Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

Ο Στρατός βάζει πλάτη στους εφοπλιστές για να κερδίζουν από τους φαντάρους που αμείβονται με 8,7 ευρώ!

Νεοσύλλεκτοι ΣΤ' ΕΣΣΟ: "Τελικά πόσο θα μας κοστίσει η θητεία;"
Από την αρχή της θητείας μας διαπιστώσαμε αυτό που συχνά ακούγαμε από τους παλιότερους, δηλαδή ότι "κατά τη διάρκεια του στρατού φεύγουν άπειρα λεφτά". 
Πέρα από τα καθιερωμένα πλέον έξοδα - όπως η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδών υγιεινής καθώς τα όσα παρέχονται από τον Ε.Σ. δεν επαρκούν, τα λεφτά που "ακουμπάμε" στο Κ.Ψ.Μ. προκειμένου να συμπληρώσουμε τις ελλιπείς μερίδες φαγητού κ.ο.κ. - ερχόμαστε αντιμέτωποι και με τα υπέρογκα ποσά που δαπανούμε για τις μετακινήσεις μας τόσο κατά τις εξόδους μας όσο και από την ηπειρωτική Ελλάδα στην παραμεθόριο.
Οι διαμαρτυρίες μας αφορούν κυρίαρχα τις αρκετά υψηλές τιμές στα ακτοπλοικά εισιτήρια και την ταυτόχρονη αδιαφορία από πλευράς Γ.Ε.Σ. και υπουργείου για τα έξοδα μετακινήσεις των φαντάρων. Συγκεκριμένα, τη στιγμή που τα νησιά της παραμεθορίου έχουν υποδειχτεί αρκετές χιλιάδων φαντάρων - οι περισσότεροι των οποίων επιδιώκουν να παραμείνουν εκεί καθ΄όλη τη διάρκεια της 9μηνης θητείας τους - από πλευράς ακτοπλοϊκών εταιρειών και κράτους δεν έχει υπάρξει ούτε υποτυπώδης μέριμνα για την φτηνή μεταφορά τους από και προς αυτά. Ενδεικτικά, οι τιμές των εισιτηρίων για τους φαντάρους ξεκινούν από περίπου 40 ευρώ και αυξάνονται ανάλογα με τη διαδρομή. 
Ο λόγος που τα εισιτήρια είναι τόσο ακριβά σχετίζεται με το πως μπορεί να αξιοποιηθεί (ή μάλλον να μην αξιοποιηθεί) η στρατιωτική έκπτωση της τάξεως του 25%. Ενδεικτικά, για να ισχύσει η έκπτωση ο φαντάρος αναγκάζεται να κλείσει εισιτήρια της μεσαίας οικονομικής κλίμακας και όχι της κατώτερης. 
Αναλυτικότερα, η στρατιωτική έκπτωση καθίσταται εφικτή μόνο για την επιλογή "Οικονομικής Θέσης" και όχι "Special Οικονομικής". 
Συνεπώς, το εισιτήριο ενός φαντάρου καταλήγει να είναι μόλις λίγα ευρώ παρακάτω από το ελάχιστο δυνατό αντίτιμο. Δηλαδή, επί της ουσίας, η στρατιωτική μας ταυτότητα μας εξασφαλίζει μια έκπτωση των 3 με 5 ευρώ! 
Άρα είτε μεταφερόμαστε στα νησιά της παραμεθορίου για τουρισμό είτε για να υπηρετήσουμε την ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ θητεία μας, λίγο πολύ πληρώνουμε τα ίδια!
Πέρα από το καθεστώς ασυδοσίας και τα επικοινωνιακά κόλπα των ακτοπλοικών εταιρειών όμως, εξίσου μεγάλη ευθύνη φέρνει και το ίδιο το Γ.Ε.Σ.
Ο λόγος είναι, πως παρότι εδώ και χρόνια οι φαντάροι και το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ζητάνε το αυτονόητο, δηλαδή να παρέχονται περισσότερες δωρεάν μετακινήσεις από και προς τα στρατόπεδα οι αρμόδιοι αδιαφορούν. 
Ακόμα και το ελάχιστο, π.χ. να παρέχονται 2 δωρεάν μετακινήσεις στις υποχρεωτικές άδειες (Χριστούγεννα και Πάσχα) δεν συζητείται καν.
Σαν φαντάροι θεωρούμε υποχρέωση μας να διεκδικούμε αξιοπρεπείς και λιγότερο κοστοβόρους όρους διεξαγωγής της θητείας μας. 
Στο έδαφος της τεράστιας κρίσης των τελευταίων ετών, της όξυνσης της φτώχειας, της ανεργίας και της μαύρης εργασίας "γονατίζουμε" για να βγάλουμε πέρα τα έξοδα της θητείας μας. 
Συνεπώς, ζητάμε από το Γ.Ε.Σ. και το υπουργείο να μεριμνήσει προκειμένου να μειωθούν (τουλάχιστον) τα δυσβάσταχτα τέλη μετακίνησης, είτε μέσω της πραγματικής μείωσης των εισιτηρίων στα πλοία είτε της χορήγησης δωρεάν μετακίνησης στις υποχρεωτικές άδειες των γιορτών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου