχία της, όπως έχουν κάνει ήδη η Γαλλία και η Γερμανία. Παρίσι και Βερολίνο έχουν προειδοποιήσει ότι εάν το Μπαμακό αποφασίσει να καλέσει τη Wagner να εκπαιδεύσει τις ένοπλες δυνάμεις του Μαλί και για να εγγυάται την ασφάλεια των ηγετών του θα τεθεί εν αμφιβόλω η δική τους στρατιωτική δέσμευση στην αφρικανική χώρα.
Ο ΟΗΕ, ο οποίος έχει αναπτύξει κάπου 15.000 κυανόκρανους στο Μαλί, υπογράμμισε από τη δική του πλευρά ότι κάθε συνεργασία ανάμεσα σε μια κυβέρνηση και ξένες στρατιωτικές δυνάμεις θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυήσεις για την τήρηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Γαλλίδα υπουργός Άμυνας Φλοράνς Παρλί τόνισε στο Μπαμακό ότι το Παρίσι είναι αποφασισμένο να συνεχίσει να τηρεί τη δέσμευσή του, χωρίς όμως να λάβει εγγυήσεις από την κυβέρνηση, στην οποία κυριαρχούν οι στρατιωτικοί, για την ενδεχόμενη συνεργασία με τον όμιλο Wagner, που η Γαλλία έχει χαρακτηρίσει «ασύμβατη» με τη γαλλική αποστολή.
Θυμίζουμε ότι στο Μάλι υπάρχει Δικτατορία... Ούτε μεταβατική κυβέρνηση..., ούτε κυβέρνηση που κυριαρχούν οι στρατιωτικοί...
ΧΟΥΝΤΑ.
Αλλά η Γαλλία έχει μεγάλα συμφέροντα στο Μάλι, εκμεταλλεύεται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, άρα μπορεί να στρογγυλεύει τον λόγο της.

Πρόσφατα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν Ιβ Λε Ντριάν προειδοποίησε τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά την διάρκεια της συνάντησης στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, για τις «σοβαρές συνέπειες» που θα έχει η εμπλοκή της ρωσικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας «Βάγκνερ» στο Μάλι.
Η χούντα που κυβερνά στο Μπαμακό, μελετά το ενδεχόμενο σύναψης σύμβασης με την εταιρεία «Βάγκνερ» για την ανάπτυξη χιλίων (1.000) Ρώσων Μισθοφόρων στην χώραΤο υπουργείο Άμυνας του Μάλι παραδέχθηκε ότι είχε συνομιλίες με τη ρωσική εταιρεία, αλλά δηλώνει ότι δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση.
Η Γαλλία προειδοποίησε ότι η συνεργασία με την «Βάγκνερ» για την εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων του Μάλι και την παροχή προστασίας στους ηγέτες της χώρας θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη στρατιωτική της δέσμευση στο Μάλι.
Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία «Βάγκνερ» θεωρείται ύποπτη, ιδίως από το Παρίσι, ότι ενεργεί για λογαριασμό του Κρεμλίνου, το οποίο επίσημα δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την εν λόγω εταιρεία και διαβεβαιώνει ότι δεν διαπραγματεύεται καμία στρατιωτική παρουσία στο Μάλι.

Πως εμπλέκεται το Ελληνικό κράτος με όλα αυτά;
Καταρχήν θυμίζουμε ότι ο Ελληνικός Στρατός, μέσω του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου στη Λάρισα έπαιξε συγκεκριμένο ρόλο στην παρουσία των Γαλλικών στρατευμάτων στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Επίσης, έχουν ενταθεί οι διαβουλεύσεις μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας-Γαλλίας για να σταλούν άνδρες των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στο πλευρό των Γάλλων Μισθοφόρων της Λεγεώνας των Ξένων.
Τέλος, η νέα Αρχιτεκτονική Πολέμου και Καταστολής που στήνεται στη Μεσόγειο, με κεντρικό πυλώνα το ελληνικό κράτος και καθοριστικό τον ρόλο του γαλλικού ιμπεριαλισμού στρέφεται ξεκάθαρα εναντίον της Ρωσίας, στοχεύει στον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειο, αναθέτει ξεκάθαρο ρόλο Χωροφύλακα και Εγγυητή καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων σε Βαλκάνια, Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική.    

ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου