Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Παλαιστίνη: Μεγαλώνει ο φόρος αίματος από τις επιδρομές του κατοχικού ισραηλινού στρατού


Φώτο Αρχείου / Από την σύλληψη των 5 ανηλίκων στην Δυτική Όχθη / Πηγή: Twitter

Πάνω από 100 Παλαιστίνιοι στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη και άλλοι 30 στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά από την αρχή του 2022, καθώς κλιμακώνονται επιδρομές και επιθέσεις του ισραηλινού κατοχικού στρατού.

Την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο «προληπτικής αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε για άλλη μια φορά στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Οχθης, σκοτώνοντας 4 Παλαιστίνιους σε συγκρούσεις που ακολούθησαν.

Την Πέμπτη ένας 7χρονος Παλαιστίνιος πέθανε στην πόλη Τουκού, νότια της Βηθλεέμ, ως αποτέλεσμα καταδίωξης Παλαιστινίων από Ισραηλινούς στρατιώτες. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, ο μικρός Ρ. Σουλεϊμάν φαίνεται πως τρομοκρατήθηκε όταν είδε τους στρατιώτες να προσπαθούν να συλλάβουν τα αδέλφια του και τον ίδιο. «Εγινε μάρτυρας από τον φόβο του για τους Ισραηλινούς», δήλωσε αργότερα ο πατέρας του αγοριού σε δημοσιογράφους.

Την ώρα που οι ΗΠΑ στηρίζουν πολύμορφα το συνεχιζόμενο έγκλημα της κατοχής της Παλαιστίνης, ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, μετά και τον θάνατο του 7χρονου παιδιού, εξέφρασε υποκριτική «ανησυχία», δηλώνοντας ότι «καλούμε όλες τις πλευρές να κάνουν τα πάντα για να αποκλιμακωθεί η κατάσταση και να επανέλθει μία περίοδος ηρεμίας».

Σε σχέση με τον άδικο χαμό του 7χρονου, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Β. Πατέλ έκανε γνωστό το «αίτημα» των ΗΠΑ προς τις ισραηλινές αρχές για «ενδελεχή και άμεση» έρευνα για τον θάνατό του.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται στην Ουάσιγκτον ο Χουσεΐν αλ Σεΐχ, στενός σύμβουλος του Παλαιστίνιου Προέδρου Μαχμούτ Αμπάς και μέλος της διοίκησης της PLO, προκειμένου να συναντήσει μεταξύ άλλων τον Αμερικανό σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν και ανώτερα στελέχη του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
ALT.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου