Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023

Ηράκλειο Κρήτης: Απεργιακή «υποδοχή» νοσοκομειακών γιατρών στον πρωθυπουργό

Με εξάωρη στάση εργασίας την οποία προκήρυξε η ΟΕΝΓΕ και με συγκέντρωση διαμαρτυρίας οι γιατροί και οι υγειονομικοί της Κρήτης θα υποδεχτούν τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη ο οποίος θα παραστεί σε εκδήλωση του Υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ), Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ), Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ) και Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ) μέσω του συντονιστικού τους, εκφράζουν την «αντίθεσή τους στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια».

Οι γιατροί της Κρήτης διαμηνύουν στον πρωθυπουργό και το υπουργείο Υγείας ότι απορρίπτουν τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ, διεκδικούν ενίσχυση του συνόλου των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ της Κρήτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθολικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες δουλειάς τους.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΚΡΗΤΗΣ

Εν όψει της εκδήλωσης του Υπουργείου Υγείας, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 10 π.μ. στο Επιμελητήριο Ηρακλείου παρουσία του πρωθυπουργού, οι Ενώσεις Γιατρών ΕΣΥ Κρήτης προκηρύσσουν εξάωρη στάση εργασίας (08:00-14:00), την οποία καλύπτει η ΟΕΝΓΕ, και καλούν τους γιατρούς των νοσοκομείων και της ΠΦΥ της Κρήτης να συμμετέχουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας στις 9:30 π.μ.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας, που επιβάλλεται με την ένταση του αυταρχισμού διοικήσεων νοσοκομείων και οδηγεί σε υποβάθμιση τα νοσοκομεία της Κρήτης, αναγκάζοντας τους ασθενείς σε ολοένα περισσότερες πληρωμές για εξετάσεις, θεραπείες και νοσήλια.

Οι εξαντλητικές συνθήκες δουλειάς εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού οδηγούν σε κύμα παραιτήσεων γιατρών, με αποτέλεσμα τη σοβαρή δυσλειτουργία των Παθολογικών Κλινικών Ρεθύμνου και Ιεράπετρας, των δομών ψυχικής υγείας παιδιών, του κέντρου αίματος του Βενιζελείου. Κενά «μπαλώνονται» με μετακινήσεις γιατρών (π.χ. παθολόγων και αναισθησιολόγων από τα νοσοκομεία Ηρακλείου στο ΓΝ Ρεθύμνου), που οδηγούν σε ένα φαύλο κύκλο υποστελέχωσης, εντατικοποίησης και νέων παραιτήσεων.

Απορρίπτουμε τα κυβερνητικά σχέδια για το νέο ΕΣΥ. Διεκδικούμε ενίσχυση του συνόλου των δημόσιων νοσοκομείων και των δομών της ΠΦΥ της Κρήτης με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό με άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων με κίνητρα και αυξήσεις στους μισθούς, ώστε να μπορούν να παρέχουν καθολικά δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας και να είναι ανθρώπινες οι συνθήκες δουλειάς μας.

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ηρακλείου (ΕΓΕΣΥΝΗ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου (ΕΓΕΣΝΡ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Λασιθίου (ΕΝΙΛ)

Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Χανίων (ΕΓΕΣΝΧ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου