Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Αντιπολεμική αγωνιστική «υποδοχή» του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» την Πέμπτη 24/3 στον Πειραιά

Αντιπολεμική αγωνιστική «υποδοχή» του αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» την Πέμπτη 24/3 στον Πειραιά
Κάλεσμα «Σπάρτακου» κατά ελληνικής εμπλοκής, συγκέντρωση διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο

▸Κάλεσμα συμμετοχής στη διαδήλωση την Πέμπτη 24 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ. στο λιμάνι του Πειραιά για την αγωνιστική αντιπολεμική «υποδοχή» του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ Ντε Γκολ» απευθύνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος». «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη που εμπλέκει τον λαό μας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Ουκρανία-Υεμένη-Αφρική) μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές στοχεύσεις του αστικού κόσμου και ταυτόχρονα αναδεικνύεται στον πιο αισχρό διώκτη προσφύγων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δικτύου.

Το αρχικό κάλεσμα για την αντιπολεμική συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία του γαλλικού και ΝΑΤΟϊκού αεροπλανοφόρου και την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία απηύθυνε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, τονίζοντας: «Καταγγέλλουμε την άφιξη τις επόμενες μέρες στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου “Σαρλ ντε Γκολ”, που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο “Χάρρυ Τρούμαν” και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία. Είναι ανεπιθύμητοι!!! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων».
Η ανακοίνωση του Δικτύου Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος»

Όλοι την Πέμπτη 24/03 στην συγκέντρωση στον Πειραιά ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου ΝΤΕ ΓΚΩΛ

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ απευθύνει Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την Πέμπτη 24/03, ενάντια στην έλευση του γαλλικού αεροπλανοφόρου ΝΤΕ ΓΚΩΛ.

Με ευθύνη της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ολόκληρου του αστικού κόσμου η Ελλάδα εμπλέκεται πολύ σοβαρά στον Πόλεμο στην Ουκρανία και στους επιθετικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
Παρέδωσε πολεμικό οπλισμό στον Ουκρανικό Στρατό.
Με τα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου που πετούν σε Ρουμανία και Μαύρη Θάλασσα συγκεντρώνει πληροφορίες από τα πεδία των μαχών και τις μεταδίδει στο ΝΑΤΟ και ακολούθως προωθούνται στον Ουκρανικό Στρατό.
Το ελληνικό κράτος είναι το βασικό πέρασμα των Νατοϊκών και Αμερικανικών στρατευμάτων και μέσων για τα Βαλκάνια, Ανατολική Ευρώπη μέσω του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης.
Παραχωρεί και εμπλέκει πολιτικές υποδομές όπως το Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου που βρίσκονται τα αμερικανικά ιπτάμενα τάνκερ τα οποία εφοδιάζουν τα νατοϊκά αεροσκάφη που περιπολούν στην μεθόριο Ανατολικής Ευρώπης και Ρωσίας, αλλά και τα λιμάνια όπως της Κέρκυρας, Πάτρας, Σούδας, Πειραιά που πιάνουν νατοϊκά πλοία.
Τεράστια η συμβολή του στην πολεμική προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών της Βαλκανικής εναντίον της Ρωσίας, ενώ η Πολεμική Αεροπορία ελέγχει τον εναέριο χώρο των περισσοτέρων Βαλκανικών κρατών πάντα ενάντια στην Ρωσία.
Καθοριστικός ο ρόλος των Αμερικανικών βάσεων σε Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Χανιά, που εμπλέκονται άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις -κατασκοπευτικά αεροσκάφη- και στις εντεινόμενες πολεμικές προετοιμασίες.
Το ελληνικό αστικό κράτος έχει καθοριστικό ρόλο στον έλεγχο των θαλάσσιων περασμάτων και εναέριων διαδρομών, αλλά και την συμβολή του στην διεξαγωγή κρίσιμων πολεμικών ασκήσεων.

Δεν πρέπει να υπάρχει άλλο κράτος του ΝΑΤΟ που να διεξάγονται συνεχώς τόσο πολλές και τόσο σημαντικές διεθνείς πολεμικές ασκήσεις και συνεκπαιδεύσεις. Το επιπλέον κρίσιμο χαρακτηριστικό των ασκήσεων αυτών είναι το γεγονός ότι αφορούν το σύνολο των Πολεμικών Όπλων, δηλαδή του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ αξίζει να καταγραφεί και η ένταση των ασκήσεων των Ειδικών Δυνάμεων.

Είναι χαρακτηριστική η δραστηριότητα του γαλλικού αεροπλανοφόρου ΝΤΕ ΓΚΩΛ.

Το προηγούμενο διάστημα εκπαιδεύτηκε στον χώρο της Ανατολικής Μεσογείου στο πλαίσιο της Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας των Δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων.

Πραγματοποίησε ασκήσεις στην Αδριατική στέλνοντας απειλητικά μηνύματα στους λαούς της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης μην τολμήσουν και διαφοροποιηθούν από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

Από τις 28/03 θα εμπλακεί στην μεγάλη Πολυεθνική Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ 2022 που και φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα, έχοντας ως κέντρο την Βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ανδραβίδα!

Άρα η παρουσία του γαλλικού αεροπλανοφόρου ΝΤΕ ΓΚΩΛ συνδέεται άμεσα με τις εξελίξεις που προκαλεί η ιμπεριαλιστική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, με την ένταση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, αλλά επίσης εμπλέκεται άμεσα στους πολεμικούς σχεδιασμούς ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΗΠΑ.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη που εμπλέκει τον λαό μας στους βρώμικους ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Ουκρανία-Υεμένη-Αφρική) μετατρέποντας την ελληνική επικράτεια σε τεράστιο πολεμικό ορμητήριο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ προκειμένου να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές στοχεύσεις του αστικού κόσμου και ταυτόχρονα αναδεικνύεται στον πιο αισχρό διώκτη προσφύγων.

Που ξοδεύει το 2% του ΑΕΠ για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, σε πολεμικούς εξοπλισμούς 65 δις ευρώ και προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Επαγγελματιών, ενώ ο εργαζόμενος λαός μας δοκιμάζεται από την Ακρίβεια και την κερδοσκοπία μερίδων του κεφαλαίου. Χάνει την ζωή του εξαιτίας της αδίστακτης κυβερνητικής πολιτικής για τον κορονοιό που περικόπτει τα κονδύλια για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας και στρώνει το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις, αντιμετωπίζοντας εργαζόμενους και νεολαία ως Αναλώσιμους για τα κέρδη των επενδυτών, για την αναδιάρθρωση της καπιταλιστικής οικονομίας αλλά και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της άρχουσας τάξης.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στις 24/03 θα είναι Πειραιά. Απαντάμε ξεκάθαρα:

Δεν έχουμε καμία δουλειά να πάμε να πολεμήσουμε για ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ- Ελληνική Ολιγαρχία!

Να αντισταθούμε στην αποστολή ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο εξωτερικό. Δεν παρέχουμε καμιά Υπηρεσία σε διεθνείς ασκήσεις, πολεμικές επιχειρήσεις και πολεμικές προετοιμασίες για τους βρώμικους πολέμους τους.

Να σταματήσει η εμπλοκή του Ελληνικού Στρατού στον πόλεμο της Ουκρανίας! Να σταματήσουν οι διευκολύνσεις και η διέλευση στρατευμάτων των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την Αλεξανδρούπολη.

Να κλείσουν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα!

ΟΧΙ στην Στρατιωτικοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στους πολεμικούς εξοπλισμούς και τον Ευρωστρατό.

Λέμε ΟΧΙ στις κολοσσιαίες αγορές όπλων και τις προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών που προωθεί η κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη.

ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Να σταματήσει ΤΩΡΑ η ρωσική ιμπεριαλιστική εισβολή στην Ουκρανία!

Εκφράζουμε την Αλληλεγγύη μας στους λαούς της Ουκρανίας.

Να φύγουν τα Αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη-Να κλείσουν οι βάσεις τους.

Να Απαγορευτούν και να Καταστραφούν τα Πυρηνικά όπλα

Είμαστε ενάντιοι στις πολεμικές συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, Γαλλίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Η ανακοίνωση-κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Πειραιά

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταδικάζει την ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. Στέκεται αλληλέγγυο στους λαούς που έχουν βρεθεί στο μάτι του πολέμου για πάνω από τρεις βδομάδες, στους εκατομμύρια πρόσφυγες που αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους.

Οι λαοί της Ουκρανίας, της Ρωσίας αλλά και των υπόλοιπων χωρών που οι κυβερνήσεις τους αποφασίζουν να τους μπλέξουν με όλους τους τρόπους σ αυτόν τον πόλεμο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους.

Ο πόλεμος που μαίνεται εδώ και μέρες στην γειτονιά μας είναι η συνέχεια της «ειρήνης» με άλλα βίαια μέσα. Οι ανταγωνισμοί που εκφράζονται στην περιοχή της Ουκρανίας για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των πηγών ενέργειας, των δρόμων εμπορίου και τον καθορισμό των σφαιρών επιρροής μεταξύ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έχει ως αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά δεκάδες άνθρωποι, μεταξύ αυτών και πολλά παιδιά.

Η εργατική τάξη στην Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να στοιχηθεί πίσω από τον ένα ή τον άλλο ιμπεριαλιστή. Τα συμφέροντα των εργαζομένων βρίσκονται απέναντι από τις επιδιώξεις και τους στόχους όλων αυτών που σήμερα διεξάγουν τον πόλεμο. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε οι εργαζόμενοι να γίνονται κιμάς στα κανόνια τους.

Οι εργαζόμενοι στην χώρα μας και παντού πρέπει να στρέψουμε την πάλη μας ενάντια στις πολιτικές που καθημερινά χτυπάνε τα εργασιακά μας δικαιώματα, το δικαίωμα στην εργασία, στην υγεία, στην εκπαίδευση. Δεν θα επιτρέψουμε να μπουν στο γύψο οι αγώνες ενάντια στην ακρίβεια, στην ανεργία, στην υπογραφή ΣΣΕ. Αντίθετα χρειάζεται ενίσχυση τους για την άμεση ανακούφιση του λαού από τις επιπτώσεις της κρίσης και του πολέμου που μαίνεται.

Τα συμφέροντα του λαού μας δε βρίσκονται στην βαθύτερη εμπλοκή σ’ αυτούς τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών. Βρίσκονται στην άμεση απεμπλοκή από αυτούς. Έχουν τεράστιες ευθύνες όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις για την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας. Διαχρονικά έχουν δώσει γη και ύδωρ στους φονιάδες των λαών.

Σ αυτό το πλαίσιο καταγγέλλουμε την άφιξη τις επόμενες μέρες στον Πειραιά του γαλλικού αεροπλανοφόρου «Σαρλ ντε Γκωλ», που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου μαζί με το αμερικάνικο «Χάρρυ Τρούμαν» και δεκάδες υποστηρικτικά πλοία. Είναι ανεπιθύμητοι!!! Ο Πειραιάς είναι λιμάνι των λαών και όχι του πολέμου και των ιμπεριαλιστών. Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ-ΕΕ μόνο δεινά μπορούν να φέρουν στο λαό μας μιας και γινόμαστε μαγνήτης επιθέσεων στους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Καλούμε την εργατική τάξη, τον λαό του Πειραιά, να αντιπαλέψει αυτή την πολιτική. Καλούμε τα σωματεία μέλη μας, άμεσα, μαζικά, μαχητικά να πούμε:
ΌΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από αυτόν και τους δολοφονικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας».
ΠΗΓΗ ΠΡΙΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου