Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Απαγόρευση του εμπορίου με παράνομους εποικισμούς σε κατεχόμενα εδάφη

Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών: Απαγόρευση του εμπορίου με παράνομους εποικισμούς σε κατεχόμενα εδάφη
Δημοσιεύουμε ανοιχτή επιστολή του BDS Greece προς την κοινωνία πολιτών (συλλογικότητες, οργανώσεις, μαζικούς φορείς, κόμματα και μεμονωμένους πολίτες) με την παρότρυνση να στηριχτεί με υπογραφές η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών (ECI) για την απαγόρευση του εμπορίου με τους παράνομους εποικισμούς σε κατεχόμενα εδάφη παγκοσμίως.

Αγαπητοί/ες φίλοι/ες,

Σας καλούμε να στηρίξετε επειγόντως την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών για την απαγόρευση του εμπορίου με τους παράνομους εποικισμούς σε κατεχόμενα εδάφη παγκοσμίως, απλά υπογράφοντας εδώ: https://stopsettlements.org/greek/

Στην Ελλάδα πρέπει να μαζευτούν ακόμα 9605 υπογραφές ως τις 20 Φεβρουαρίου 2023! Παρακαλούμε υπογράψτε τώρα και προωθήστε το κάλεσμα αυτό στον κύκλο σας άμεσα για να μην χαθεί αυτή η μοναδική ευκαιρία δικαιοσύνης για όλους τους λαούς που υποφέρουν από στρατιωτική κατοχή (π.χ. Παλαιστίνη, Κύπρος).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) αντιτίθεται στην προσάρτηση και θεωρεί ότι οι παράνομοι εποικισμοί σε κατεχόμενα εδάφη αποτελούν εμπόδιο για τη διεθνή ειρήνη και σταθερότητα. Αλλά παρόλο που οι παράνομοι οικισμοί αποτελούν έγκλημα πολέμου, η Ε.Ε. επιτρέπει το εμπόριο μαζί τους. Αυτό το εμπόριο δημιουργεί κέρδη από την προσάρτηση και συμβάλλει στην επέκταση των παράνομων εποικισμών σε όλο τον κόσμο. Ζητάμε έναν νόμο της Ε.Ε. που θα τερματίσει το εμπόριο με τους παράνομους εποικισμούς μια για πάντα. Αυτός ο νόμος θα ισχύει για τα κατεχόμενα εδάφη οπουδήποτε, μεταξύ των οποίων τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και οι παράνομοι εποικισμοί του Ισραήλ εκεί. Ο νόμος θα στείλει επίσης ένα ισχυρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι η Ε.Ε. δεν θα επιβραβεύει πλέον την εδαφική επιθετικότητα με εμπόριο και κέρδη.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζεται από μια ευρεία συμμαχία ΜΚΟ, κινημάτων βάσης, συνδικάτων και πολιτικών που ενώνονται ενάντια στα κέρδη από την προσάρτηση και την κατοχή για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του δίκαιου εμπορίου, της κοινωνικής και περιβαλλοντικής δικαιοσύνης και της διεθνούς ειρήνης και σταθερότητας.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών είναι μια διαδικασία που μας δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε ενεργά, εμείς οι Ευρωπαίοι πολίτες, στη χάραξη πολιτικών της Ε.E. Για να εξεταστεί μια πρωτοβουλία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει 1 εκατομμύριο πολίτες από ολόκληρη την Ε.E. να την υπογράψουν ως ένδειξη της υποστήριξής τους. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή μας λείπουν 9605 υπογραφές και η προθεσμία είναι η 20η Φεβρουαρίου 2023, οπότε σας παρακαλούμε πολύ για την άμεση κινητοποίησή σας για συλλογή υπογραφών εδώ: https://stopsettlements.org/greek/

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Με εκτίμηση,

BDS Greece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου