Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

Συμμετοχή και Χαιρετισμός Ναύτη με Στολή στο μεγάλο Αντιπολεμικό Συλλαλητήριο ενάντια στην Ρωσική Εισβολή και τους Ανταγωνισμούς

Γέμισαν οι δρόμοι της Αθήνας την Τρίτη 01/03/2022 με αγωνιστές του Αντιπολεμικού κινήματος.
Μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, αγωνιστές των κινημάτων γειτονιάς καταδίκασαν τον πόλεμο και την Ρωσική Εισβολή, τους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την κυβέρνηση της Ουκρανίας που υπέγραψαν το δράμα των λαών της Ουκρανίας, τρέμουν τους αισχρούς τρομοκράτες ΝΑΖΙ, δολοφονούνται, καταστρέφονται, παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς.
Ένα Αντιπολεμικό συλλαλητήριο που καταδίκασε τον ρόλο της κυβέρνησης της ΝΔ-Μητσοτάκη που εμπλέκει σε έναν ακόμη Άδικο πόλεμο τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και υποδομές -όπως είχε πράξει το αστικό κατεστημένο και στους Νατοϊκούς βομβαρδισμούς των λαών της Γιουγκοσλαβίας-, στέλνει όπλα και είναι πρόθυμη να στείλει στα πολεμικά μέτωπα στρατιωτικά μέσα και προσωπικό, για να εξυπηρετήσει τις επιδιώξεις του ελληνικού κεφαλαίου -εφοπλιστών και επιχειρηματιών της ενεργειακής βιομηχανίας-, να βάλει πλάτη στο ΝΑΤΟ και στους αμερικανικούς επιθετικούς σχεδιασμούς.
Ιδιαίτερη σημασία είχε η συμμετοχή Ναύτη με Στολή στην Αντιπολεμική διαδήλωση και ο χαιρετισμός του στους συγκεντρωμένους.


Διαβάζουμε:
Χαιρετισμός φαντάρου στο μεγάλο αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Στη σημερινή μαζική αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι-εργατικά σωματεία, αντιπολεμικές συλλογικότητες και οργανώσεις της αριστεράς έδωσε το παρόν αγωνιστής φαντάρος του πολεμικού Ναυτικού. Πριν την πραγματοποίηση της πορείας απηύθυνε τον παρακάτω σύντομο αγωνιστικό χαιρετισμό:
«Συναγωνιστές και συναγωνίστριες, εκ μέρους των αγωνιζόμενων φαντάρων που υπηρετούν την θητεία τους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στην σημερινή σας διαδήλωση. Οι επικίνδυνες εξελίξεις των τελευταίων ημερών δε σηκώνουν πολλά λόγια. Με το σημερινό δυναμικό συλλαλητήριο δίνουμε ηχηρό μήνυμα αντίστασης και ελπίδας για να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία που ήδη έχει στοιχίσει την ζωή δεκάδων αμάχων, αποδεικνύοντας ότι από τις αντιπαραθέσεις των ισχυρών υπερδυνάμεων του πλανήτη οι μόνοι που την πληρώνουν και βγαίνουν χαμένοι είναι οι λαοί. Είμαστε σήμερα εδώ για να στείλουμε το μήνυμα ότι τίποτα δεν μπορούν προσφέρουν στον απλό κόσμο ούτε οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ αλλά ούτε και η Ρωσία. Είμαστε εδώ για να καταδικάσουμε την πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης που με την φιλοπόλεμη στάση της μας εμπλέκει στην πολεμική σύγκρουση στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία. Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε να κλείσουν τώρα οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις από την Αλεξανδρούπολη μέχρι τη Σούδα, για να πάρουν πόδι από την Ελλάδα οι μακελάρηδες των λαών. Το μαχόμενο αντιπολεμικό κίνημα όμως δεν έχει πει την τελευταία του λέξη, όλος ο αγωνιζόμενος κόσμος μέσα κι έξω από τον στρατό θα διασφαλίσει ότι  κανένας φαντάρος δεν θα βγει εκτός συνόρων, οτι οι φαντάροι που είναι "του λαού παιδιά" όπως λέμε και στα συνθήματα μας καμιά δουλειά δεν έχουν στην Ουκρανία και σε αυτό τον πόλεμο. Κλείνοντας συναγωνιστές πρέπει να ξέρετε ότι χωρίς εμάς που υπηρετούμε σε στρατό ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία πόλεμος δεν γίνεται, χωρίς εμας καμιά συμμετοχή και εμπλοκή δεν μπορεί να γίνει, αλλά και οτι χωρίς εσάς εμείς δεν έχουμε φωνή, Για αυτό λοιπόν σας καλώ να αγωνιστούμε μαζί, να βαδίσουμε μαζί στον δρόμο του αγώνα ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό.»

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου