Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Οι Ρώσοι πήραν το Opitne και μπήκαν στην Krasnaya Gora – Διακόπηκε η σύνδεση Bakhmut-Soledar!

Οι Ρώσοι πήραν το Opitne και μπήκαν στην Krasnaya Gora – Διακόπηκε η σύνδεση Bakhmut-Soledar!
Σε πολύ δύσκολη θέση οι Ουκρανοί σε Kleeshevka και Pidhorodne
Ρωσική προέλαση καταγράφεται στο Bakhmut, μετά το Soledar, με τον ελιγμό του Σ.Σουροβίκιν να φέρνει σημαντικά αποτελέσματα:

Οι ρωσικές δυνάμεις καθάρισαν μετά από μάχες μηνών το Opitne, διέρρηξαν την επόμενη ουκρανική αμυντική διάταξη, κτύπησαν τους Ουκρανούς στην Krasnaya Gora και κατάφεραν να μπουν στον οικισμό.

Οι συγκρούσεις διεξάγονται στα πρώτα σπίτια. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν πολύ σφοδρές μάχες με χρήση όλων των ειδών όπλων, από άρματα μάχης μέχρι Αεροπορία.

Η Krasnaya Gora βρίσκεται βόρεια του Pidhorodne και δίπλα στον αυτοκινητόδρομο Bakhmut-Σλαβιάνσκ.

Παράλληλα:Οι δυνάμεις της Wagner βρίσκονται στα περίχωρα του Pidhorodne.
Οι Ρώσοι εξαπέλυσαν γενική επίθεση στην Kleshcheevka από το νότο, την ανατολή και το βορρά
Οι ρωσικές δυνάμεις καθάρισαν την δασική περιοχή ανατολικά του Bakhmut.
Οι Ρώσοι ελέγχουν και τον οδικό άξονα που ενώνει το Soledar με το Bakhmut λόγω της προέλασης σε Bakhmutskoe (Νότιο Soledar) και Pidorodnoe. Το Soledar δεν μπορεί πλέον να δεχτεί ενισχύσεις από το Bakhmut.

Eντός της πόλης του Bakhmut:

H ομάδα δυνάμεων της Βάγκνερ του βορρά συναντήθηκε με την ομάδα στρατευμάτων του νότου, στο κέντρο διαλογής απορριμμάτων, στο τέλος της οδό Φεντόρα Μακσιμένκα στο Bakhmut. Όλη η περιοχή εκκαθαρίστηκε.

Νέο βίντεο δείχνει ρωσικό drone να παρακολουθεί την κατάσταση στα πρώτα κτίρια της πόλης Bakhmut από το νότο και βόρεια του προαστίου Opitne. Το drone επιβεβαιώνει ότι ο Ουκρανικός Στρατός υποχώρησε μέσα στην πόλη. Το ρωσικό drone πέταξε χωρίς προβλήματα σε αυτή τη ζώνη.

Oι Ρώσοι κύκλωσαν Kleeshevka: Μπήκαν στον οικισμό και σφυροκοπούν Pidhorodne

Κατά την διάρκεια των τελευταίων 48 ωρών, ο ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές του δυνάμεις προέλασαν νότια της Klishchiivka/Кліщіївка και εξαπέλυσαν επίθεση προς τον οικισμό από ανατολή, νότο και βορρά.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις βρέθηκαν σε πολύ δύσκολη θέση καθώς ο ρωσικός Στρατός μπήκε στον οικισμό από δύο σημεία. Παρ' όλ’ αυτά η ουκρανική Διοίκηση κατάφερε να αποκρούσει την ρωσική επίθεση ζητώντας ενισχύσεις από την πόλη του Bakhmut. Παρά την ουκρανική επιτυχία, η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη γι αυτούς.

Στα βορειοανατολικά του Bakhmut, οι στρατιώτες της Wagner PMC συνεχίζουν να πιέζουν τις ουκρανικές δυνάμεις προς την κατεύθυνση του χωριού Pidhorodne.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, οι δυνάμεις της Wagner PMC έχουν προχωρήσει στην περιοχή πειραμάτων, στην περιοχή του ορυχείου γύψου, κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου Μ-03 αλλά και μέσω των δασικών ζωνών.

Η κατάληψη της περιοχής αυτής θα επιτρέψει την είσοδο των ρωσικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα του Bakhmut. Παράλληλα από εκεί θα αναπτυχθεί νέα ρωσική επίθεση κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου M-03 προς Krasnaya Gora και Berkhovka.

Opitne τέλος! Οι Ρώσοι πήραν τον οικισμό και διέρρηξαν την επόμενη ουκρανική άμυνα

Οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τέλος στο θρίλερ του Opitne μετά από μάχες μηνών. Ο οικισμός αυτός άλλαζε διαρκώς χέρια τον τελευταίο μήνα αλλά πλέον οι Ρώσοι κατάφεραν να τον εκκαθαρίσουν πλήρως.

Τα Ρωσικά στρατεύματα έθεσαν αρχικά υπό τον έλεγχό τους ολόκληρη την λεωφόρο Ίλιτς στο Opitne. Πριν 48 ώρες κατάφεραν να εκκαθαρίσουν και το υπόλοιπο 10% που είχε απομείνει υπό ουκρανικό έλεγχο.

Στην συνέχεια οι δυνάμεις της PMC «Wagner» μπόρεσαν να σπάσουν την άμυνα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων μεταξύ Opitne και Bakhmut. Τώρα οι ρωσικές δυνάμεις επιτίθενται στην πόλη του Bakhmut από τα νοτιοανατολικά προάστια.

Oι μάχες διεξάγονται στα 3 πρώτα ψηλά κτήρια στην είσοδο της πόλης.


Δείτε χάρτες από το Bakhmut

Χάρτης: Διακόπηκε η σύνδεση Soledar-Bakhmut


Xάρτης: Η ρωσική επίθεση προς Krasnaya Gora



Χάρτης: Τα οικοδομικά τετράγωνα της πόλης του Bakhmut


Χάρτες: Η επίθεση των Ρώσων από το Opitne προς την πόλη του Bakhmut



Xάρτης: Ο τριπλός άξονας επίθεσης των Ρώσων προς το Pοdgorodne και η εκκαθάριση της δασικής ζώνης


https://warnews247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου