Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Νέα εκτίναξη του πετρελαίου, στα $111 το μπρεντ

Νέα εκτίναξη του πετρελαίου, στα $111 το μπρεντ
Το αμερικανικό αργό κερδίζει 3,4%, στα 108,26 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ με άνοδο 3,2% βρίσκεται στα $111,38. Ποιοι δύο παράγοντες οδηγούν τις τιμές ακόμη υψηλότερα.
Highcharts.comBRENTOIL

Ακόμη υψηλότερα εκτινάχθηκαν οι τιμές του πετρελαίου τη Δευτέρα, καθώς οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας δεν φάνηκαν να δίνουν σημάδια προόδου και οι αγορές εξακολουθούν να ανησυχούν για τη σφιχτή προσφορά - τροφοδοτώντας έκκληση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας για μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

Οι τιμές του πετρελαίου ήταν ασταθείς τις τελευταίες εβδομάδες – εκτοξεύθηκαν σε υψηλά ρεκόρ τον Μάρτιο πριν υποχωρήσουν περισσότερο από 20% την περασμένη εβδομάδα φθάνοντας κάτω από τα 100 δολάρια. Αυξήθηκαν ξανά στο δεύτερο μισό της περασμένης εβδομάδας και ξεπέρασαν ξανά αυτό το επίπεδο.

Σε σημείωμα τη Δευτέρα, η Mizuho Bank ανέφερε ότι δύο παράγοντες ωθούσαν τις τιμές του πετρελαίου υψηλότερα: η παρατεταμένη αβεβαιότητα Ρωσίας-Ουκρανίας καθώς και οι ελπίδες ότι ο τελευταίος αντίκτυπος της Covid στην Κίνα θα μπορούσε να είναι λιγότερο μεγάλος από ό,τι αναμενόταν, εν μέσω προσδοκιών για χαλάρωση των περιορισμών. Ο βασικός κόμβος, η πόλη Shenzhen, «άνοιξε» εν μέρει την Παρασκευή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου