Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021

«Γερόντισσα» Αννα: «Στον παράδεισο ως Μάρτυρες, όσοι πέθαναν από κορωνοϊό» (video)

«Γερόντισσα» Αννα: «Στον παράδεισο ως Μάρτυρες, όσοι πέθαναν από κορωνοϊό» (video)
Εξωφρενικά ψεύδη ρασοφόρων, που παίρνουν κόσμο στο λαιμό τους
Περίπου 200.000 προβολές έχει φτάσει το video με το κήρυγμα αρνήτριας γυναίκας που παρουσιάζεται ως μοναχή, της Γερόντισσας Αννας, που διαβιώνει σε «ησυχαστήριο» στην Ξάνθη.

Να σημειωθεί πως μόλις πριν δυο χρόνια, η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης και Περιθωρίου υπενθύμιζε στον λαό της Ξάνθης και της ευρύτερης περιοχής ότι η αυτοαποκαλούμενη «Γερόντισσα Άννα» που εγκαταβιώνει στο λεγόμενο «Ησυχαστήριο Αγίου Πορφυρίου» στο Γέρακα Ξάνθης «εξαπατά τον λαό αφού φέρει τα ράσα χωρίς να είναι μοναχή, γεγονός που εμπράκτως έχει παραδεχθεί και η ίδια, όπως μπορούμε να γνωρίζουμε».

Η συγκεκριμένη γυναίκα όμως, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στο διαδίκτυο και έχει ακολούθους απ’όλη την Ελλάδα που ακούν τα «κηρύγματα της» και πιθανότατα, επηρεάζονται από αυτά.

Η «γερόντισσα» αμφισβητεί ευθέως την επιστήμη, ζητώντας «υποταγή στον Θεό», υποστηρίζοντας ότι ο «ο Θεός είναι πάνω από την επιστήμη και τους γιατρούς».

Σε πρόσφατο video, κάνει λόγο για διωγμό των χριστιανών εξαιτίας της πανδημίας, «που θα γίνει χειρότερος, αλλά δεν θα μας αφήσει ο Χριστός, δεν μας εγκατάλειψε»

Όμως, όπως συμπληρώνει, «όσοι θα φύγουν, θα μαρτυρήσουν και θα δικαιωθούν μετά θάνατον», σύμφωνα με την «γερόντισσα», που ζητά επιστροφή στον πατροπαράδοτο τρόπο ζωής.

Και συνεχίζει ακάθεκτη, υποστηρίζοντας: «Οσοι έχουν πεθάνει από την ασθένεια λογίζονται ως μάρτυρες», αποκαλύπτοντας μάλιστα πως στον Παράδεισο έχει δημιουργηθεί ένα νέο Τάγμα , που αποτελείται από τους μάρτυρες – νεκρούς απο τον κορωνοϊό!

Δεν παραλείπει να βάλλει και κατά της ηγεσίας της Εκκλησίας, λέγοντας πως «έχουν εισχωρήσει κακά πνεύματα μέσα στην Εκκλησία» . Τονίζει ακόμη πως η μόνη υποχρεωτικότητα που πρέπει να υπάρχει, είναι αυτή της προσευχής…

H συγκεκριμένη «μοναχή» δεν είναι η μοναδική περίπτωση ρασοφόρων που κηρύττουν απίστευτες θεωρίες παρασύροντας πιστούς ακόμη και στον θάνατο. Αρνητές ιερείς διασπείρουν εξωφρενικά ψεύδη, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος μέσα από το διαδίκτυο, όπου επικρατεί σχεδόν πλήρης ασυδοσία σε κάθε θεωρία συνωμοσίας.

Αυτοί οι «ιερωμένοι» σε πολλές περιπτώσεις είναι είτε παλαιοημερολογίτες, είτε φανατικοί θρησκόληπτοι λαϊκοί που έχουν αυτοανακηρυχθεί σε ιερωμένους, μοναχούς, μοναχές κλπ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του ιερέα Στυλιανού Καρπαθίου, που διώκεται απο την Μητρόπολη Πειραιά, που αναπτύσσει θεωρίες, επειδή «κάθισε και διάβασε λοιμωξιολογία», όπως υποστηρίζει!

Το επίμαχο απόσπασμα από το 17:10:

agriniopress.gr

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τεράστια ζητήματα θέτει η συγκεκριμένη ανάρτηση.
Όχι μόνο για τον ρόλο που παίζει ο ορθόδοξος χριστιανικός φονταμενταλισμός στην αντιμετώπιση του Κορονοιού.
Κυρίως, στο αντιδραστικό ιδεολογικό του περιεχόμενο, που εναντιώνεται σε ότι έχει καταφέρει ο Άνθρωπος στην πορεία του στον χρόνο.
Και όμως αυτός ο Σκοταδισμός, αυτή η απάνθρωπη κακία και μισαλλοδοξία που πλασάρεται ως "λόγος της αγάπης" φωλιάζει στην ακροδεξιά, επικοινωνεί με την κυβέρνηση της ΝΔ και όλο το αστικό σύστημα εξουσίας, αποτελεί συστατικό στοιχείο του κράτους.
Είναι βασική ανάγκη της εποχής μας ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας, η πάλη ενάντια στη Μεταφυσική και το φονταμενταλισμό.
Στοιχεία καθοριστικά για την Απελευθερωτική προσπάθεια του κόσμου της εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου