Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Λιβύη: Πυροβολισμοί σε κέντρο κράτησης μεταναστών και προσφύγων - Τουλάχιστον έξι νεκροί-Αυτά τα καθάρματα εκπαιδεύει η Ελλάδα!

REUTERS/GORAN TOMASEVIC
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τουλάχιστον έξι μετανάστες πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν σε ένα κέντρο κράτησης στην Τρίπολη, ανέφερε ο επικεφαλής της αποστολής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στη Λιβύη.
Πολλοί άλλοι μετανάστες φέρεται ότι δραπέτευσαν από το κέντρο αυτό ενώ ορισμένοι έχουν συγκεντρωθεί στους γύρω δρόμους.

Από την περασμένη εβδομάδα οι λιβυκές δυνάμεις ασφαλείας συνέλαβαν περισσότερους από 5.000 μετανάστες, πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο, προερχόμενους κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική. Οι άνθρωποι αυτοί στοιβάχτηκαν σε ανθυγιεινά κέντρα κράτησης όπου επικρατεί συνωστισμός, σύμφωνα με την UNHCR.

Ο επικεφαλής της αποστολής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στη Λιβύη, Φεντερίκο Σόντα, είπε ότι ο συνωστισμός στο κέντρο κράτησης Γοτ Σάαλ οδήγησε σε χάος, με ανθρώπους να κοιμούνται στο ύπαιθρο και με την παρουσία μελών από διάφορες υπηρεσίες ασφαλείας.

«Ξεκίνησαν πυροβολισμοί» είπε, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι.

Πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να φεύγουν, μέσα από μια τρύπα στον φράχτη και μεγάλες ομάδες να περπατούν στους δρόμους της Τρίπολης. Δύο κάτοικοι της πόλης είπαν ότι είδαν πολλούς μετανάστες να τρέχουν στους γύρω δρόμους.

Αργότερα, ένας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters είδε δεκάδες μετανάστες να κάθονται στο πάτωμα, περιστοιχισμένοι από φρουρούς και είπε ότι ακούγονταν σποραδικά πυρά.

Η Ύπατη Αρμοστεία για τους πρόσφυγες είχε ήδη εκφράσει την ανησυχία της για την κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, μετά τις μαζικές συλλήψεις μεταναστών και προσφύγων. «Οι επιδρομές, που περιλάμβαναν και την κατεδάφιση πολλών ημιτελών και αυτοσχέδιων σπιτιών, προκάλεσαν πανικό και φόβο στους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες στην πρωτεύουσα», σημείωσε.    Πηγή: ΑΜΠΕ
ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Αυτά τα καθάρματα χρηματοδοτεί η ΕΕ για να κάνουν αυτά τα εγκλήματα εναντίον των προσφύγων.
Προσφυγικές ροές που προκαλούν οι επεμβάσεις και οι ανταγωνισμοί ΗΠΑ-Κίνας-Ρωσίας-Γαλλίας, στο πλευρό της οποίας στέλνει στρατεύματα η κυβέρνηση ΝΔ με την στήριξη ΚΙΝΑΛ-ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ.
Αυτές τις δυνάμεις Ασφαλείας και πιο συγκεκριμένα το Λιμενικό της Λιβύης εκπαιδεύει το ελληνικό κράτος

Το ελληνικό Λιμενικό των Επαναπροωθήσεων θα εκπαιδεύει το Λιμενικό των Βασανιστών της Λιβύης
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/10/blog-post_60.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου