Τρίτη 5 Ιουλίου 2022

Κόνιτσα: Ενόχλησε η καταγγελία των φαντάρων

Κόνιτσα: Ενόχλησε η καταγγελία των φαντάρων

▸Τα στελέχη ψάχνουν ποιος έγραψε το γράμμα αντί να λύσουν τα προβλήματα στο στρατόπεδο

Μεγάλη «ταραχή» εντός του στρατοπέδου φαίνεται ότι προκάλεσε η καταγγελία που δημοσιοποίησε το Δίκτυο «Σπάρτακος» για τις συνθήκες που επικρατούν στο 583 ΤΠ Στρατόπεδο Κόνιτσας. Αυτό προκύπτει από τη νέα ανταπόκριση που έστειλαν φαντάροι στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, σύμφωνα με την οποία η διοίκηση της μονάδας, αντί να λύσει τα προβλήματα και να δείξει επιτέλους ενδιαφέρον, ώστε να σταματήσει η αισχρή επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων, προσπαθεί να βρει ποιος έγραψε την εν λόγω καταγγελία. Συνεχίζουν το ίδιο έργο στο οποίο στρατιωτικοί έχουν αναλάβει τον πιο άθλιο ρόλο! Θυμίζουμε τι έγραφε ο συνφάνταρος στο αρχικό γράμμα του:

«Είμαι στο 583 ΤΠ Στρατόπεδο Κόνιτσας. Όλα ξεκινάνε εδώ με υποσχέσεις από στελέχη, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να χώνουν κόσμο και συνέχεια μας λένε “ε δεν κάνατε και τίποτε”. Ενώ αυτοί κάθονται συνέχεια! Απέραντη βυσματοκρατία των στρατιωτικών που βρίσκονται για χρόνια αραχτοί χωρίς να κάνουν τίποτε […]. Τα παράπονα μας πολλά και, επειδή το ξέρουν, οι στρατιωτικοί μας φοβίζουν και μας τρομοκρατούν, απαιτώντας να μην πούμε σε κανέναν τίποτε, ακόμη και στους γονείς μας! Έτσι μας λένε […].
»Σε λίγο όμως δεν θα προλαβαίνουν να μετρούν αναβολές φαντάρων. Δεν υπάρχει ανθρωπιά. Δεν μας σέβονται καθόλου. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να σε βάζουν αγγαρεία και να σου σπάνε τα νεύρα, να σου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο για να μην ζητήσουμε καμιά τιμητική άδεια και φυσικά όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στα στρατόπεδα της Ηπείρου όπου η βυσματοκρατία είναι καθεστώς. Και τώρα που πάμε για πρόωρες εκλογές, φανταστείτε τι γίνεται από τους τοπικούς βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τους δημάρχους, τους παπάδες και ανώτερους αξιωματικούς. Μιλάμε για μεγάλη σαπίλα!».

Επιβεβαιώνουν το ΓΕΣ και ο ταξίαρχος τις καταγγελίες των φαντάρων, τόσο τις αρχικές όσο και τις νέες; Εμείς απαιτούμε την παρέμβασή τους. Κανένας αξιωματικός και πολιτικός προϊστάμενος δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο 583 ΤΠ Στρατόπεδο Κόνιτσας. Όλοι τους φέρουν μερίδιο της ευθύνης για αυτά που καταγγέλλονται…

Το Δίκτυο «Σπάρτακος» καλεί τους συνφάνταρους να αγωνιστούν, να έρθουν μαζί μας. Να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά. Να απαιτήσουν ακρόαση από την ιεραρχία. Μπορούμε να δημοσιοποιήσουμε τις καταγγελίες. Υπολογίζουν τη δημοσιότητα οι στρατιωτικοί. Πρέπει να αγωνιστούμε, πρέπει να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα του φαντάρου-πολίτη-με-στολή με κίνημα μέσα και έξω από τον στρατό. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τη φιλοπόλεμη κυβέρνηση του Μητσοτάκη, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου