Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

MDCA: YANKEES COME GREECE- Η κοινή δήλωση Ελλάδας και ΗΠΑ- Μια Ελλάδα Χωροφύλακας με πλήρη εναρμόνιση με την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ

Μια Ελλάδα Χωροφύλακας, με αναβαθμισμένο ιμπεριαλιστικό περιφερειακό ρόλο, σε πλήρη εναρμόνιση με την επιθετική ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ  
MDCA: Η κοινή δήλωση Ελλάδας και ΗΠΑ – Αναφορά σε F-35, F-16, S-70B και P-3B
Τις τελευταίες μέρες τα γκρουπούσκουλα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, απολαμβάνοντας τη θαλπωρή που τους προσφέρουν τα εξαγορασμένα ΜΜΕ, πανηγυρίζουν για την ελληνο-αμερικανική συμφωνία και επιτίθενται στην Αριστερά για το αναχρονιστικό σύνθημα όπως υποστηρίζουν  YANKEES GO HOME.
Πλέον μας λένε ότι θα πρέπει να φωνάζουμε YANKEES COME GREECE!
"Να παρακαλάμε τις ΗΠΑ να έρθουν" κραύγαζε ο γνωστός Καιρίδης, βουλευτής της ΝΔ και καθηγητής της Παντείου, μέλος του ΙΔΙΣ, που εδώ και καιρό συναγωνίζεται τον Μπογδάνο. Όμως ο ρόλος και η πρόσδεση του με το βαθέως κράτος τον κάνουν απείρως πιο επικίνδυνο!  
Μπορεί ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος να είπε τη δεκαετία του 50, υποδεχόμενος τον Αμερικανό στρατηγό Τζέιμς Βαν Φλιτ και παρουσιάζοντας το στρατιωτικό άγημα: «Στρατηγέ, ιδού ο στρατός σας», αλλά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Κυριάκου Μητσοτάκη φαίνεται να τον ξεπερνά σε εναρμόνιση με την Αμερικανική πολιτική. Εναρμόνιση που εντάσσεται στους νέους όρους τους σύγχρονου Ψυχρού πολέμου και δεν οφείλεται σε εξάρτηση αλλά σε επιλογή εξυπηρέτησης των στρατηγικών επίδικων της ελληνικής άρχουσας τάξης. 
Στην κοινή δήλωση απεικονίζονται οι στρατηγικές προτεραιότητες των δύο κρατών που ταυτίζονται και αλληλεπιδρούν, η βαθιά τους συμφωνία και για αυτό "τονίζονται οι ολοένα και ισχυρότερες διμερείς και διατλαντικές σχέσεις με βάση τις κοινές αξίες και συμφέροντα και επιβεβαιώνεται η βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία σε μια σειρά από τομείς, όπως η περιφερειακή συνεργασία, η ασφάλεια και η άμυνα, η ενέργεια, τα θέματα αστυνόμευσης και πάταξης της τρομοκρατίας".
Πλέον ο Πόλεμος αποτελεί συστατικό στοιχείο της αστικής πολιτικής, γεγονός που αναδεικνύεται από την κοινή δήλωση. Ας μην ξεχνούμε επίσης ότι ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος ήταν αυτός που περιέγραφε  το κολαστήριο της Μακρονήσου ως "σύγχρονο Παρθενώνα". Να το έχουμε επομένως και αυτό κατά νου γιατί παράλληλα και ταυτόχρονα με την ελληνο-αμερικανική συμφωνία οικοδομείται το σύγχρονο κράτος Άμυνας/Ασφάλειας και πραγματοποιούνται συνεχείς βίαιες αντεργατικές τομές στον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό. 

Περιφερειακή Συνεργασία και ανταγωνισμός με Κίνα-Ρωσία
Διαβάζουμε:
"Ελλάδα και ΗΠΑ υπογράμμισαν τη σημασία της συνεργασίας για την ενίσχυση της ειρήνης και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή, αντάλλαξαν απόψεις για την Ανατολική Μεσόγειο, τα Δυτικά Βαλκάνια, τα ευρωπαϊκά και διατλαντικά ιδρύματα και τη μετανάστευση, καθώς και ευρύτερα διεθνή θέματα, όπως η Ρωσία και η Κίνα.
Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη δέσμευσή τους για ένα σύστημα βασισμένο σε κανόνες και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, συμπεριλαμβανομένων των διεθνών υποχρεώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Επιβεβαιώθηκε ακόμη η σημασία της επανέναρξης των διερευνητικών επαφών και της αποφυγής αποσταθεροποιητικών ενεργειών, ενώ τονίστηκε η σημασία της διπλωματίας, των σχέσεων καλής γειτονίας και της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών μεταξύ των χωρών. Και οι δύο υπογράμμισαν τη σημασία του σεβασμού της κυριαρχίας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων, του διεθνούς δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του δικαίου της θάλασσας.
Επανέλαβαν επίσης την αφοσίωσή τους στην ενίσχυση της στενής συνεργασίας τους, χρησιμοποιώντας όλα τα κατάλληλα μέσα που έχουν στη διάθεσή τους για τη διαφύλαξη της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. Οι ΗΠΑ εξήραν τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας για εμβάθυνση των σχέσεων με τους γείτονες στην Ανατολική Μεσόγειο για την ενίσχυση της σταθερότητας".

Τα καθεστωτικά μέσα και η κυβέρνηση επιχειρούν να παρουσιάσουν την συμφωνία μέσα από τον παραμορφωτικό φακό της "τουρκικής επιθετικότητας" και προπαγανδίζουν ότι οι ΗΠΑ εγγυήθηκαν την εδαφική ακεραιότητα του ελληνικού κράτους και των κυριαρχικών του δικαιωμάτων, δηλαδή των επιθετικών-επεκτατικών του στόχων του στόχων   στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Είναι χαρακτηριστική η κουραστική αναφορά τους στην αμερικανική δήλωση -με όποια πολιτική ισχύ έχει μια δήλωση-, ενώ δεν σταματούν να προπαγανδίζουν ότι:
"Οι δύο πλευρές χαιρέτισαν την ανανέωση της MDCA, η οποία συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια και των εθνών και αντικατοπτρίζει τη μακροπρόθεσμη, εμβάθυνση και επέκταση της στρατηγικής αμυντικής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας και τη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας στη συμβολή για τη σταθερότητα της περιοχής. Επανέλαβαν την αμοιβαία αποφασιστικότητά τους για διαφύλαξη και προστασία της ασφάλειας, της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας των χωρών τους".

Καταρχήν, για πια αμυντική συμφωνία μιλούν; 
Εδώ καταγράφονται με σαφήνεια οι επιθετικοί στόχοι του ελληνικού αστικού κράτους και αμερικανικού ιμπεριαλισμού από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τη Μέση Ανατολή, τη Μεσόγειο και Αφρική. 
Εξάλλου αυτό το βλέπουμε στο ρόλο των βάσεων αλλά και στα αντικείμενα των συνεκπαιδεύσεων. 
Έχει σημασία όμως να εντοπίσουμε την αναφορά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ας θυμηθούμε το δράμα των λαών της Γιουγκοσλαβίας από τους ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ... Ας θυμηθούμε το βρώμικο καθοριστικό ρόλο που έπαιξε το ελληνικό κράτος και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη.
Η αναφορά για τα ανθρώπινα δικαιώματα όμως κοιτάζει στο παρόν και μέλλον των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, επιχειρώντας να δώσει ιδεολογικά χαρακτηριστικά στον σύγχρονο Ψυχρό Πόλεμο. Από τη μια μεριά τα δημοκρατικά καθεστώτα με επικεφαλής τις ΗΠΑ και από την άλλη μεριά τα ολοκληρωτικά και αυταρχικά καθεστώτα Κίνας-Ρωσίας-Ιράν και Τουρκίας. 

ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ
Διαβάζουμε:
"Οι δύο πλευρές επανέλαβαν την επιθυμία τους να ενισχύσουν τη συνεργασία μέσω του σχήματος 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, συν ΗΠΑ) σε ενεργειακά θέματα, οικονομική ανάπτυξη, δράσεις ενάντια στην τρομοκρατία και την κλιματική κρίση. Επιβεβαίωσαν ακόμη τη σημασία της πλήρους, συνεπούς και καλόπιστης εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποφάσισαν να στηρίξουν τη συνεχή προσπάθεια για ενσωμάτωση και ανάπτυξη των επενδύσεων στα Δυτικά Βαλκάνια.
Ελλάδα και ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν σθεναρά την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένου του Κοσόβου, και τονίζουν τη σημασία της επείγουσας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Αλβανία και την Βόρεια Μακεδονία, με προϋπόθεση την εκπλήρωση των γνωστών αιρεσιμοτήτων.
Οι δύο χώρες εξέφρασαν ενδιαφέρον για την ενίσχυση της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας στα Δυτικά Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική και τις περιοχές της Ανατολικής Μεσογείου, και οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη σημασία της Ελλάδας στην προώθηση της σταθερότητας και της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή".

Είναι σαφή η επιδίωξη των ΗΠΑ να ελεγχθούν οι θαλάσσιοι δρόμοι σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο. Το ενεργειακό ζήτημα επίσης βρίσκεται ως κοινός παρανομαστής των σχεδιασμών ΗΠΑ-Ελλάδας και όχι μόνο.
Από την άλλη μεριά τα Βαλκάνια αποκτούν σοβαρό ρόλο στους αμερικανικούς σχεδιασμούς. Πρέπει να περάσουν στον απόλυτο πολιτικό-οικονομικό-στρατιωτικό έλεγχο των ΗΠΑ, που δεν μπορούν να περιμένουν την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία αδυνατεί να εντάξει τα Δυτικά Βαλκάνια. Το ελληνικό κράτος παίζει πλέον καθοριστικό στρατιωτικό ρόλο για το ΝΑΤΟ, ενώ η ελληνική άρχουσα τάξη πάντα τα θεωρούσε "Ζωτικό της Χώρο".
Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα:
http://diktiospartakos.blogspot.com/2021/10/blog-post_650.html

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
Διαβάζουμε:
"Ακόμη και οι δύο πλευρές συζήτησαν τις προτεραιότητες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στο Αφγανιστάν και επιβεβαίωσαν τη σημασία του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των αιτούντων άσυλο, μεταναστών και προσφύγων".

Και τα γράφουν αυτά ενώ οι ΗΠΑ συνομιλούν με τους Ταλιμπάν στους οποίους παρέδωσαν εξουσία και οπλισμό δισεκατομμυρίων. Ενώ ορθώνουν Τείχη του Αίσχους, στέλνουν τον στρατό ενάντια στους πρόσφυγες, εργαλειοποιούν το προσφυγικό ζήτημα για να διαπραγματευτούν. Είναι χαρακτηριστικές και ολοένα περισσότερες οι καταγγελίες για τις παράνομες, απάνθρωπες και δολοφονικές Επαναπροωθήσεις από το ελληνικό κράτος. 
Αναδεικνύεται επομένως κάτι που  υποστηρίζει το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟ εδώ και χρόνια:  
η θωράκιση της Ευρώπης έναντι των προσφύγων είναι η άλλη όψη του νομίσματος που στην άλλη πλευρά βρίσκουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους πολέμους δια αντιπροσώπων, την ιμπεριαλιστική λεηλασία και το ξαναμοίρασμα του πλανήτη.

Πολεμικοί Εξοπλισμοί-Φεφτά για το ΝΑΤΟ
"Η κοινή δήλωση αναφέρει πως οι ΗΠΑ δίνουν έμφαση στην αναβάθμιση των F-16, S-70B και P-3B και την προμήθεια αντι-υποβρυχίων ελικοπτέρων MH-60R. Χαιρετίζει την εκδήλωση ενδιαφέροντος της Ελλάδας για ένταξη στο πρόγραμμα F-35 και την εκτίμησή της για το γεγονός ότι η Ελλάδα συνέχισε να υπερβαίνει τη δέσμευση για αμυντικές δαπάνες τουλάχιστον 2 % του ΑΕΠ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ευχαρίστησαν επίσης την Ελλάδα για την συμβολή της στην 20ετή αποστολή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν".

Φυσικά στην κοινή δήλωση δεν θα μπορούσε να μην γίνει λόγος για πολεμικούς εξοπλισμούς που φέρνουν δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη στις αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες, είτε είναι σύγχρονα είτε μεταχειρισμένα. Όπλα που απαιτούνται για να παίξουν τον αναβαθμισμένο τους ρόλο οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για τις ανάγκες του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και στις ιμπεριαλιστικές αποστολές σε Αφρική και Μέση Ανατολή

Δυνάμεις ασφαλείας και Αντιτρομοκρατία
"Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για συνέχιση της συνεργασίας για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος, του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, των οικονομικών εγκλημάτων, παράνομης χρήσης κρυπτονομισμάτων, και της τρομοκρατίας, ενώ επανέλαβαν το κοινό ενδιαφέρον τους για τη συνέχιση της εκπαίδευσης για την επιβολή του νόμου. Οι ΗΠΑ επαίνεσαν την Ελλάδα για την εφαρμογή της νομοθεσίας για τα αρχεία ονομάτων επιβατών και συζήτησαν τις ελληνικές προσπάθειες για την χρήση των βιομετρικών χαρακτηριστικών στις νέες ταυτότητες. Η Ελλάδα υπογράμμισε τις πρόσφατες προσπάθειές της για ενίσχυση των υποδομών και την επιτήρησης της ασφάλειας των συνόρων, οι οποίες βοήθησαν να σταματήσει η ροή του διασυνοριακού εγκλήματος και της παράτυπης μετανάστευσης. Και οι δύο υπογράμμισαν την ανάγκη αύξησης της συνεργασίας με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων σε θέματα επιβολής του νόμου και προγραμμάτων ασφάλειας των συνόρων. Η Ελλάδα ανακοίνωσε την εφαρμογή σημαντικών τροποποιήσεων στο ελληνικό δίκαιο σχετικά με την πρόληψη της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού".

Βλέπουμε επομένως ότι ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι εδώ, τα δόγματα περί ασύμμετρων απειλών μας στοχοποιούν και είναι έτοιμοι να τα επιβάλλουν εκτός και εντός συνόρων.

Εμπόριο και Επενδύσεις
Διαβάζουμε:
"Ελλάδα και ΗΠΑ χαιρέτισαν την ανάκαμψη των οικονομιών από την πανδημία και προσβλέπουν στην εμβάθυνση του εμπορίου και των επενδύσεων σε διάφορους τομείς. Υπογράμμισαν τη σημασία του διμερούς εμπορίου και επενδύσεων σύμφωνα με ευρύτερα πολυμερή πλαίσια όπως η εμπορική πολιτική ΗΠΑ-ΕΕ.
Η Ελλάδα τόνισε τη σημασία μιας διατλαντικής συμφωνίας για την άρση των εμπορικών μέτρων κατά της ΕΕ σε χάλυβα και αλουμίνιο που επηρεάζουν άμεσα το διμερές εμπόριο, καθώς και τη σημασία της ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας για την αμοιβαία αναγνώριση των συστημάτων ελέγχου για την είσοδο ελληνικών αγροδιατροφικών προϊόντων στις ΗΠΑ.
Χαιρέτισαν την παρουσία σημαντικών νέων επενδύσεων των ΗΠΑ σε τεχνολογικούς και ψηφιακούς τομείς της Ελλάδας και την απομάκρυνση της Ελλάδας από τη λίστα παρακολούθησης USTR 301. Οι ΗΠΑ συνεχάρησαν την Ελλάδα για τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακού τεχνολογικού και εκπαιδευτικού κόμβου και εξέφρασαν υποστήριξη για σημαντικές επενδύσεις τεχνολογίας των ΗΠΑ για την περαιτέρω ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας της Ελλάδας. Η Ελλάδα τόνισε τα κίνητρα που χορηγούνται για ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις με ειδική αναφορά στις Εμβληματικές Επενδύσεις και το Σχέδιο Μετάβασης Just Development Transition Plan.
Οι ΗΠΑ χαιρέτισαν την επένδυση ελληνικών εταιρειών στην Αμερική, ενώ σε συνεργασία με την Enterprise Greece, 43 εταιρείες από την Ελλάδα συμμετείχαν στην ετήσια Select USA Investment Summit τον περασμένο Ιούνιο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χαιρέτισαν τις επενδυτικές της Ελλάδας και την πρόταση της Ελλάδας για υπογραφή μνημονίου συμφωνίας για τον τουρισμό. Και οι δύο πλευρές επανέλαβαν τη σημασία της ενίσχυσης των διμερών τουριστικών ροών. Η Ελλάδα εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη συντήρηση των πτήσεων που ενώνουν τις δύο χώρες, ενώ οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να εξετάσουν τη δημιουργία νέων αεροπορικών συνδέσεων όλο το χρόνο.
Η Ελλάδα και ΗΠΑ δεσμεύτηκαν για τους κοινούς στόχους της αύξησης της ενεργειακής διαφοροποίησης και ασφάλειας, την προώθηση δίκαιης πρόσβασης σε πράσινες πηγές ενέργειας και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσω απαλλαγής από τον άνθρακα. Οι ΗΠΑ επαίνεσαν την Ελλάδα για τον αυξανόμενο ρόλο της ως περιφερειακού ενεργειακού κόμβου και χαιρέτισαν την ολοκλήρωση του TAP και την πρόοδο στο Interconnector Ελλάδας- Βουλγαρίας, που θα τεθεί σε λειτουργία το 2022. Η Ελλάδα αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε άλλα περιφερειακά ενεργειακά έργα που θα διαφοροποιήσουν περαιτέρω τον ενεργειακό εφοδιασμό και τη σταδιακής απεξάρτηση από τον άνθρακα, όπως η προγραμματισμένη διασύνδεση Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας και η μονάδα αποθήκευσης στην Αλεξανδρούπολη.
Και οι δύο πλευρές χαιρέτησαν την ολοένα μεγαλύτερη ενεργειακή σχέση τους τόσο στο διμερές εμπόριο και τις επενδύσεις όσο και ως θετικό μοχλό προόδου προς την ενεργειακή ασφάλεια. Η Ελλάδα επεσήμανε τη σημασία των ανακαλύψεων φυσικού αερίου από το Ισραήλ, την Κύπρο και την Αίγυπτο, ενώ επανέλαβε τον στόχο της για σταδιακή κατάργηση του λιγνίτη έως το 2025.
Και οι δύο πλευρές αναγνώρισαν τη σημασία της ενεργειακής μετάβασης και του στόχου για επίτευξη καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Τονίστηκαν ακόμη οι αμερικανικές αυξανόμενες επενδύσεις σε έργα πράσινης ενέργειας στην Ελλάδα και η ανάγκη για συνεχή ανάπτυξη του άνθρακα και των ΑΠΕ, ενώ η Ελλάδα ενημέρωσε για τα προγραμματισμένα αιολικά πάρκα και έργα ηλιακής ενέργειας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν την στήριξη της Εθνικής Πρωτοβουλίας της Ελλάδας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην πολιτιστική και φυσική κληρονομιά και χαιρέτισαν τη συμμετοχή αμερικανικών εταιρειών στις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Ελλάδας για την παραγωγή υδρογόνου. Και οι δύο κυβερνήσεις υπογράμμισαν τον μοναδικό ρόλο που θα μπορούσε να διαδραματίσει η Ελλάδα στο σπάσιμο των περιφερειακών ενεργειακών μονοπωλίων, στη διευκόλυνση των ενεργειακών επενδύσεων στις αναπτυσσόμενες οικονομίες και στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κλιματικής κρίσης κατά μέτωπο".

Από τα παραπάνω μπορούμε να συμπεράνουμε όχι μόνο τη σημασία του ελληνικού κράτους ως βατήρα για την ενδοχώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αλλά και το κενό που έρχονται να καλύψουν οι ΗΠΑ σε σχέση με τα ανταγωνιστικά πλάνα κυρίως της Κίνας, αλλά και της Ρωσίας. Κυρίαρχη θέση το ενεργειακό ζήτημα, αλλά οι επενδύσεις αφορούν και άλλους τομείς. 
Συμπερασματικά βλέπουμε ότι η Πολεμική συμφωνία αορίστου χρόνου που υπογράφτηκε μεταξύ Ελληνικού κράτους και ΗΠΑ αγκαλιάζει το σύνολο των στρατηγικών στόχων του ελληνικού κεφαλαίου, αφορά την ίδια την αναδιάρθρωση του ελληνικού καπιταλισμού και του παραγωγικού μοντέλου.

Η αμφισβήτηση επομένως της πολεμικής αυτής συμφωνίας απαιτεί την αναμέτρηση όχι μόνο του Αντιπολεμικού Κινήματος, αλλά το σύνολο του εργατικού κινήματος, που απαιτείται να ανασυγκροτηθεί ταξικά και διεθνιστικά.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

με πληροφορίες από το onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου