Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Συνεκπαίδευση για τα γεράκια του πολέμου Ελλάδας-Ισραήλ: συνέχεια της διμερής αεροπορικής άσκησης «Frizis Damas 2022»

Ελλάδα ισραηλινά μαχητικά με ιπτάμενο τάνκερ και ιπτάμενο ραντάρ (φωτό)
Σε μια επικίνδυνη περίοδο, όπου Ισραήλ και ΗΠΑ ανεβάζουν τους τόνους έναντι του Ιράν και το ελληνικό κράτος επιχειρεί να αναβαθμίσει τον πολεμικό του ρόλο στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών σε μια πολύ ευρύτερη περιοχή από τα σύνορα της χώρας, οι Πολεμικές Αεροπορίες Ελλάδας και Ισραήλ αυξάνουν τις συνεκπαιδεύσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.
Στο επόμενο χρονικό διάστημα, πάνω από 10 ισραηλινά μαχητικά, συνοδευόμενα από ιπτάμενο τάνκερ και ιπτάμενο ραντάρ, πρόκειται να μετεγκατασταθούν στην Ελλάδα για να λάβουν μέρος σε κοινές ασκήσεις με Έλληνες πιλότους μαχητικών.
Πρόκειται για την συνέχεια της άσκηση “Frizis Damas 2022”, το πρώτο στάδιο της οποίας έλαβε χώρα στην Ανατολική Μεσόγειο, από τον FIR του Τελ Αβίβ μέχρι το FIR της Λευκωσίας.
Η διμερής αεροπορική άσκηση «Frizis Damas 2022» έλαβε χώρα στο πλαίσιο του Προγράμματος Αμυντικής Συνεργασίας 2022, μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, η οποία όπως πρώτο είχε προαναγγείλει το enikos.gr υπεγράφη τελικά στις 15 Φεβρουαρίου, ως αποτέλεσμα των ενεργειών του ΓΕΕΘΑ.
Κατά τη διάρκεια της άσκησης διεξήχθησαν αποστολές αέρος-αέρος και προσβολές επίγειων στόχων εντός του FIR Τελ Αβίβ, ενώ πραγματοποιήθηκε και εναέριος ανεφοδιασμός εντός του FIR Λευκωσίας.
Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ) συμμετείχε στην άσκηση με οκτώ (8) αεροσκάφη F-16 της 115 Πτέρυγας Μάχης, ενώ η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία με δύο (2) αεροσκάφη F-16, δυο (2) αεροσκάφη F-15I και δύο (2) αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού Β-707.


Η καθεστωτική προπαγάνδα προβάλλει καθημερινά την "τουρκική επιθετικότητα" όχι μόνο για να αποκρύψει τους πραγματικούς όρους και τα επίδικα του ελληνο-τουρκικού ανταγωνισμού, δηλαδή τις ΑΟΖ, τα ενεργειακά κοίλασματα μαι τον έλεγχο θαλάσσιων ροών και εναέριων διαδρόμων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο...
Αλλά και για να δικαιολογήσει τους κολοσσιαίους πολεμικούς εξοπλισμούς και τις πολεμικές τις συμμαχίες που εξυπηρετούν φιλόδοξα και εξίσου επικίνδυνα σχέδια αναβάθμισης του περιφερειακού ιμπεριαλιστικού ρόλου του ελληνικού κράτους δια μέσου του πολέμου.  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com
diktiospartakos@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου