Πέμπτη 12 Μαΐου 2022

Ξεσηκωμός ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις και την πολεμική εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ – συγκεντρώσεις την Πέμπτη

Ξεσηκωμός ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις και την πολεμική εμπλοκή στα σχέδια του ΝΑΤΟ – συγκεντρώσεις την Πέμπτη
Διαδηλώσεις την Πέμπτη 12 Μάη ενάντια στην ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας
▸Μήνυμα ξεσηκωμού ενάντια στην επέκταση των αμερικάνικων βάσεων και στη μετατροπή της χώρας μας σε πολεμικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στέλνουν αντιπολεμικές, εργατικές και αριστερές συλλογικότητες. Ειδικά καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο κίνδυνος κλιμάκωσης ενισχύεται, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ ενισχύει διαρκώς την εμπλοκή της στα επιθετικά σχέδια ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Με διαδηλώσεις στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα οι εργαζόμενοι, ο λαός και η νεολαία κινητοποιούνται την Πέμπτη ενάντια στην ψήφιση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις, η οποία μπαίνει στην ολομέλεια της βουλής.

Πρωτοβάθμια σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν πάρει αποφάσεις με τις οποίες καλούν σε κινητοποίηση την Πέμπτη και σε αντιπολεμικό κίνημα διαρκείας. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης “Ο Αριστοτέλης” σε ανακοίνωσή του τονίζει:

“Αντιπολεμικός συναγερμός πρέπει να σημάνει στον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία και όλο τον λαό μετά την κατάθεση της ελληνο-αμερικανικής συμφωνίας για τις βάσεις από την κυβέρνηση στην Βουλή, η οποία αναμένεται να ψηφιστεί στην Βουλή την Πέμπτη 12 Μάη.

Μαζικά οι εργαζόμενοι απαιτούμε απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και ανταγωνισμούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή την κατάπτυστη Συμφωνία για τις βάσεις που μετατρέπει την Ελλάδα σε ένα απέραντο αμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο, βάζοντας τον λαό μας σε νέες περιπέτειες και κινδύνους.

Δεν φτάνει που πληρώνουμε τις συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με πανάκριβα προϊόντα και ρεύμα – αέριο-φωτιά, εμπλέκουν περισσότερο τον λαό μας στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην αντιπαράθεση με την Κίνα και τη Ρωσία για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των δρόμων μεταφοράς”. Ο ΣΕΠΕ “Αριστοτέλης” καλεί στη διαδήλωση από την πλ. Κλαυθμώνος στις 12/5, στις 6.30 μ.μ.. στη βουλή.


Στη διαδήλωση καλούν επίσης μαζικοί φορείς και συλλογικότητες, ο Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός, η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία εννέα αριστερών οργανώσεων καθώς και άλλες οργανώσεις της Αριστεράς. Στην κινητοποίηση καλούν μαζικά το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση και η νΚΑ. Στα Προπύλαια θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και της Επιτροπής κατά της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας στις 7 μ.μ.

Την ίδια ώρα είναι πολύ ανησυχητικές οι ειδήσεις που αφορούν τα σχέδια παραπέρα εμπλοκής της Ελλάδας στα πολεμικά σχέδια του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και στην αντιπαράθεση με τη Ρωσία, ενόψει και της επίσκεψης Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου.
Μεταξύ άλλων έχουν ανακοινωθεί οι εξής συγκεντρώσεις την Πέμπτη 12 Μαΐου:

– Αθήνα, πλατεία Κλαυθμώνος, 6.30 μ.μ. και πορεία στη βουλή.

– Θεσσαλονίκη, Καμάρα, 6.30 μ.μ.

– Χανιά, πλατεία Αγοράς, 7 μ.μ. Καλούν πρωτοβάθμια σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, πολιτικές οργανώσεις [ΝΑΡ-νΚΑ , ΚΚΕ(μ-λ) κ.α.] και η Επιτροπή Ειρήνης.

– Ηράκλειο, Λιοντάρια, παρέμβαση με μικροφωνική και ανακοινώσεις από ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ (μ-λ).

– Γιάννενα, Εργατικό Κέντρο, 7 μ.μ.

– Ηγουμενίτσα, στον πεζόδρομο, 7 μ.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου