Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021

HXHTIKO Παρέμβασης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο RadioMeRA: σμηνίτες εργάζονται για την FRANPORT στο αεροδρόμιο Ακτίου

Στο RadioMeRA, στην εκπομπή "Το Στίγμα της ΜέΡΑς (19/10/21) έκανεε παρέμβαση μέλος της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ. Ακούστε το Ηχητικό:
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΙΟ: ΣΜΗΝΙΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FRAPORT
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΤΙΟ: ΣΜΗΝΙΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ FRAPORT
Σμηνίτες που υπηρετούν στην ΠΑ στο Άκτιο μας ενημέρωσαν ότι εκτελούν καθημερινά υπηρεσία ελεγκτή του αεροδιαδρόμου προκειμένου να απογειωθούν και να προσγειωθούν πολιτικά αεροσκάφη που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία (ζήτημα να προσγειώνεται κατά μέσο όρο 2 φορές το μήνα στρατιωτικό αεροσκάφος) των αεροσκαφών που χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο. Πριν και μετά την απογείωση οποιουδήποτε αεροσκάφους, ελέγχουν εάν υπάρχουν εμπόδια όπως αντικείμενα, ζώα ή πουλιά τα οποία και διώχνουν. Κάθε μέρα ανοίγουν και κλείνουν τα κανόνια για τα πουλιά. Μάλιστα συμβαίνει να κάνουν διπλή υπηρεσία ταυτόχρονα: Σκοπιά και ελεγκτής στον αεροδιάδρομο.

Παράλληλα καταγγέλλουν κακές και βρώμικες εγκαταστάσεις, και φαγητό που ειδικά κάποιες φορές πραγματικά δεν τρώγεται, ενώ δεν λείπουν και οι γνωστές υπηρεσίες στα ΚΕΔΔΑ (λάντζα, μαγειρεία, καθάρισμα εξωτερικών χώρων), προκειμένου να κάνουν πάμφθηνες διακοπές τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Πολλοί στρατιώτες υπάρχουν στη μονάδα στην ουσία απλά για να μην δουλεύουν όσο θα έπρεπε τα στελέχη. Ένα στέλεχος, ιδιαιτέρως θρήσκος, αποφάσισε να φτιάξει ένα μικρό αυτοσχέδιο παρεκκλήσι, δίπλα στη μονάδα. Ήταν αυτοσχέδιο, αλλά όχι και αυτοκατασκευαζόμενο. Αγγάρευε σμηνίτες για να μεταφέρουν διάφορα πράγματα για το εκκλησάκι.

Εμείς ρωτάμε το ΓΕΑ αν ισχύουν αυτές οι καταγγελίες. Διαθέτει το κράτος σμηνίτες προς εξυπηρέτηση των οικονομικών δραστηριοτήτων της Fraport ως δωρεάν εργατικά χέρια; Βγάζει η εταιρεία κέρδος εκμεταλλευόμενη τη δωρεάν εργασία των στρατιωτών; Έχουμε φτάσει στο σημείο να εκχωρούμε στρατιώτες σε εταιρείες; Έτσι “χτίζεται η ανάπτυξη”; Απαιτούμε να προσληφθεί άμεσα πολιτικό προσωπικό. Να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων από τα στελέχη στις κατασκηνώσεις αλλά και από τις ιδιωτικές εταιρείες Συνάδελφοι βγείτε παραπονούμενοι όταν σας διατάζουν να εκτελείτε τέτοιες υπηρεσίες. Αποτελούν απαγορευμένη από το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας 29 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα καθήκοντά σας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου