Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Να Αγωνιστούμε ενάντια στα Εγκλήματα Πολέμου του Ισραήλ

Το ισραηλινό κράτος – δολοφόνος και η ιμπεριαλιστική Δύση γίνονται στις μέρες μας, οι πρωταγωνιστές της πιο μεγάλης βαρβαρότητας του σύγχρονου κόσμου, με θέατρο τη γη της Παλαιστίνης και θύμα το μαρτυρικό λαό της. Τους τελευταίους πέντε μήνες γράφονται οι μελανότερες σελίδες της σύγχρονης ιστορίας, την ώρα που οι βόμβες και τα όπλα των σιωνιστών και των συμμάχων τους, ΗΠΑ, ΕΕ, ξερνούν τη φωτιά και το θάνατο εναντίον του παλαιστινιακού λαού, ο οποίος μετρά δεκάδες χιλιάδες θύματα, γυναίκες και παιδιά κατά κύριο λόγο. Το σχέδιο θανάτου δεν αρκείται στα πολεμικά μέσα. Με όπλο την πείνα και τις αρρώστιες επιχειρείται αυτό που δεν μπορεί επί μήνες να καταφέρει ο σιδερόφρακτος ισραηλινός στρατός, αφού όπως αποδεικνύεται, ο παλαιστινιακός λαός εξακολουθεί να αντιστέκεται και να πολεμά για το δικαίωμά του να ζει με ελευθερία στη γη που γεννήθηκε. Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αναφέρουν ότι οξύς υποσιτισμός καταλαμβάνει τη Γάζα, αλλά και τη Ράφα και απειλεί τη ζωή μεγάλου ποσοστού των παιδιών (15% στη Γάζα και 5% στη Ράφα). Στη Γάζα πάνω από το 85% των 2,3 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν μείνει άστεγοι, τα νοσοκομεία έχουν καταστραφεί από τους βομβαρδισμούς των ισραηλινών, ενώ αυξάνονται τα κρούσματα ασθενειών στα καταφύγια που είναι κατάμεστα. Ακόμα κι αν σταματούσαν τώρα οι επιθέσεις, υπολογίζεται ότι επιπλέον 8.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους εκεί τους επόμενους έξι μήνες, λόγω της κρίσης της δημόσιας υγείας, σύμφωνα με έρευνα ανεξάρτητων μελετητών.

Αυτό είναι το σχέδιο των σιωνιστών δημίων, οι οποίοι εκστομίζουν χωρίς περιστροφές ότι επιθυμούν και επιδιώκουν την εθνοκάθαρση και τον εκτοπισμό των Παλαιστινίων από την προγονική γη. Σε αυτό το απόκοσμο σχέδιο οι κυβερνήσεις της Δύσης παρέχουν σταθερά την υποστήριξή τους και αρνούνται να απαιτήσουν από το Ισραήλ την κατάπαυση του πυρός, το οποίο φροντίζουν επίσης, να τροφοδοτούν ανελλιπώς με πολεμικό εξοπλισμό και με κάθε άλλο αγαθό. Το ίδιο ισχύει και για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία πολιτικά, αλλά και στρατιωτικά πλέον, στέκεται υποταγμένη και παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη. Η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστεί από την πρώτη στιγμή συνένοχη στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού, περιφρονώντας το σταθερά εκδηλωνόμενο αίσθημα του λαού, ο οποίος απαιτεί την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και την απεμπλοκή της χώρας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, στη Μέση Ανατολή και στην ευρύτερη περιοχή. Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέλνουν στην Ερυθρά Θάλασσα τη φρεγάτα Έλλη, καθιστώντας την υπεράσπιση των συμφερόντων του ελληνικού εφοπλιστικού κεφαλαίου, επίσημη πολιτική του ελληνικού κράτους. Πρόκειται για μία εχθρική στο λαό κυβέρνηση, καθώς σπρώχνει τη χώρα όλο και πιο βαθιά σε ένα σπιράλ που είναι θέμα χρόνου να καταλήξει σε πολεμική εμπλοκή με τίμημα ανθρώπινες ζωές και απρόβλεπτη εξέλιξη. Αποτελεί για το λόγο αυτό επιτακτικό καθήκον της εργατικής τάξης να αντιπαρατεθεί σε αυτό το σχέδιο, αλλά και σε αυτή την κυβέρνηση που το υπηρετεί και να αγωνιστεί για την ανατροπή τους. Η κήρυξη απεργίας με αίτημα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την καταγγελία του Ισραήλ για γενοκτονία από την ελληνική κυβέρνηση, καθώς και την απεμπλοκή της χώρας από κάθε στρατιωτική επιχείρηση στο πλευρό των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι αναγκαίο να τεθεί ως ζήτημα, από το ταξικό εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα χωρίς καθυστέρηση και με τρόπο επιτακτικό.

Είναι καθήκον των εργαζόμενων να παλέψουν για την ανατροπή αυτής της καταστροφικής πολιτικής και της κυβέρνησης που την υπηρετεί, σπάζοντας τον κλοιό θανάτου με τον οποίο αλυσοδένουν το λαό σε ένα πόλεμο, στον οποίο, κατά κανένα τρόπο και ουδέποτε υπήρξε επιλογή του, να θυσιαστούν τα παιδιά του.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό Εργατικών Σωματείων και Συλλογικοτήτων καλεί κάθε εργατικό σωματείο, συλλογικότητα και οργάνωση που συναισθάνεται την κρισιμότητα και μοιράζεται την αγωνία να μην κυριαρχήσει η πολιτική του πολέμου και του θανάτου πάνω στις ζωές μας, να συμμετέχει και να στηρίξει τον αγώνα για την ανατροπή τους.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ ΤΟΥ

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΤΕΛΕΙ – ΟΧΙ

ΣΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ

ΘΑΝΑΤΟΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου