Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021

239 Μ/Κ ΤΕ: "Μην τραβάς προσοχή" μας λένε... Εμείς Απαντάμε: να Αγωνιστούμε με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Χαιρετισμούς από τη 239 Μ/Κ ΤΕ σε κάθε συνάδελφο φαντάρο της ΣΤ ΕΣΣΟ!
Η επιστολή αυτή γράφεται ύστερα από 3 βδομάδες θητείας, για τη μεταφορά εμπειριών και συμπερασμάτων.
Στη βασική μας εκπαίδευση ουσιαστικά μαθαίνουμε τι σημαίνει να είσαι φαντάρος. Πώς να ντυνόμαστε, πώς να στεκόμαστε, πώς να κινούμαστε και πώς να μιλάμε, πώς να κοιμόμαστε και πώς να ξυπνάμε. 
Στην αρχή δεν έχουμε την παραμικρή ιδέα τι συμβαίνει και το μόνο που έχουμε στο μυαλό μας είναι ιστορίες από φίλους και γνωστούς για αγγαρείες, φωνές, φυλακές και άλλα τέτοια, που μας δημιουργούν δισταγμούς και φοβίες. 
Σε όλη αυτήν την κατάσταση είναι που προσπαθούμε να προσαρμοστούμε και σιγά σιγά κρίνεται το πώς θα διαμορφωθούμε στα πλαίσια του στρατού.
"Μην τραβάς προσοχή". Αυτό είναι το μότο που λένε σε όλους μας να ακολουθούμε "για να περάσει ο στρατός όσο το δυνατότερο ανώδυνα". Και δεν είναι τυχαίο που λέγεται.

Γιατί το να βγαίνεις μπροστά και να αναδεικνύεις τα προβλήματα που υπάρχουν μέσα στο στρατό όντως τραβάει την προσοχή. Και αφού τα προβλήματα αναδειχθούν θα πρέπει να υπάρξει και απάντηση στο γιατί υπάρχουν και στο γιατί μπορεί να μην αντιμετωπιστούν. Από τους θαλάμους που είναι γεμάτους κοριούς, ότι στοιβαζόμαστε σε αυτούς κόντρα σε κάθε υγειονομική οδηγία, από το ότι μοιράζεται ολόκληρη η ΕΣΣΟ 3 τουαλέτες, μέχρι το ότι δεν μπορεί να κάνουμε ράπιντ τεστ μέσα στο στρατόπεδο ή το ότι δε μας πληρώνει ο στρατός τις μεταφορές μας (τουλάχιστον στις γιορτές) και καλούμαστε να καλύψουμε εμείς όλο το οικονομικό κόστος, παίρνοντας τον προσβλητικό μισθό των 8 ευρώ!

Την προσοχή επίσης τραβάει το να πηγαίνεις ανοιχτά κόντρα στην κυρίαρχη ιδεολογία και τα πρότυπα μέσα στο στρατό. 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πολιτικού όρκου, που οι περισσότεροι από εμάς θα τον προτιμούσαν, μιας και βρισκόμαστε στο 2021, όμως ο φόβος του στίγματος κάνει πολλούς από εμάς να δίνουμε το θρησκευτικό. Οι φαντάροι που ορκιζόμαστε πολιτικά δίνουμε δυνατό μήνυμα για το διαχωρισμό του κράτους από την εκκλησία και έχει τεράστια σημασία να προτρέψουμε και τους συναδέλφους των επόμενων ΕΣΣΟ να δώσουν μαζικότερες το μήνυμα αυτό. 
Επίσης χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ιδιαίτερα με βάση το ρόλο του στρατού. 
Ακούμε συνέχεια για την τουρκική επιθετικότητα και πως πρέπει να είμαστε συνεχώς σε επιφυλακή για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. 
Και όσο δεν υπάρχουν φωνές που θα βγαίνουν να λένε ότι δεν έχουμε απολύτως τίποτα να χωρίσουμε με το λαό της Τουρκίας και πως δε θα γίνομαι κρέας στα κανόνια του στρατού για τη πετρέλαια στο Αιγαίο, τα αστειάκια για το πώς θα "φάμε Τούρκους" θα γίνονται κανονικότητα μέσα στα στρατόπεδα. 
Δε γίνεται επίσης να μην αναφερθεί και το κομμάτι του προσφυγικού μιας και η Σάμος έχει γίνει και κεντρικό θέμα συζήτησης αυτήν την περίοδο μετά το "Have you been to Samos?" και αφού το νέο στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων είναι συνεχώς ορατό από τη μονάδα μας. Είναι κομβικής σημασίας η όποια παραφιλολογία για το πώς η πρόσφυγες "περνάνε ζωή και κότα" εκεί μέσα να απαντιέται αμέσως. 
Οι άνθρωποι αυτοί κρατιούνται φυλακισμένοι, αφού ταξίδεψαν τον μισό κόσμο γιατί το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τις πατρίδες τους και ο ελληνικός στρατός έχει ευθύνες για αυτό το πράγμα.

Αυτό που πρέπει πάντα να θυμόμαστε είναι ότι όλοι αφήσαμε πίσω μας δουλειά, σπουδές, οικογένεια, φίλους, σχέσεις. Τη ζωή μας δηλαδή! 
Δεν είμαστε στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα, αγέλαστα! 
Είμαστε πολίτες με στολή, έχουμε δικαιώματα, έχουμε ανάγκες και πάνω από όλα έχουμε φωνή!

Καλή αγωνιστική θητεία να έχουμε!

 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Τηλ: 6932 955437
diktiospartakos@hotmail.com
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου