Τρίτη 9 Αυγούστου 2022

Οι χαφιέδες της ΕΥΠ έκαναν λάθος,,,,ή ο Μητσοτάκης και το κράτος που οικοδομεί είναι το Λάθος;

Μήνες τώρα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία υπόθεση βγαλμένη από τις σελίδες των βιβλίων του Τζορτζ Όργουελ και η απάντηση που πήραμε σήμερα από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ότι παρότι νόμιμο, ήταν λάθος.
Αφότου πέρασαν τρεις μέρες από τις παραιτήσεις-βόμβα του ανιψιού του και γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη και του διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να επιστρέψει ( ; ) από τις διακοπές του και να πάρει θέση στο καυτό θέμα του κυκλώματος υποκλοπών με παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων.
Μόνο που δεν έβγαλε λέξη για το Predator και την Intellexa ενώ δήλωσε ευθαρσώς ότι η παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ , Νίκου Ανδρουλάκη ήταν «σύμφωνη με το γράμμα του νόμου». Ουσιαστικά δηλαδή παραδέχτηκε ότι η ΕΥΠ έχει τη δικαιοδοσία να παρακολουθεί ευρωβουλευτές και αρχηγούς κομμάτων χωρίς να ενημερώνει κανένα χαρακτηρίζοντάς μάλιστα την παρακολούθηση Ανδρουλάκη «τυπικά επαρκή, αλλά πολιτικά μη αποδεκτή».
Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης πέρασε στη ζώνη του λυκόφωτος, (πλήρως εναρμονισμένος με τα τζιτζίκια που ακούγονταν από πίσω) και προέταξε τη γραμμή της κινδυνολογίας δηλώνοντας ότι « υπάρχουν πολλοί εχθροί της πατρίδας που καραδοκούν και θα ήθελαν μία αδύναμη Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. «Και αν κάποιες σκοτεινές δυνάμεις εκτός Ελλάδας απεργάζονται οποιοδήποτε σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας, να ξέρουν ότι η Ελλάδα είναι και ισχυρή και θεσμικά θωρακισμένη», είπε.
Στις 861 λέξεις που ξεστόμισε ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε εμμέσως ότι η παραίτηση Δημητριάδη συνδέεται με την υπόθεση των παρακολουθήσεων , κάτι το οποίο διέψευδαν στην αρχή από το Μαξίμου κάνοντας λόγο για κλίμα τοξικότητας που οδήγησε στην παραίτησή του. Μας είπε ότι οι παρακολουθήσεις είναι νόμιμες αλλά oops του Ανδρουλάκη δεν έπρεπε να γίνει ( ή πολύ απλά μας πιάσατε στα πράσα άρα δεν έπρεπε να γίνει ). Δεν έβγαλε κιχ για τα λογισμικό Predator και την εταιρεία Intellexa. Τέλος δεν έβγαλε άχνα για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, αφήνοντας ουσιαστικά ορθάνοιχτο το παραθυράκι ότι οι παρακολουθήσεις δημοσιογράφων είναι θεμιτές και δεν μας απασχολούν και πολύ…
Αυτή είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός ολοκληρωτικού κρατικού μηχανισμού επιτήρησης και ελέγχου πάνω στους πολίτες και την ιδιωτική ζωή μας, κομμάτι μιας διεθνούς τάσης αυταρχισμού απέναντι στις κοινωνίες
Εμείς από την πλευρά μας σαν σελίδα θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη, στο Reporters United και τους συντάκτες της έρευνας, Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο , καθώς και στην ΕΦΣΥΝ για τις υπέρογκες αγωγές που δέχτηκαν και δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας σε αυτούς που προσπαθούν να υπηρετήσουν με σεβασμό και αξιοπρέπεια την ερευνητική δημοσιογραφία στη χώρα αντιμετωπίζοντας συνεχώς εμπόδια και κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου