Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Νίκη όσων Αγωνίστηκαν για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων: η κυβέρνηση των Μητσοτάκη-ΝΔ έκανε πίσω!


ΝΙΚΗ...
Τίποτε λιγότερο...
Τίποτε περισσότερο....
Η κυβέρνηση της ΝΔ κάτω από το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, των προσπαθειών της Αριστεράς και λαμπρών εκπροσώπων της μαχόμενης δημοσιογραφίας που χαιρόμαστε να είναι δίπλα μας, των πιέσεων διεθνών οργανισμών και της έκθεσης της από τον διεθνή τύπο έκανε πίσω!
Αφού προηγήθηκαν οι ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. πως δεν είχαν βρει τους πρόσφυγες, διαψεύδοντας ταυτόχρονα πως ήταν επί ελληνικού εδάφους, νεώτερη ανακοίνωση αναφέρει:
«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών. Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας», αναφέρει χαρακτηριστικά η σημερινή ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.
Σημειώνεται ότι σήμερα οι πρόσφυγες πέρασαν στην ελληνική όχθη του ποταμού, έπειτα από χρονικό διάστημα πάνω από μία εβδομάδα απ' όταν βρέθηκαν στη νησίδα του Έβρου ανατολικά του οικισμού Κισσάρι – και αφού περίμεναν μάταια να τους διασώσουν οι αρχές οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν και ότι η νησίδα δεν ανήκε στην ελληνική επικράτεια.
Από το νέο σημείο απηύθυναν –ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου– νέα αγωνιώδη έκκληση στις ελληνικές αρχές να προβούν σε επείγουσα επιχείρηση διάσωσης και βοήθεια, καθώς μια από τις εγκύους της ομάδας είναι ετοιμόγεννη και χρειάζεται βοήθεια.

Όπως αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση ο δημοσιογράφος του Spiegel, Γιώργος Χρηστίδης, «η ομάδα των 39 Σύρων στη νησίδα βρίσκεται πλέον 100% σε ελληνικό έδαφος. Πέρασαν σήμερα στην ελληνική όχθη του ποταμού. Τώρα βρίσκονται σε αυτήν την τοποθεσία σύμφωνα με τα με τα δεδομένα από τις φωτογραφίες τους. Γνώριζαν όλα τα fake news που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα και μοιράστηκαν περισσότερα βίντεο και φωτογραφίες χθες το βράδυ και σήμερα. Αυτή η
 έγκυος λέει: "Είμαι έγκυος στον 8ο μήνα και χρειάζομαι γιατρό


 αιμορραγώ"».
Ο εγκλωβισμός των προσφύγων από την κυβέρνηση της ΝΔ έχει τεράστια σημασία ιδίως αν αναλογιστούμε το σκεπτικό που αναπτύσσει σε ανακοίνωση του ο ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ

Παροξυσμός της απάνθρωπης κυβερνητικής αντιπροσφυγικής πολιτικής που φτάνει στο φόνο

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Για να καταλάβετε με τι κυβέρνηση έχουμε να κάνουμε, τι μεθόδους χρησιμοποιούν, ποια είναι τα σαιτ που παρουσιάζουν το κυβερνητικό αφήγημα,  σας καλούμε να διαβάσετε τα εξής. Όσο περίεργα και να αισθανθήκατε από την επικεφαλίδα, κάνετε μια προσπάθεια και όσο αντέξετε...
Έβρος: Έτοιμοι οι Τούρκοι να επικαλεστούν… εισβολή σε έδαφος τους, αν παρέμβουμε στη νησίδα

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου