Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022

Ευνοιοκρατία στο ανώτερο επίπεδο του στρατεύματος: Καταγγελία από αξιωματικό για φωτογραφική τοποθέτηση συναδέλφου σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση του εξωτερικού

Ευνοιοκρατία στο ανώτερο επίπεδο του στρατεύματος:
Καταγγελία από αξιωματικό για φωτογραφική τοποθέτηση συναδέλφου σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση του εξωτερικού

Το καθεστώς ωμής ευνοιοκρατίας και παρεμβάσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις δεν αφορά μόνο τους φαντάρους όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουμε, αλλά και την αφρόκρεμα: Τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς.

Σύμφωνα με καταγγελία από αξιωματικό, το να «τακτοποιούνται» σε καλές θέσεις εξωτερικού οι «ημέτεροι» είναι διαχρονικό φαινόμενο, αλλά αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες δεν έχει προηγούμενο.

Ημέτερος «άριστος» που έπρεπε να βολευτεί πάση θυσία τοποθετήθηκε για δεύτερη φορά στο εξωτερικό, σε μεγάλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, σε θέση που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν, και η σκοπιμότητα της οποίας «θα επανεξετασθεί», μόλις λήξει η θητεία του σε 3 χρόνια.

Και θα πληρώνεται αδρά και δεν θα έχει και ιδιαίτερη δουλειά να βγάλει.

Ο καταγγέλλων μας αναφέρει επιπλέον ότι προβλέφθηκαν φωτογραφικά κριτήρια, ώστε σχεδόν όλοι οι ομοιόβαθμοι του τυχερού να μην τα πληρούν, ενώ δεν προβλεπόταν η γνώση της γλώσσας της χώρας στην οποία είναι η θέση και την οποία ο εν λόγω δεν γνώριζε.

Είναι τουλάχιστον ντροπή, συνεχίζει, το έτος 2022, που η κυβέρνηση επιμένει ότι ισχύει παντού η αξιοκρατία και η διαφάνεια να υπάρχουν ένστολοι-κομματικά στελέχη που μπορούν να εφαρμόζουν πρακτικές του παρελθόντος.

Γεννώνται λοιπόν τα ερωτήματα:

-Με ποιο τρόπο κατάφερε να πείσει ολόκληρα συμβούλια ώστε να πάρουν απόφαση να δημιουργηθεί αυτή η αχρείαστη θέση;

Τι αιτιολογία υπάρχει για αυτήν; Ή μήπως λόγω των επερχόμενων κρίσεων, κάνουμε ό,τι μας λένε για να μην υπάρξουν αποστρατείες; '

Άλλωστε δεν πληρώνουν από την τσέπη τους οι στρατηγοί αλλά το κορόιδο ο φορολογούμενος.

Ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εγκρίνουν τα παραπάνω;

Εμείς καλούμε τα αρμόδια επιτελεία τα οποία γνωρίζουν για ποια υπόθεση μιλάμε, να δώσουν εξηγήσεις.

Ισχύουν όλα αυτά;

Θα μας πουν ή θα κρυφτούν;

Γνωρίζουμε ότι η αξιοκρατία, η δικαιοσύνη και η ισότητα είναι τσακωμένες με το στρατό, ή καλύτερα ότι αυτός είναι τσακωμένος μαζί τους.

Αντίθετα, βολεύει η πρακτική της σαπίλας του βολέματος και της πελατείας προς όφελος πάντα των μεγάλων κομμάτων.

Και το Συμβούλιο της Επικρατείας (αποφάσεις 703/1998, 1742/2002) έχει ασχοληθεί με λιμενικό τότε που πέτυχε βυσματικά τη μετάθεσή του για δεύτερη φορά σε πολύ καλή θέση του εξωτερικού. Αυτό γνωρίζουμε ότι ήταν η κορυφή του παγόβουνου.

Τόσα χρόνια μετά τα ίδια και τα ίδια και πόσα άλλα δεν μαθαίνουμε.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου