Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Τι έγινε χθες στα Ίμια ανάμεσα σε Ελληνικό και Τουρκικό Λιμενικό; Μήπως οι εξελίξεις στην Ουκρανία προκαλούν ένταση στο Αιγαίο και θέτουν ζήτημα μοιρασιάς;

ΙΜΙΑ 1996:ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ. ΙΜΙΑ 2022.... 
Από τη μια μεριά έχουμε τις συνήθεις δικαιολογίες για τον πόλεμο της τσιπούρας γύρω από τα Ίμια....
Από την άλλη μεριά έχουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα που βιώνουν οι συνφάνταροι που υπηρετούν σε μονάδες της ΑΣΔΕΝ....
Κυρίως όμως έχουμε την σιγή ασυρμάτου που παρουσιάζουν τα καθεστωτικά μέσα, τα οποία ασχολούνται στο να πλασάρουν το βολικό για την κυβέρνηση της ΝΔ και τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ αφήγημα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λογοκρίνοντας κάθε άλλη άποψη!
Για τα σημερινά γεγονότα στα Ίμια δεν είπαν κουβέντα...
Ποια είναι αυτά τα γεγονότα;
Όπως αποκάλυψε το  newpost.gr "Συναγερμός σήμανε χθες το μεσημέρι στα Ίμια, όταν από το Ελληνικό φυλάκιο στην Καλόλιμνο το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τις δύο νησίδες εντοπίστηκε ύποπτη Τουρκική κινητικότητα.
Συγκεκριμένα, η φρουρά παρατήρησε σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής ΚΑΑΝ 29 να πλησιάζει προς τα Ίμια και να κατεβάζει μια μικρή λέμβο μέσα στην οποία επέβαιναν τρία άτομα δύο μάλιστα από αυτά φορούσαν φωσφοριζέ γιλέκα. Η λέμβος κινήθηκε προς τις δύο νησίδες και για αρκετά λεπτά έπλεε συνεχώς γύρω από αυτές.
Τις κινήσεις των Τούρκων παρακολουθούσαν και κατέγραφαν από την πρώτη στιγμή τα Στελέχη της φρουράς στην Καλόλιμνο με τα μέσα παρακολούθησης που διαθέτουν ενώ ήδη είχαν ενημερώσει τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές. Στην ΑΣΔΕΝ σήμανε συναγερμός και άμεσα ενημερώθηκε τόσο το Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ όσο και το ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Στην περιοχή έφτασε γρήγορα πλωτό του Λιμενικού RAFNAR το οποίο εντόπισε την Τουρκική λέμβο.
Ακολούθησε καταδίωξη με την Τουρκική ΚΑΑΝ 29 να επιχειρεί να εμπλακεί κινούμενη με επικίνδυνους ελιγμούς προς το Ελληνικό σκάφος. Το πλήρωμα όμως του RAFNAR άριστα εκπαιδευμένο και με αποφασιστικότητα καταδίωξε την Τουρκική λέμβο με αποτέλεσμα αυτή να απομακρύνεται και να επιστρέφει στο σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής από το οποίο είχε ξεκινήσει για να απομακρυνθεί τελικά από την περιοχή".
Άραγε πως συνδέονται αυτά τα γεγονότα με τις εξελίξεις στην Ουκρανία;
Γιατί οι αντιπαραθέσεις των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων με τις αντίστοιχες Τουρκικές δεν έχουν σταματήσει στιγμή στο Αιγαίο.
Ιδιαίτερα στον εναέριο χώρο.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ έχει υποστηρίξει ότι η προσπάθεια των ΗΠΑ να αρπάξουν τις ευρωπαϊκές αγορές ενέργειας από την Ρωσία, κάνοντας κυρίαρχο το υγροποιημένο αμερικανικό φυσικό αέριο που μεταφέρουν τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, για να διοχετευτεί στους αγωγούς -που εμπλέκονται επιχειρηματικά σημαντικές μερίδες του ελληνικού ενεργειακού και κατασκευαστικού κεφαλαίου- που εκκινούν από εκεί για τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, αποτελεί σημαντική παράμετρο του εντεινόμενου ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού. 
Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε το πόσο μεγάλη σημασία παίζει ο έλεγχος των αεροδιαδρόμων, του εναέριου χώρου και των θαλάσσιων περασμάτων.
Ο πόλεμος στην Ουκρανία απέδειξε την στρατηγική σημασία του Αιγαίου -όπου επίσης μεταφέρονται οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη- και τις απαιτήσεις μοιρασιάς.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ γνωρίζει τι συμβαίνει.
Και λέει ξεκάθαρα στην κυβέρνηση της ΝΔ και το στρατιωτικό κατεστημένο ότι η ζωή των συνφάνταρων δεν είναι λευκή επιταγή.
Εμείς δεν είμαστε καθεστωτική αριστερά που ενταγμένη στο εθνικό αφήγημα υπερασπίζεται κρατικά κυριαρχικά δικαιώματα, υποτάσσοντας τα εργατικά ταξικά συμφέροντα, το παρόν και μέλλον της νεολαίας στο Αξιόμαχο το οποίο ικανοποιεί τα αστικά στρατηγικά συμφέροντα. 
Οι συνφάνταροι δεν είναι οι Αναλώσιμοι του σύγχρονου Μεγαλοιδεατισμού, δεν είναι κρέας στα κανόνια για να αρπάξουν ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα, τον έλεγχο των θαλάσσιων ροών σε Αιγαίο Και Ανατολική Μεσόγειο.
Εμείς καλούμε Έλληνες και Τούρκους συνφάνταρους σε έναν Ταξικό Εργατικό Διεθνιστικό Αντικαπιταλιστικό αγώνα, ενάντια στις κυβερνήσεις των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και της κτηνώδους αντεργατικής πολιτικής, ενάντια σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ.
Οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ρωσίας και οι βλέψεις της άρχουσας τάξης στην Ουκρανία έφεραν τον πόλεμο, την καταστροφή και προσφυγιά.
Με τους αγώνες μας σε Ελλάδα και Τουρκία να Μπλοκάρουμε τη Μηχανή του Πολέμου, να μην επιτρέψουμε στον ελληνο-τουρκικό ανταγωνισμό να προκαλέσει θερμό επεισόδιο ή ακόμη και διακρατική σύγκρουση.
Να αγωνιστούμε.
Με κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου