Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

1ο ΚΕΝ ΚΕΕΜ Σπάρτης: Χάλια φαγητό και άθλιες συνθήκες για νεοσυλλέκτους και εκπαιδευόμενους φαντάρους

Συνεχείς είναι οι καταγγελίες για τις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΕΜ Σπάρτης.
Στην πρώτη επιστολή καταγγελίας  για το 1ο ΚΕΝ ΚΕΕΜ Σπάρτης οι συνάδελφοι αποκαλύπτουν ότι Αρμόδιος Αξιωματικός του Τάγματος είχε δώσει εντολή για την χρήση εξωτερικών λουτρών και χαμηλόβαθμος Αξιωματικός πήγε και τα κλείδωσε.

Άλλος συνάδελφος αποκαλύπτει ότι το φαγητό είναι άθλιο.
Δεν τρώγεται με τίποτε.
Φαντάροι μένουν νηστικοί και αναγκάζονται να ξοδεύουν τα λίγα χρήματα τους στο ΚΨΜ προκειμένου να αγοράσουν κάτι για να φάνε.

Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες;
Τι απαντά η Διοίκηση;
Για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι η κυβέρνηση δαπανά δεκάδες δις ευρώ σε πολεμικούς εξοπλισμούς, προσλήψεις δεκάδων χιλιάδων μισθοφόρων στρατιωτών και για την αποστολή όπλων-πυρομαχικών στην Ουκρανία, αλλά το τεράστιο οικονομικό βάρος της Υποχρεωτικής Στράτευσης το φορτώνει στις πλάτες των φαντάρων.
Όχι μόνο ο στρατός δεν προσφέρει τα αυτονόητα -φαγητό, νερό, αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης, υγιεινή και καθαριότητα- αλλά βγάζει κέρδος από τους ίδιους τους φαντάρους.  
Καλούμε τους συνφάνταρους να αντιδράσουν και να βγουν Παραπονούμενοι. Να στείλουν επιστολές καταγγελίας. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην εργασιακή και οικονομική εκμετάλλευση της Υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, τη Βυσματοκρατία και την Ψηφοθηρία της ΝΔ μέσω των άθλιων πελατειακών σχέσεων, την πολεμική προετοιμασία, τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και τους πολεμικούς εξοπλισμούς.
Απαιτούμε αξιοπρεπείς συνθήκες στράτευσης και το Υπουργείο Άμυνας να αναλάβει το οικονομικό κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης.
Απαιτούμε να φύγουν όλοι οι φαντάροι από ΚΑΑΥ-ΛΑΦ-Στρατιωτικά Πρατήρια. Να σταματήσει η εργασιακή εκμετάλλευση των νέων που ντύνουν στο χακί.
Να μειωθεί η στρατιωτική θητεία στους ΕΞΙ (6) Μήνες.
Να Αυξηθεί ο μισθός των φαντάρων στα 8,7 ευρώ, να δοθούν τα ένσημα για τους 12 μήνες της θητείας και να εγγραφόμαστε στο Ταμείο Ανεργίας με την Απόλυση μας από τον Στρατό, λαμβάνοντας το Επίδομα Ανεργίας.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου