Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Παλαιστίνη: Στο στόχαστρο του δολοφονικού κράτους του Ισραήλ ανήλικα παιδιά

Την ώρα που οι ΗΠΑ – ΕΕ χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για το ανθρωπιστικό δράμα που εκτυλίσσεται το πλαίσιο του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, συνεχίζουν να κλείνουν τα μάτια στο δράμα του παλαιστινιακού λαού, στηρίζοντας το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, με το οποίο μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση έχει αναβαθμισμένες σχέσεις.

Όπως αναφέρουν αραβικά ΜΜΕ, Ισραηλινοί στρατιώτες επιτέθηκαν την Κυριακή σε παιδιά στην Πύλη της Δαμασκού στην Ιερουσαλήμ, στη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας και των Παλαιστινίων που γιόρταζαν μια μουσουλμανική γιορτή στην Ιερουσαλήμ.

Μια μικρή Παλαιστίνια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο αφού η ισραηλινή αστυνομία τη στόχευσε με βομβίδα κρότου (κεντρική φωτό).

Στη διάρκεια των επεισοδίων, οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν και ένα 12χρονο κορίτσι.
 
Δακρυγόνα σε σχολείο

Εξάλλου, δεκάδες μαθητές υπέστησαν ασφυξία, όταν Ισραηλινοί στρατιώτες πέταξαν δακρυγόνα στο σχολείο τους στο χωριό Τελ, νοτιοδυτικά της πόλης Ναμπλούς στη βόρεια Δυτική Όχθη, όπως μεταδίδει το παλαιστινιακό πρακτορείο WAFA.

Ο Ισάμ Σέιφι, μέλος της Φατάχ, είπε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που στρατιώτες στόχευσαν μαθητές στο συγκεκριμένο Λύκειο αρρένων του χωριού. Όπως ανέφερε, οι στρατιώτες, που σταθμεύουν σε μια στρατιωτική σκοπιά που βρίσκεται κοντά στο χωριό, στοχεύουν τακτικά μαθητές την ώρα που αποχωρούν από το σχολείο.

Πηγή: WAFA, «The Palestine Chronicle»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου