Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ αποχαιρετά τον Νίκο Κατσαρό

Ιδιαίτερη θλίψη σκόρπισε η είδηση της απώλειας του Νίκου Κατσαρού.
Ο Νίκος Κατσαρός συντρόφεψε με ιδιαίτερη μαχητικότητα τους αγώνες μας ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας.
Πρωταγωνίστησε στην ανάδειξη του ζητήματος των αμερικανικών βομβαρδισμών με τα ημιπυρηνικά όπλα που ήταν γεμάτα με απεμπλουτισμένο ουράνιο. 
Να επισημάνουμε ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν ενημερώσει ούτε τους συμμάχους τους για τη χρήση αυτών των όπλων, με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν και μέλη των επεμβατικών στρατευμάτων των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.
Σε τεράστιο κίνδυνο είχαν τεθεί και οι Έλληνες στρατιώτες, έφεδροι και μόνιμοι, που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε στείλει στο Κόσοβο. 
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ ανέδειξαν το τεράστιο αυτό ζήτημα και κατόρθωσαν την μαζική επιστροφή των ελληνικών στρατευμάτων.
Εκφράζοντας πάντα την Αλληλεγγύη μας στους λαούς που είχαν μπει στο στόχαστρο των μακελάρηδων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, συνέχεια της κινηματικής προσπάθειας να σταματήσει η Νατοϊκή επέμβαση και η ελληνική συμμετοχή.
Με μελέτες του και δημόσιες παρεμβάσεις ο Νίκος Κατσαρός προσπάθησε να δείξει τις δραματικές  μακροχρόνιες συνέπειες για τους λαούς των Βαλκανίων.
Επίσης, ο Νίκος Κατσαρός πήρε δημόσια θέση ενάντια στην Αμερικανο-βρετανική εισβολή στο Ιράκ το 2003.
Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συγγενείς και φίλους.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου