Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

ΚΕΝ Πόρου: το 1/3 των ναυτών είναι Καραντίνα λόγω Κορονοιού αλλά οι Αξιωματικοί βρίζουν τους Νεοσύλλεκτους και προπαγανδίζουν την Ατομική Ευθύνη

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ
Η κατάσταση που επικρατεί στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πόρος με την εξάπλωση του κορονοΐου παραμένει όπως καταγγέλλουν όλοι οι συνάδελφοι, συνεχίζει να είναι τραγική. 
Ο αριθμός των συναδέλφων που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες σε καραντίνα είχε φτάσει σχεδόν στο ένα τρίτο των νεοσυλλέκτων και παραμένει αρκετά υψηλός λόγω των θετικών κρουσμάτων που εμφανίζονται σε καθημερινή βάση. 
Η διοίκηση αντί να αποδεχθεί το πόσο ελλειπή και βάση της κατάστασης, αναποτελεσματικά αποδεικνύονται τα μέτρα και το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρεί, εξακολουθεί να εγκαλεί τους προπαιδευόμενους για έλλειψη ατομικής ευθύνης. 
Σε αυτή την προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, τα στελέχη του κέντρου επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους που τόλμησαν και κατήγγειλαν στην επιτροπή αλληλεγγύης στρατευμένων όσα κωμικοτραγικά συμβαίνουν. 
Συγκεκριμένα στοχοποιούν τους συναδέλφους μιλώντας για κακοήθεις ανθρώπους που δεν αναγνωρίζουν την προσπάθεια τους. 
Όμως όσο μέτρα και να έχουν πάρει, είναι απαράδεκτο και σωστά καταγγέλλεται ότι καθημερινώς στο κέντρο πραγματοποιούνται παρουσιάσεις με την αίθουσα της τραπεζαρίας ασφυκτικά γεμάτη σε αντίθεση με την μικρή πληρότητα που τηρείται κατά τη διάρκεια της σίτισης. 
Μάλιστα η αναφορά στο ότι η χρήση μάσκας προστατεύει πλήρως σε ένα τόσο γεμάτο κλειστό χώρο, έφτασε στο σημείο όπως καταγγέλθηκε να μπλεχτούν άτομα που βρίσκονται σε καραντίνα με τους λόχους των κοινών θαλάμων.
Η δική τους ανεπάρκεια και το δίκιο των διεκδικήσεων των προπαιδευόμενων ναυτών τους οδηγούν στον δρόμο της συκοφάντησης και τρομοκράτησης των συναδέλφων. 
Όμως ο αγώνας των στρατευμένων δεν τρομοκρατείται. 
Η συλλογική διεκδίκηση, η δημοσιοποίηση των καταγγελιών μας από την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων και αγώνας από κοινού με το Δίκτυο Σπάρτακος μπορούν να διασφαλίσουν την προάσπιση των δικαιωμάτων στη θητεία μας και πραγματικά να βελτιώσουν τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κατά την διάρκεια της.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου