Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

156 Α/Κ ΜΜΠ Αλεξανδρούπολη: δηλητηρίαση και γαστρεντερίτιδα για τους φαντάρους από το παλιόφαγο!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ γονιού
Επιβεβαιώνω τα όσα έχουν καταγγελθεί για αυτό το στρατόπεδο.
Και τώρα φεύγουν στρατιώτες από εκεί με γαστρεντερίτιδα και κανείς δεν μιλάει.
Ο γιος μου που τον στέλνουν έπαθε δηλητηρίαση και γαστρεντερίτιδα και κανείς δεν μιλάει.
Καταγγελία αμέσως, ενημερώστε τον λαό παιδιά.
Απαιτώ να γίνει κάτι, να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπές φαγητό στα παιδιά μας.
Το φαγητό μάλιστα στο Φυλάκιο Παλαγιάς το στέλνουν από το στρατόπεδο Γιαννούλη μονάδα 156 Α/Κ ΜΜΠ ντροπή τους.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Θυμίζουμε σχετική καταγγελία:

Φυλάκιο Παλαγίας της 12ης Μεραρχίας: Εξαντλημένοι φαντάροι που δεν επαρκούν βιώνουν την αθλιότητα του Στρατού-Γιατί γίνονται αυτά;
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ από το Φυλάκιο Παλαγίας της 12ης Μεραρχίας Σύμφωνα με την καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποκαλύπτει ότι τα κτίρια είναι παλαιά και κακό συντηρημένα, εντελώς πρόχειρα.
Τα Μαγειρεία είναι κλειδωμένα σαν θησαυροφυλάκιο, με ποντικούς μέσα. Το Προσωπικό σε στρατιώτες, ΟΒΑ και ΕΠ.ΟΠ. θεωρείται μη επαρκή και δεν μπορεί παρά μόνο με εξαντλητικούς ρυθμούς να καλύψει τις υπηρεσίες.
Στα παραπάνω βάρη πρέπει να υπολογιστούν οι χρονικές ετοιμότητες και η αντίδραση που ζητούν από τη Μεραρχία.
Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτή την καταγγελία;
Προκύπτουν συγκεκριμένα ερωτήματα.
Είναι δυνατόν η κυβέρνηση της ΝΔ και το Υπουργείο Άμυνας να πανηγυρίζουν για τα κολοσσιαία ποσά που δαπανούν για αγορές όπλων και στις μονάδες να επικρατούν άθλιες συνθήκες;
Ο λαός μας χρεώνεται με απίστευτα δάνεια προκειμένου ο ελληνικός στρατός να εξυπηρετήσει τις στρατηγικές ανάγκες του κεφαλαίου και τις απαιτήσεις ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, και ταυτόχρονα οι γονείς των στρατευμένων μαζί με τους φαντάρους έχουν αναλάβει την συντήρηση των μονάδων και των οχημάτων. Πέρα φυσικά από το ότι καλύπτουν το κόστος της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.
Είναι δυνατόν η κυβέρνηση της ΝΔ να αύξησε τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες και να προσλαμβάνει συνεχώς χιλιάδες ΕΠ.ΟΠ.-ΟΒΑ, αλλά οι μονάδες να έχουν τεράστια κενά επάνδρωσης, με αποτέλεσμα οι φαντάροι λαϊκών οικογενειών να είναι εξαντλημένοι;
Γιατί συμβαίνει αυτό;
Καταρχήν, υπάρχει τεράστια βυσματοκρατία που οξύνεται εν όψει των εκλογών και τα ρουσφέτια της ΝΔ. Μετακινούν τα γαλάζια παιδιά σε προνομιακές θέσεις και την πληρώνουν όσοι μένουν πίσω.
Σε δεύτερο επίπεδο μετακινούνται χιλιάδες φαντάροι και στελέχη σε ΚΑΑΥ, Λέσχες Αξιωματικών και Στρατιωτικά Πρατήρια προκειμένου να ικανοποιηθούν τα προνόμια των Αξιωματικών.
Επίσης, σημαντική παράμετρος είναι το γεγονός ότι εξαιτίας του νέου ρόλου του Ελληνικού Στρατού, έχουν αυξηθεί τεράστια οι υπηρεσίες.
Από τη μια μεριά το άθλιο κυνήγι προσφύγων-μεταναστών σε Έβρο και Αιγαίο.
Από την άλλη μεριά οι τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την συμμαχία με τις ΗΠΑ και την συμμετοχή στο ΝΑΤΟ, στο πλαίσιο όμως του πολέμου της Ουκρανίας και των εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.
Αυτό σημαίνει συνεχείς συνεκπαιδεύσεις και ασκήσεις.
Αυτό σημαίνει εξυπηρετήσεις στους Αμερικανούς που έχουν μετατρέψει και τον Έβρο σε πολεμικό τους μετόπισθεν.
Με αποτέλεσμα να αποσπώνται εκατοντάδες στελέχη για να εξυπηρετήσουν τα αμερικανικά και νατοϊκά στρατεύματα:
υπηρεσίες φύλαξης σε στρατόπεδα και στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, υπηρεσίες στη μετακίνηση και στις μεταφορές, παροχή υπηρεσιών φιλοξενίας κλπ.

Ουσιαστικά οι φαντάροι των λαϊκών οικογενειών και τα χαμηλόβαθμα στελέχη είναι θύτες και κυρίως θύματα -με διαφορετική ευθύνη αφού οι πρώτοι υπηρετούν Υποχρεωτικά και οι δεύτεροι εμπλέκονται ως Μισθοφόροι Στρατιώτες, αλλά και με διαφορετικό ποσοστό εμπλοκής- του σύγχρονου Ελληνικού Στρατού που εφαρμόζει τα δόγματα Ασφάλειας τα οποία απορρέουν από την Εθνική Στρατηγική Ασφάλειας.
Απαιτείται επομένως αγώνας για το Μπλοκάρισμα της Μηχανής του Πολέμου.

Με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ.
Με κίνημα μαζικό, μέσα και έξω από τον Στρατό, να Υπερασπιστούμε τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή, να αγωνιστούμε ενάντια στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. Εξετάσεις η μάγειρες κάνουν? Πλένουν τα χέρια τους? Γίνεται έλεγχος εάν πλένονται όλα? Γίνεται έλεγχος στην ποιότητα υλικών?

    ΑπάντησηΔιαγραφή