Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Χοντρό δούλεμα από τη ΝΔ-Μεταθέτουν το ζήτημα δύο χρόνια για να γλυτώσουν το Πολιτικό Κόστος!

Μιλάμε για χοντρό δούλεμα.
Παρά τα δημοσιεύματα του γνωστού απαράδεκτου μιλιταριστικού σαιτ που γλύφει τους εκάστοτε Υπουργούς Άμυνας και Αρχηγούς Επιτελείων, το οποίο επιχείρησε να καθησυχάσει τους ΕΠ.ΟΠ. γράφοντας ότι ο Δένδιας θα δώσει λύση στο μεγάλο πρόβλημα με τις συντάξεις...
Αποδεικνύεται ξανά ότι πολύ απλά η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ εμπαίζει τους ΕΠ.ΟΠ. 
Όπως διαβάζουμε στο δημοσίευμα της Ιωάννας Ηλιάδη πολύ απλά το Υπουργείο Άμυνας μεταθέτει το ζήτημα χρονικά ώστε να μην υπάρξει Πολιτικό Κόστος και να διεκδικήσει τους ψήφους των ΕΠ.ΟΠ. εν όψει των επερχόμενων εκλογών!
Το λέμε ξανά: ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ  ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ

Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Έρχεται ρύθμιση από το ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice – Τι λύση δίνει
Οι ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης έχουν φέρει στο χείλος του γκρεμού τους ΕΠΟΠ που δεν βλέπουν φως στο βάθος του τούνελ και αναμένεται οι πρώτες αποστρατείες λόγω του ορίου ηλικίας να γίνουν μέσα στο 2024.

Όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει η ΠΟΕΣ, οι ΕΠΟΠ είναι «θύματα» μιας αβλεψίας του νομοθέτη, ως αποτέλεσμα της οποίας όχι μόνο δεν τους επιτρέπεται να εργάζονται υπό ισότιμους όρους με τα υπόλοιπα στελέχη των ΕΔ, αλλά πλέον και παρά τις συνταγματικές προβλέψεις περί ισονομίας και ισότητας, δεν τους επιτρέπεται ούτε καν να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση στο ασφαλιστικό/συνταξιοδοτικό.

Ωστόσο, εφόσον το πρόβλημα δεν επιλυθεί άμεσα, πλέον το έτος 2024 θα δούμε τις πρώτες αποστρατείες ΕΠΟΠ λόγω πρόωρης κατάληψης ηλιακών ορίων. Στελέχη που έδωσαν τα πάντα για την Πατρίδα και την Υπηρεσία σε όλη τη σταδιοδρομία τους, απλώς θα απολυθούν «διότι έτσι προβλέπεται».

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό στο Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο μετά τις μαζικέ παραιτήσεις αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στελέχωσης των Μονάδων και των πολεμικών πλοίων.
Συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ: Έρχεται ρύθμιση ΥΠΕΘΑ – Τι λύση δίνει

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr η πολιτεία αρνείται να επιλύσει οριστικά το θέμα, ακόμα και σήμερα κρατώντας έτσι τους ΕΠΟΠ «ομήρους» της εκάστοτε ηγεσίας.

Η κυβέρνηση από το 2019 υπόσχεται επίλυση, πλην όμως φθάσαμε στο σημείο μηδέν και ακόμα λύση δεν υπάρχει. Προκειμένου όμως να μην χαθούν και άλλα στελέχη από το ΠΝ, έχει ξεκινήσει διαδικασία να δοθεί παράταση δυο χρόνων και έτσι αντί να αποστρατευθούν φέτος όσι συπληρώσουν τα 50 έτη στην ηλικία τους, θα αποστρατευθούν σε δυο χρόνια.

Το καλό της ρύθμισης είναι ότι δίνει το περιθώριο σε αυτό το διάστημα να φέρουν επιτέλους μια λύση και να μην φύγουν χαθούν τόσα στελέχη, ούτε να βρεθούν ξαφνικά στο δρόμο 50άρηδες να ψάχνουν δουλειά για να συμπληρώσουν συντάξιμα.

Από την άλλη το αρνητικό είναι πως δεν δίνει λύση, με αποτέλεσμα να μετατοπίζεται χρονικά το πρόβλημα κατά δυο έτη, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των στελεχών που θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα σε 2 χρόνια, καθώς θα έχουν προστεθεί άλλες δυο σειρές ΕΠΟΠ που θα συμπληρώσουν τα όρια ηλικίας.

Ας αποφασίσουν επιτέλους να φερθούν στα στελέχη με τον σεβασμό που λένε όποτε τα θυμούνται στις επετείους. Ας μην χάσουν αυτή την ευκαιρία.

1 σχόλιο:

  1. Δεν πειραζει αλλωστε οταν μπηκαμε μας εβριζαν αλλα μολις φυγουμε θα αδειασουν ολα δεν ειμαστε και λιγη σε 8 με 10 χρονια θα εχουν φυγει απο ολα τα σωματεία μεσος ορος και θα μειωθει καθε μοναδα στο 80%.Η μονη εξαιρέσεις θα ειναι τα βυσματα και η ξαφνικες αυξησεις μοριων που λαμβανουν απο το πουθενα οπως η ψευτικες μεταθεσεις στυλ Χωκ που γινονται που δεν βλεπω και καλα ,γιατι για πρωτη φορα θα πρεπει να κανουν αυτα που εχωναν αλλους για την δουλεια τους.
    Αρα μεσος ορος 8 με 10 χρονια θα εχουν φυγει ολοι απο ολα τα σωματα και θα μειωθει καθε μοναδα 80% και επιστρεφουμε στην κλασικη θητεια 16 με 18 μηνες μοναδες με μεγαλο αριθμο αξιωματικών τους βλεπω να κανουν και της τουαλέτες μεχρι να γινουν η αλλαγες

    ΑπάντησηΔιαγραφή