Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022

Νέες "υποδείξεις" των Αμερικανών για να δοθούν τα Ελληνικά αντιπυραυλικά συστήματα S 300 στον Ουκρανικό Στρατό

Ο πρώην Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Κιθ Κέλογκ επαναφέρει το ζήτημα να δοθούν τα Ελληνικά αντιπυραυλικά συστήματα S 300 στον Ουκρανικό Στρατό.
Μία πρόταση που έρχεται εν συνεχεία των δημοσιευμάτων που θέλουν το καθεστώς του Κιέβου να ζητά τα αντιαεροπορικά συστήματα S-300PMU-1 από την Ελλάδα.
Ο Αμερικανός πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Κιθ Κέλογκ συβούλεψε την Ουκρανία να ζητήσει όπλα από τρεις χώρες. 
Είπε χαρακτηριστικά: «Πηγαίνετε στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα»!
Είχε προηγηθεί η παρατήρηση του Κέλογκ, ότι εάν η Δύση δεν επιτρέψει στην Ουκρανία να έχει επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη MiG για να αποκρούσει τη Ρωσία, θα πρέπει αυτή να αναζητήσει βοήθεια με πυραύλους από ορισμένες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ.
Είπε έτσι ότι δύο βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα και η Βουλγαρία, μαζί με τη Σλοβακία, διαθέτουν όλες τεχνολογία πυραύλων S-300 που σχεδιάστηκε αρχικά από τη Μόσχα.
«Αυτό που πρέπει να κάνουν (σ.σ. οι Ουκρανοί) είναι να πάνε στη Βουλγαρία, τη Σλοβακία και την Ελλάδα, που είναι τρία κράτη του ΝΑΤΟ και έχουν ένα σύστημα που ονομάζεται S-300, το οποίο είναι ένα ρωσικό σύστημα που καταρρίπτει βαλλιστικούς πυραύλους και αντιαεροπορικά [βλήματα] επίσης και να το βάλουν το γύρω από αυτούς τους στόχους και να τους υπερασπιστούν», είπε.
Και πρόσθεσε πως οι S-300 έχουν την «το εύρος κλίσης» για να χτυπήσουν με ακρίβεια έως και οκτώ στόχους σε απόσταση μεταξύ Ρίτσμοντ και Ουάσιγκτον, μια ευθεία γραμμή περίπου 105 μιλίων.
«Θα ήταν ωραίο να έχουμε ένα ρωσικό σύστημα να καταρρίπτει ένα ρωσικό αεροσκάφος», σχολίασε.
Πρόσφατα, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου και του εξέφρασε την απόλυτη στήριξη του.
Σε σχετικά μας ανακοίνωση γράφαμε:
Μετά τα καλάσνικωφ και τα αντιαρματικά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη-ΝΔ θα δώσει στην Ουκρανία και τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα S 300;
Ενώ η ρωσική κυβέρνηση έχει προειδοποιήσει τέσσερις (4) φορές την κυβέρνηση ΝΔ-Μητσοτάκη ότι θα έχουν συνέπειες οι επιλογές της να Εμπλέξει την Ελλάδα στον πόλεμο της Ουκρανίας στέλνοντας πολεμικό εξοπλισμό στον Ουκρανικό στρατό, επιτρέποντας στις αμερικανικές βάσεις να συμμετέχουν ουσιαστικά στην αναμέτρηση, αναβαθμίζοντας την Αλεξανδρούπολη σε βασικό πέρασμα των Αμερικανικών-Νατοϊκών δυνάμεων προς τα Βαλκάνια και Ανατολική Ευρώπη.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες αποκαλύπτουν ότι σχεδιάζεται ακόμη μεγαλύτερη πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, με άμεση συμμετοχή στις πολεμικές επιχειρήσεις.
Θυμίζουμε σε όλους ότι η Ουκρανική κυβέρνηση είχε διατυπώσει αίτημα προς το ΝΑΤΟ να δημιουργήσει Ζώνη Απαγόρευσης Πτήσεων για την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία και μετά ζήτησε την ενίσχυση της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας με ρωσικά αεροσκάφη που βρίσκονται στο οπλοστάσιο κρατών μελών της δολοφονικής συμμαχίας.
Η τελευταία πρόταση ουσιαστικά δεν μπορεί να ικανοποιηθεί αφενός γιατί έχουν καταστραφεί τα Ουκρανικά αεροδρόμια, αφετέρου γιατί οι ΗΠΑ -που παρασκηνιακά καθοδηγούσαν την ουκρανική κυβέρνηση να θέσει ζήτημα αεροσκαφών- έκαναν πίσω καθώς δηλώνουν ότι δεν επιδιώκουν την σύγκρουση Ρωσίας-ΝΑΤΟ.
Τώρα όμως αποκαλύπτονται εξίσου επικίνδυνοι σχεδιασμοί.
Αντί να δοθούν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη από το ΝΑΤΟ, ενδέχεται να δοθούν σοβιετικά κινητά συστήματα αεράμυνας S300 που διαθέτουν κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, όπως το ελληνικό κράτος, λένε οι ΗΠΑ.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τζόν Κίρμπι, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να υποστηρίξουν την αμυντική γραμμή της Ουκρανίας και πως αντί να δοθούν στην χώρα μαχητικά από το ΝΑΤΟ, καλύτερη επιλογή θα ήταν σοβιετικά κινητά συστήματα αεράμυνας, καθώς θα απαιτούσαν λιγότερη εκπαίδευση από τους Ουκρανούς.
Σοβιετικά συστήματα αεράμυνας είναι και τα S300, τα οποία έχουν η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Ελλάδα. Πρόκειται για χώρες του ΝΑΤΟ που διαθέτουν ρωσικά συστήματα αεράμυνας.

Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται το πόσο επικίνδυνες επιλογές είναι αυτές της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη, που επιχειρεί να αναβαθμίσει τον ρόλο και τη θέση του αστικού κόσμου διαμέσου του πολέμου, ενώ το οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού αδειάζει από ρωσικά όπλα, ικανοποιώντας την αμερικανική απαίτηση. Το επόμενο βήμα είναι να διατυπωθούν αιτήματα ενίσχυσης του Ελληνικού Στρατού και οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες να κερδίσουν νέα πολεμικά συμβόλαια από την γαλαντόμο κυβέρνηση του πολεμοχαρούς Κ.Μητσοτάκη.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκει απέναντι σε αυτούς του πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη-ΝΔ και των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.
Ο λαός μας και το Αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να Μπλοκάρει την ελληνική Εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας, πρέπει να Αγωνιστεί για να Μπλοκάρει τη πολεμική Μηχανή του ελληνικού κράτους.
Να μην Επιτρέψουμε την Έξοδο ελληνικών στρατευμάτων και πολεμικών μέσων στο Εξωτερικό και να απαιτήσουμε να επιστρέψουν όσα βρίσκονται εκτός σε Σαουδική Αραβία, Κόσοβο κλπ.
Εμείς καλούμε τους συνφάνταρους και το μόνιμο προσωπικό να δηλώσει Άρνηση Συμμετοχής σε αυτές τις πολεμικές προετοιμασίες και σε όλες τις πολεμικές επιχειρήσεις που εκκινούν από την Ελλάδα.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να εκπαιδευτούμε μαζί με τις Αμερικανικές Δυνάμεις.
Δεν έχουμε κανένα λόγο να γίνουμε Συμμέτοχοι-Συνένοχοι στο δράμα των λαών.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ, τους Ανταγωνισμούς ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ-Ρωσίας και την τυχοδιωκτική ακροδεξιά εθνικιστική φιλοΝατοϊκή πολιτική της Ουκρανικής κυβέρνησης που προκάλεσαν το δράμα των λαών της περιοχής. 
ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ για Ελληνική Ολιγαρχία, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.
ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ πρόσφυγες-μετανάστες.
Είμαστε ενάντια στην Ελλάδα Ισραήλ των Βαλκανίων, την Στρατιωτικοποίηση, τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς της ΕΕ και τον Ευρωστρατό.
Θέλουμε να συμβάλλουμε σε ένα Διεθνιστικό Ταξικό Αντικυβερνητικό Αντικαπιταλιστικό κίνημα ενάντια στην Εκμετάλλευση και Καταπίεση, στην αιματοβαμμένη πραγματικότητα των καπιταλιστικών και ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 
diktiospartakos.blogspot.com 
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου