Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Στα 2,5 δις ευρώ ο λογαριασμός για την Καταστροφή της Αεροπορίας Στρατού: νέες αγορές πολεμικών ελικοπτέρων

Όλο και περισσότεροι, εντός και εκτός του Στρατού, συγκλίνουν στην άποψη ότι το κόστος που πρέπει να πληρώσει ο λαός μας για την καταστροφή της Αεροπορίας Στρατού με την πλημμυρισμένη βάση της 1ης Ταξιαρχίας στο Στεφανοβίκειο υπολογίζεται στα (2) με (2,5) δις ευρώ.
Ένα κόστος που αντιστοιχεί στα APACHE που γίνανε υποβρύχια, το συνεργείο επισκευών και συντήρησης, υλικά και εξοπλισμός, αλλά και στις αποθήκες πυρομαχικών.  
Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Υπουργείο Άμυνας, το ΓΕΕΘΑ και το ΓΕΣ είναι συνυπεύθυνα για αυτή την απίστευτη καταστροφή.
Επικρατεί όμως Ομερτά και δεν αποδίδεται καμιά ευθύνη, κανένας Ανώτερος Αξιωματικός δεν Αποστρατεύεται.
Αντίθετα επιταχύνονται οι διαδικασίες για την νέα προμήθεια πολεμικών ελικοπτέρων. Και πάλι οι αμερικανικές πολεμικές βιομηχανίες είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι καθώς το Υπουργείο Άμυνας διαπραγματεύεται μια τεράστια αγορά όπλων, που συμπεριλαμβάνει 49 Black Hawks από τη Sikorsky.
Η Ελλάδα υπέβαλε επίσημο αίτημα για την αγορά 49 ελικοπτέρων Sikorsky UH-60 Black Hawk ως αντικατάσταση των Bell UH-1 της, σημειώνει το flightglobal.com.
«Η Αθήνα ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειας, η οποία δεν είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως, τον Απρίλιο, όπως αποκάλυψε η Sikorsky στις 9 Οκτωβρίου, την πρώτη ημέρα της διάσκεψης του Συνδέσμου του Αμερικανικού Στρατού στην Ουάσιγκτον DC», τονίζεται.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελλάδα «επιδιώκει την απόκτηση έως και 49 ελικοπτέρων UH-60 Black Hawk από τη Sikorsky, μετά από μια σειρά πελατών στο εξωτερικό που εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τον τύπο αυτό».
«Λάβαμε επίσημο αίτημα από την Ελλάδα για την προμήθεια έως και 49 ελικοπτέρων Black Hawk», είπε ο πρόεδρος της Sikorsky, Πολ Λέμο.
«Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο αξιολογεί και εγκρίνει τις προτεινόμενες πωλήσεις όπλων σε πελάτες στο εξωτερικό, δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό», σημειώνεται στο δημοσίευμα, ενώ όπως υπογραμμίζεται η Sikorsky επιβεβαίωσε στο «FlightGlobal ότι η Ελλάδα έχει υποβάλει αίτημα Ξένων Στρατιωτικών Πωλήσεων (FMS) για τον τύπο UH-60, αντί να επιδιώξει μια συμφωνία απευθείας εμπορικών πωλήσεων (DCS)».

Εμείς απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες.
Αρνούμαστε τις νέες αγορές όπλων. Αγορές όπλων που εξυπηρετούν τις ανάγκες του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, αλλά και τον αναβαθμισμένο πολεμικό ρόλο που διεκδικεί το ελληνικό αστικό κράτος στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. 
Τα τεράστια αυτά ποσά να δοθούν για την κάλυψη των σοβαρών κοινωνικών αναγκών.
 ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

diktiospartakos.blogspot.com 

1 σχόλιο:

  1. Μπορεί ο Κουλης να εφηύρε νέας τεχνολογίας "απατσι" ελικόπτερα που πλέον και δοκιμασμένα σε παγκόσμια πρώτη γίνονται και υποβρύχια...
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά θέλοντας και μη θα πλερω...και βέβαια θέλουμε η πατρίδα μας να είναι ασφαλής, όμως δεν πάει έτσι...όμως φταίμε κι εμείς,
    φταίμε την κάθε στιγμή που ψυφιζουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή