Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

«Χακί» μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης από δεκάδες φαντάρους

Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»
▸ Κύμα συμπαράστασης από τα στρατόπεδα στους φαντάρους που συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου

Συγκινητικές επιστολές αλληλεγγύης και στήριξης προς τον φαντάρο που τιμωρήθηκε επειδή συμμετείχε στην πορεία για το Πολυτεχνείο (τελικά υπό την πίεση των αντιδράσεων η ποινή ανακλήθηκε), από συναδέλφους του που υπηρετούν σε διάφορα μέρη της χώρας, δέχτηκαν τις τελευταίες μέρες το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων. Από τον Έβρο και την Κομοτηνή, μέχρι την Ρόδο, την Μυτιλήνη, την Κω, την ΕΛΔΥΚ Κύπρου…

Παρακάτω, ακολουθούν χαρακτηριστικά αποσπάσματα δύο εξ’ αυτών, από το 289 ΤΠ Σαμοθράκης καθώς και από την 239 ΜΚ ΤΕ Σάμου. Οι στρατιώτες από την Σαμοθράκη αναφέρουν:
«Η στολή δεν αναιρεί τα πολιτικά μας δικαιώματα. Οι φαντάροι αγωνιζόμαστε και είμαστε πολίτες με στολή. Είμαστε υποχρεωτικά στρατευμένοι και αυτό σημαίνει ότι δεν διαφέρουμε από τους υπόλοιπους πολίτες. Ίσα ίσα έχουμε κάθε δικαίωμα να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας για αξιοπρεπή ζωή.

Με τη σειρά μας χαιρετίζουμε τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Οι χιλιάδες λαού και νεολαίας αλλά και η συμμετοχή στρατευμένων στέλνουν ξεκάθαρο αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα. Ο αγώνας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας για Ψωμί-Παιδεία-Υγεία-Ελευθερία δυναμώνει μέρα με τη μέρα.

Καλούμε τη νεολαία και τους συναδέλφους φαντάρους να πάρουν ξεκάθαρη θέση ενάντια στις αντιλαϊκές συμφωνίες της χώρας με τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να παλέψουμε από κοινού ενάντια στον πόλεμο και το μιλιταρισμό. Οι λαοί όλων των χωρών έχουν κοινά συμφέροντα κοντά στις αστικές τάξεις και το κεφάλαιο».

Από την πλευρά τους οι φαντάροι από την Σάμο τονίζουν:

«Στρατιώτες της 239 ΜΚ ΤΕ χαιρετίζουν και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις και τις πορείες του Πολυτεχνείου, 48 χρόνια μετά τα ιστορικά γεγονότα. Η εξέγερση αυτή ενάντια στη δικτατορία αποτελεί μάθημα στο σήμερα, για συνεχείς αγώνες και διεκδικήσεις για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία με βάση τις ανάγκες μας σήμερα.

Το ότι μπαίνουμε φαντάροι δε σημαίνει ότι σταματάμε να παλεύουμε, δεν μπαίνουμε σε μια φούσκα που είναι αποκομμένη από την κοινωνία. Έχουμε δικαιώματα, τα οποία τα ασκούμε και παλεύουμε να είναι δεδομένο ότι μπορούμε να τα ασκούμε, όπως άλλωστε μας δίδαξε ο αγωνιζόμενος λαός το 1973. Πράγμα το οποίο δυστυχώς δεν ισχύει παντού από ότι φαίνεται. Αναρωτιόμαστε γιατί οι διοικήσεις αντιμετώπισαν τόσο εκδικητικά τον συνάδελφό μας.

Ελπίζουμε να μη στοχοποιηθεί για την επιλογή του αυτή και με την πίεση και την αλληλεγγύη μας να παίρνουν θάρρος όλο και περισσότεροι συνάδελφοί να βρίσκονται στο δρόμο σε κάθε 17 Νοέμβρη που θα ακολουθήσει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου