Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

Kάλεσμα προς τις γυναίκες του κόσμου : Υπερασπιστείτε τη Ροζάβα από τις επιθέσεις του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν

Kάλεσμα προς τις γυναίκες του κόσμου : Υπερασπιστείτε τη Ροζάβα από τις επιθέσεις του αυταρχικού καθεστώτος Ερντογάν
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Κούρδων αγωνιστών που για μια ακόμη φορά δέχεται την δολοφονική επίθεση του αστικού Τουρκικού κράτους. 
Η Αλληλεγγύη μας βρίσκει την συνέχεια της στην ανάπτυξη κινήματος μέσα και έξω από τον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της Πολεμικής Μηχανής, αλλά και στο κάλεσμα για ανάπτυξη κοινών αγώνων Τούρκων και Ελλήνων φαντάρων. 
Συντονισμός Kongra Star, κίνημα οργάνωσης των γυναικών της Βόρειας Συρίας

Το βράδυ του Σαββάτου (20 Νοεμβρίου 2022), το τουρκικό κράτος εξαπέλυσε μια σειρά νέων εναέριων επιθέσεων σε όλη τη Ροζάβα και τη Βόρεια Συρία, καθώς και στα βουνά Καντίλ και Άσος στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ). Σε αυτές τις επιθέσεις σκοτώθηκαν έντεκα άμαχοι και άλλοι έξι έχουν τραυματιστεί.

Το τουρκικό κράτος ισχυρίζεται ότι οι επιθέσεις αυτές, τις οποίες έχει ονομάσει “Επιχείρηση Γαμψό Ξίφος”, διεξήχθησαν ως εκδίκηση για μια βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Νοεμβρίου, στην οποία σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι. Λίγες μόνο ώρες μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών επέρριψε την ευθύνη στη Ροζάβα. Ο ίδιος προχώρησε ακόμη περισσότερο και ενέπλεξε και τις Ηνωμένες Πολιτείες, υποστηρίζοντας ότι ήταν υπεύθυνες γι’ αυτή την επίθεση μέσω της στρατιωτικής τους υποστήριξης προς τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).
Για τους Κούρδους ήταν σαφές από νωρίς ότι η βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη ήταν στην πραγματικότητα κατασκευασμένη από τους τουρκικό κράτος, προκειμένου να δικαιολογήσει μια νέα επίθεση κατά της Ροζάβα. Αυτό έγινε ακόμη πιο προφανές όταν ήρθαν στο φως στοιχεία που συνέδεαν τους υπόπτους της βομβιστικής επίθεσης με το φιλικό προς την κυβέρνηση υπερεθνικιστικό κόμμα MHP και τζιχαντιστικές οργανώσεις που συνδέονται με την Τουρκία στη Συρία.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε μια περιοχή στην οποία οι ΗΠΑ και η Ρωσία υποτίθεται ότι ελέγχουν τον εναέριο χώρο. Αυτό μας δείχνει ότι τόσο η Ρωσία όσο και οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως. Καταδικάζοντας, την επομένη της βομβιστικής επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μπάιντεν στο Μπαλί.

Επιπλέον, ενώ η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ καταδίκασε επίσημα τα ιρανικά διασυνοριακά πλήγματα κατά του Νότιου Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ) στις 20 Νοεμβρίου, παρέμεινε εντελώς σιωπηλή για τις τουρκικές επιθέσεις την ίδια ημέρα. Η ίδια υποκρισία ισχύει και για τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που δεν καταδικάζουν τα τουρκικά εγκλήματα πολέμου, αλλά αντίθετα ποινικοποιούν τους ανθρώπους που διαμαρτύρονται εναντίον τους.

Η ιλαροτραγική στάση της διεθνούς κοινότητας μάς δείχνει ότι δεν αρκεί απλώς να διαμαρτυρηθούμε για την επιθετικότητα της Τουρκίας εναντίον των Κούρδων και του δημοκρατικού σχεδίου της Ροζάβα. Εμείς πρέπει να προχωρήσουμε παραπέρα και να διερευνήσουμε τη διεθνή ενοχή για τις γενοκτονικές επιθέσεις της Τουρκίας, ιδιαίτερα στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Για αυτό, η αλληλεγγύη και η ενεργός υποστήριξή σας είναι ζωτικής σημασίας. Ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε τις τελευταίες του επιθέσεις κατά την πολυάσχολη περίοδο που προηγήθηκε της 25ης Νοεμβρίου, καθώς το γυναικείο κίνημα της Ροζάβα και της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας έχουν ήδη ξεκινήσει εκστρατεία με το σύνθημα “Ενάντια σε όλες τις μορφές κρατικής και ανδρικής βίας: Jin Jiyan Azadî”.

Αντιλαμβανόμαστε τις επιθέσεις της Τουρκίας κατά της περιοχής μας ως επίθεση κατά της γυναικείας επανάστασης. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτού του έτους, που σηματοδότησε το 10ο έτος της επανάστασης της Rojava, οι ηγετικές γυναικείες προσωπικότητες συνέχισαν να αποτελούν στόχο του τουρκικού στρατού και σκοτώθηκαν με οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τη σύνδεση μεταξύ των επιθέσεων του τουρκικού στρατού και τη στοχοποίηση των γυναικών που έχουν ηγετικό ρόλο στην επανάσταση.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι είναι ζωτικής σημασίας να οργανώσουμε ένα ισχυρό γυναικείο μέτωπο σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στις γυναικοκτόνες και γενοκτονικές επιθέσεις της Τουρκίας, οι οποίες γίνονται με τη σιωπηρή υποστήριξη του ΝΑΤΟ.

Σας καλούμε να δείξετε την υποστήριξή σας σε αυτή την κρίσιμη στιγμή :Οργανώνοντας διαδηλώσεις κατά των διασυνοριακών επιθέσεων της Τουρκίας στη Ροζάβα/Βόρεια Συρία και στο Νότιο Κουρδιστάν (Βόρειο Ιράκ)
Δηλώνοντας την αλληλεγγύη σας στο λαό της περιοχής και την Αυτόνομη Διοίκηση της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας
Πιέζοντας την κυβέρνησή σας να καταγγείλει τα εγκλήματα πολέμου της Τουρκίας
Ζητώντας από τον ΟΗΕ να μην επιτρέψει στην Τουρκία να νομιμοποιήσει τις διασυνοριακές επιθέσεις της με το άρθρο 51
Ευαισθητοποιώντας γύρω από το ιστορικό πλαίσιο των επιθέσεων της Τουρκίας
Αποτρέποντας νέες επιθέσεις με την οικοδόμηση ενός αδιάρρηκτου τείχους αλληλεγγύης που είναι αδύνατο να σπάσει να αγνοηθεί
Εγγραφείτε στην εκστρατεία “Οι γυναίκες υπερασπίζονται τη Ροζάβα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου