Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Ρωσικό πλοίο «έδεσε» σε κατεχόμενο λιμάνι και «ξεφορτώνει» άρματα μάχης [vids]


Ουκρανία: Ρωσικό πλοίο «έδεσε» σε κατεχόμενο λιμάνι και «ξεφορτώνει» άρματα μάχης [vids]
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν σήμερα ότι ελλιμένισαν ένα μεγάλο πλοίο γενικής υποστήριξης, το Orsk, στο κατεχόμενο λιμάνι Μπερντιάνσκ, στην Ουκρανία, 70 χλμ. νοτιοδυτικά της πολιορκούμενης πόλης – λιμάνι Μαριούπολης στην Αζοφική Θάλασσα.

Στο πλαίσιο αυτού που η Μόσχα αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» που ξεκίνησε σχεδόν πριν από ένα μήνα στην Ουκρανία, οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος των ουκρανικών ακτών στην Αζοφική Θάλασσα, καθώς και ένα μέρος της Μαύρης Θάλασσας, εκτός από τη Μαριούπολη, η οποία αρνείται να παραδοθεί.«Είναι δύσκολο να υπερεκτιμήσουμε τις δυνατότητες χρήσης αυτού του λιμανιού», ανέφερε ο ιστότοπος της εφημερίδας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων Zvezda (Star).

«Τώρα η νότια πλευρά της ειδικής επιχείρησης μπορεί να λάβει ό,τι είναι απαραίτητο ανά πάσα στιγμή, συμπεριλαμβανομένου εξοπλισμού και πυρομαχικών».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της Zvezda, 10 τέτοια πλοία συμμετέχουν στην επιχείρηση. Είπε ότι το καθένα μπορεί να μεταφέρει έως και 20 άρματα μάχης ή 40 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου