Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Τράπεζα Πειραιώς: Προσλήψεις μέσω Ενώσεων Αποστράτων

Τράπεζα Πειραιώς: Προσλήψεις μέσω Ενώσεων Αποστράτων

«Περίπατο» πήγαν η αξιοκρατία και η επιλογή αποκλειστικά βάσει βιογραφικού, αφού για την Τράπεζα Πειραιώς, οι προσλήψεις έχουν… ρίζα και μάλιστα «ντυμένη στα χακί».

Συγκεκριμένα, σε μια περίοδο κατά την οποία το ισοζύγιο προσλήψεων-αποχωρήσεων είναι σαφώς έντονα αρνητικό, έρχεται η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ) να καταδείξει πως οι προσλήψεις στη μία εκ των συστημικών τραπεζών γίνεται εφόσον πρόκειται για τέκνο αξιωματικού, γεγονός που «αποδομεί στην πράξη κάθε έννοια αξιοκρατίας, διαφάνειας και ισότητας ευκαιριών που πρέπει να διέπει τη μεγαλύτερη συστημική τράπεζα της χώρας».
Προτάσεις

Πράγματι, και οι τρεις ενώσεις αποστράτων του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας έχουν στο site τους αναρτημένες τις οικείες διαταγές, όπου αναφέρονται οι κοινές προϋποθέσεις για τις προσλήψεις στην Πειραιώς, οι οποίες είναι:Να είναι τέκνα εν ενεργεία ή εν αποστρατεία στρατιωτικών.
Το πτυχίο να έχει αποκτηθεί ή η βεβαίωση σπουδών να έχει εκδοθεί τα οκτώ τελευταία έτη, ήτοι από 1η Ιουλίου 2015 έως και την 31η Ιουλίου 2022 (σ.σ.: δηλαδή πριν προλάβει να κορνιζωθεί το πτυχίο).
Να έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους με βαθμό άριστα (8,5 και άνω) κ.α.

Παρά τις ελαφρές διαφορές στις διατυπώσεις των διαταγών από όπλο σε όπλο, η πρώτη σωρευτική προϋπόθεση ήταν πάντοτε να πρόκειται για τέκνο αξιωματικού εν ενεργεία ή εν αποστρατεία, πάνω και από τον τύπο του πτυχίου, που, πάλι καλά, σημειωνόταν ότι ήταν με θέμα τα Χρηματοοικονομικά/Οικονομικά/Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Η Τράπεζα Πειραιώς αναφέρει ότι το ζήτημα αυτό αποτελεί συμβατική υποχρέωσή της η πρόσληψη αριστούχων αποφοίτων ΑΕΙ, τέκνων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, ως απόρροια του συμφωνητικού που υπέγραψε με το ΥΠΕΘΑ.

Τελικά, για άλλη μια φορά στη χώρα μας, η… ρίζα και το επάγγελμα του γονέα μπορεί να ανοίξει δρόμους για το παιδί και μάλιστα σε έναν τελείως διαφορετικό χώρο, νοθεύοντας τη λογική του «ανταγωνισμού» που ευαγγελίζονται ένθεν κακείθεν πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Με πληροφορίες από ΕφΣΥΝ
armyvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου